Kinek van igaza ebben a kérdésben?
A párom másfél éve lakik együtt a lakótársával - a lakótársa a tulajdonos, 34 éves egyedülálló férfi. Mi lassan egy éve leszünk együtt, és mivel egyetemistaként kollégista vagyok, többet voltunk ott náluk, mint nálam.
Heti 2-3x alkalomról van szó max, de nem minden héten, decemberben és novemberben összesen lehettem ott másfél hetet.
Most felhozta a lakótársa, hogy milyen sokat vagyok ott, és hogy vagy redukáljuk le a találkozásokat, amit ő megszab, vagy fizessek úgy, hogy nem lakok ott. Amúgy saját magamnak viszek kaját mindig, avagy a párommal veszünk közösen, saját tusfürdőt, fogkrémet használok, saját törülközőt viszek. Szoktunk neki is vinni kaját, ha csinálunk, ő is kap adagot (ez visszafele nem érvényes, egyébként).
Maximum az egyedüli dolog, amiben teher lennék, az a víz, a zuhanyzással. Kádat megtölteni egyikünknek se engedi, még az ott lakó páromnak se.
Én így nem szívesen mennék át. De ő meg nem érti, hogy miért nem lát azóta. Nem tudom, mi lenne a helyes. Természetesen tudom, az ő lakása, az zavarja, ami neki tetszik, ez nyilvánvaló, mégis kíváncsi vagyok, ki hogy látja a helyzetet. 22/N
Szerintem nem lehúzás, ha eddig egyedül volt valaki, most meg félig-meddig ketten vagytok.
Őszintén szólva ha nem is adnék listát a másik kezébe, de megkérném, hogy pótolja a bögrét. Nem azért, mert kicsinyes vagyok (egyébként egymás kajájából annyit ettünk amennyit akartunk, együtt főzőcskéztünk, stb.), hanem mert bizonyos dolgokat az elején kell elvágni. A bögre Neked (nekem is) apróság. A vízforraló lehet, Neked apróság Nekem már nem. Akkor mikor is szóljak? Majd ha a fél polc ledől miatta? Nem. Az elején, a legkisebb dolognál. A stílus megint más kérdés.
Nem minden ember kommunikál egyformán. Sőt nem mindenki tudja, hogy valójában mit szeretne. Lehet, hogy a párodat szeretné ott látni és ezért Téged már csak elvisel, mint szükséges rosszat, de maga se tudja, hogy valójában mi van.. illetve ha tudja, akkor nem akarja a párodat megbántani. Igy aztán ellentétesen kommunikál.
Úgy érzem Neked meg nem túl jó a hozzáállásod. Igy aztán sose fogtok egyezni. Tehát sose lesztek jó lakótársak. Nem költöznék oda a helyedben. Ha a pároddal szeretnél lenni béreljetek egy kisebbet közösen mielőtt itt végleg elmérgesedik a helyzet.
Nem hinném, hogy el lenne mérgesedve a helyzet. Lakótársa már mondta, hogy reméli, azért ennek ellenére menni fogok, és hogy odaköltözök abban az időpontban, amiről beszéltünk. Tehát, méreg az nincs.
Már felmerült, hogy párommal közösen megyünk ketten csak máshova, de példának okáért már megígértük neki, legalábbis úgy van a levegőben ez a dolog, hogy a tulaj el fog menni hosszabb időre külföldre, és hogy akkor mi vigyázunk majd a lakásra, állatokra.
Plusz nem is akartam felhozni, hogy menjünk csak ketten, mert páromnak nagyon megéri ott lakni anyagi szempontból, és nem akartam, hogy többet kelljen fizetnie később, legalábbis addig, ameddig nincs biztos főállása. Nem értem, hogy miért nekem lenne rossz a hozzáállásom.
Ha valami miatt nem jönnénk ki a lakótárssal, az nem ebből a dologból fakadna, csak arról felesleges beszélni, írni, mert az ő lakása, azt és úgy csinál benne, amit akar.
Nem mondtam, hogy el van mérgesedve a helyzet. Ugyanakkor tele van feszültséggel. Nektek nem tetszik ahogy ő él, már furcsának tartjátok a viselkedését és ért titeket néhány kellemetlen meglepetés. Ő hol így, hol úgy gondolja amit gondol (ez önmagában nem jó semmiféle együttműködésnél).
Összefoglalva: rosszul indul.
Megéri az olcsóbb lakhatásért a későbbi feszültségeket elviselni? Belegondoltál mi lesz, ha elutazik és a macskái szétugrálják a távollétetekben a könyvespolcot, szétrágják a cipőfűzőjét vagy szétkarmolják a magazinjait, netán az ágybetétjét (van macskám, tudom mire képesek..)
Ha ezeket az akadályokat vidáman veszed akkor biztos nem lesz gond.. egyébként nem kell nagy jóstehetség mi lesz a vége, max. az odáig történteket írná le minden forgatókönyvíró másképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!