Mennyire nyerő taktika munkaügyi munkajogi kérdésben a főnök orra alá dugni a kinyomtatott jogszabályt amely világosan mutatja kinek van igaza? Vagy ezzel csak kirúgatom magam?
Sok vitám volt már a főnökkel munkajogi kérdésekben. A főnök kategorikusan közli ez van a jogszabályban pont kész. Miközben nem az van a jogszabályban amit mond. Mindezt vagy azért teszi mert azt gondolja a primitív dolgozó úgyse tudja vagy azért (ez az esélyesebb) mert azt hiszi úgyse mer szólni a dogozó, félti az állását.
Újabb vita, nekem van igazam, ő nem ismeri el. Állítja nem jól tudom, ő tudja jól.
Mennyire nyerő taktika kinyomtatni a jogszabályt és orra alá nyomni, hogy na akkor olvassuk már el együtt és nézzük meg mit is mond a jogszabály?
Olyan kérdés ügy aminél még „értelmezési kérdés” sem merülhet fel, mert pl szabadság ügyében a jogszabály egzakt napokat állapít meg. Nincs helye értelmezésnek, 1+1 =2 akárki akárhogy értelmezi akkor is.
Vajon ilyen főnökkel szemben csak azt érem el hogy kirúg? Igazam van, ott a jogszabály de ő meg a munkáltató és tollvonással elküld?
Hát nyilván nem ezért fog kirúgni.
Majd egyik nap tüsszentek egyet és munkahelyi biztonság veszélyeztetése eltitkolt betegség miatt fegywelmi és azonnali hatállyal elbocsátás.
an kollektív szerződés meg aláírtam amúgy is a munkaszerződésemet anno
De azt uyge tudod hogy még a kollektív szerződésben sem lehetnek kedvezőtlenebbek a feltételek az MT-ben foglaltaknál-csak kedvezőbbek? és ha kedvezőtlenebb van a szerződésben az MT-nél a szerződés semmis?
Példa: nem lehet olyan kollektív szerződés még ha mindenki aláírja akkor se, amiben mondjuk kevesebb a szabi mint amit az MT előír. Több lehet.
Egyébként az a főnök aki elegánsan átlép a jogszabályokon az magát atyaúristennek képzeli akinek mindent szabad mert ő a főnök, a dolgozóit meg igavonó barmonknak akik örüljenek hogy melójuk van és nehogy megnyikkanjanak mert repülnek?
Persze ez csak addig megy míg van elég barom. De barom meg mindig lesz-ha kiesik az egyik jön helyére 10 másik.
persze, tudom ocsem jogasz, atnezte a szerzodesem meg mindent.. nekem nem a szabival volt gondom hanem a hetarozott ideju munkaszerzodesem felmondasaval.
figyu nekem 8 hogy peldalozol-e vele, nekem nem jott be..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!