Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Nektek vannak, voltak már...

Nektek vannak, voltak már konfliktusaitok a szomszédokkal? Ha igen, mi? Hogyan lehet ezt megoldani, hiszen egymás mellett kell élnünk?

Figyelt kérdés

Elmesélem, hogy jártam. Egy budapesti lakóparkban járunk, tehát több ember él egy épületben, és sajnos mindenki hall mindent. Igen, sír a gyerek, a másik meg azon dolgozik, hogy legyen gyerek, a harmadik rockot hallgat, a negyediknek meg kutyája van.

Tegnap este fél 10-kor estem haza, reggel 6 óta a munkából. Idő híján ilyenkor nekiálltam rendbeszedni a lakást. Gondoltam leviszem a szemetet, mikor is telefon, kulcs és minden egyéb nélkül, úgy ahogy voltam, kizártam magam a lakásból (csak fel kell húzni a kilincset amit én reflexből megtettem...)

Nem tudtam mit tenni, kopogás a szomszédnak (fiatal, kb. velem egyidős pár). Kijön a srác, mondom szia, bocsi, kizártam magam, tudnál adni egy mobiltelefont, hogy felhívjam anyukámat a pótkulcs miatt? Persze, tessék. Anya hív, indul.

És itt jön a csattanó. Nem tudom, lehet én vagyok a naiv, vagy komolyan nem értem, de nálam alap lett volna, hogy figyi, 10 fok van a lépcsőházban ne ülj itt köntösben, ülj le a nappaliban, várd meg itt nyugodtan.

Erre a szomszéd: "Na fa.sza, akkor most megint ugatni fog a kutyád" - mert a kiskutyám bezáródott, és igen, hallotta hogy kint vagyok, és sírt.

A sztorihoz hozzátartozik, hogy a kutya 1 év alatt kb. 3x lett itthonhagyva egyedül, tehát nem úgy kell elképzelni, hogy egész nap ugat.

Jó, nem szóltam, csendben vártam, és szétfagytam a lépcsőházban.

Anyukám 40 perc mulva megérkezett, be a lakásba, és mint mondtam, IDŐ HÍJÁN - elkezdtem befejezni a takarítást. Nem, nekem sem a perverzióm, éjszaka takarítani, nem is fordult még elő, de egyszerűen nem tudtam máskor megcsinálni. Nem egy 5000 négyzetméteres hodályban lakunk, kb 10 perc alatt fel lehet porszívózni, sejtettem, h utálni fognak, de nem tudtam mit csinálni, gyorsan elkezdtem. 1,5 perc múlva a szomszéd (ugyanaz) veri az ajtóm, hogy hagyjam ezt abba. Mondtam, hogy sietek, 5 perc, higgye el én is fáradt vagyok, de nem tudom máskor megcsinálni. De ő reggel dolgozni megy.... hát ezaz. ÉN IS!!! Hozzám nem jár takker, én csinálom ezt....

Tudom, biztosan idegesítő lehetett, de én értsem meg, ha ő bulit tart? Ha ő üvölteti a zenét? Stb.? Nekem is volt hogy másnap fontos vizsgám volt, náluk meg vendégség, de eszembe nem jutott átmenni verni az ajtót... éjjel 2kor sem....

2015. dec. 10. 15:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

NE haragudj, de te sem lehetsz az év szomszédja...ezek szerint, mivel a szomszéd ezt mondta: "Na fa.sza, akkor most megint ugatni fog a kutyád" valószínű, bármikor otthonhagyod, fennhangon visít a kutyus..jelzem nekem is van kutyám, nagytestű, mégis, egésznap kussban van, sokan azt se tudják hogy van (gyógyír: foglalkozom vele, eleget).

Azt veszem ki, a hozzászólásodból, javítsd ki ha rosszul, nyugodtan, te rendszeresen este takarítasz...nos nekem is kóros időhiányom van, de semmi esetre sem állok neki 8 után takarítani...10 után pláne nem !

Az én kérdésem az lenne, hogy ilyen későn becsöngetsz, miért nem elég, hogy odaadta a telefonját? Miért kéne neki még ilyenkor behívnia téged? Nem gondolod, hogy 10 környékén nyugira vágynak nem pedig arra, hogy egy olyan ember üljön a konyhában, aki ki tudja meddig marad, és még a kapcsolatuk is semmilyen?

2015. dec. 10. 16:49
 12/16 anonim ***** válasza:
96%

"Na fa.sza, akkor most megint ugatni fog a kutyád"

Egésznap lakásban vonyító kutyánál nincsen rosszabb, én oda se adtam volna neked a mobilom.

2015. dec. 10. 16:55
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld megérteni, az emberek többsége nem fog egy vadidegen embert csakúgy sajnálatból beengedni éjnek idején a lakásába.

Lehet hogy "kóros időhiányos takarítás" meg minden, de hétvégén pl. mit csinálsz, hogy ennyire nem jut rá idő? Vagy szombat-vasárnap is meló van? Akkor vegyél ki legalább 1 nap szabadságot egy héten.

A kérót meg nem kell mindennap felpucolni, az már mániákus. :D

2015. dec. 10. 16:58
 14/16 anonim ***** válasza:
9%
Én pl reggel 6 tól este 9 ig nem vagyok otthon és hétvégén is munka van, szóval este 9-10 után takarítok,főzök, mosok,mert fizikai képtelenség máskor. Ez van. Volt egy két beszólogató, de vázoltam a helyzetet és megmondtam ,hogy pedig ez így lesz, ha tetszik ,ha nem, ha feljelentgetnek ,ha nem, úgyse érek rá megjelenni a tárgyaláson de jó ügyvédet fogok szerezni,aminek a díját majd behajtom rajtuk,nyertes per esetén. Nem is lett semmi ,szépen belenyugodtak.
2015. dec. 12. 17:31
 15/16 anonim ***** válasza:

1. Este 10 után nem porszívózunk. Elhiszem, hogy nincs időd, de akkor lesz egy kis kosz még pár napig, ennyi.

2. Hogy a kérdésre válaszoljak: igen, az egyik szomszédunk 2 pulit tart (kertes ház), és hiszi, hogy teljesen normális, ha a kutyái végigvinnyogják az éjszakát. Volt, hogy hajnalban átmentem megdobálni őket földdel az utcakapun túlról. Pedig nagy kutyabarát vagyok, meg alapból bírom a két jószágot, de elképesztő, hogy nem bírják befogni 5 percre se. A szomszéd annyit mondott: kutya, nyávogni nem tud.

Hátköszike.

2015. dec. 13. 18:53
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

A mobilt meg csak odaadtam volna, mert latom hogy szerencsetlen vagy es nincs mas lehetoseged, meg mert igy eselyes hogy 2 perc alatt razom le aki felvert este tizkor es nem obegat ot percig.

De hogy ejjel beengedjelek, hogy ott dekkolj meg minimum felorat nalam mikozben en mar fekudnek le aludni, az enyhen szolva irrealis elvaras.

31f

2015. dec. 14. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!