Google Street View-on előny vagy hátrány ha valaki a házának kitakarásást (elhomályosítását) kéri?
Illetve szerintetek mik az előnyei és mik a hátrányai a kitakarásnak, vajon melyik hasznosabb és biztonságosabb?
Épp nézelődtem a sztrítjún, és látom, hogy a falunkban néhány ház el van homályosítva.
Valahogy én is úgy vagyok, hogy nem örülnék, ha élesbe látszana a házunk, az udvarunk, netán ha épp ott is vagyunk... (Utcánkban még nem járt a google autó, szóval még minden oké. De majd biztos fog jönni.)
Érdemes kérni a kitakarást?
Őszintén szólva ami házak nem látszanak élesen, pont hogy kíváncsivá tett, hogy vajon mi van ott, ki lakik ott. És az ugrott be, hogy biztos valami gazdag, aki rejtegeti a palotáját... Ja persze, de ha én kitakartatnám a házam, attól az még ugyanaz a vacak viskó lenne, azaz megdőlt a feltételezésem már így is... :)
Mások, és főleg a betörők vajon hogy gondolkodhatnak? Ő érdeklésüket vajon direkt felkelti a kitakart épület vagy inkább direkt olyat néznek ki, amit pontosan tanulmányozni tudnak már a sztrítjú alapján?
Bocs ha hosszú voltam... :)
Érdekelne Ti mit gondoltok!!! Írjatok!
Szerintem ezt a fényképes utcabemutatást nem is lett volna szabad engedélyezni. Én sem nézem jó szemmel, hogy, még a függönyünk mintája is nagy nyilvánosság előtt van. Betörő számára látszanak a behatolási pontok, szomszédok elhelyezkedése, stb. Sok helyen még az udvarra is belátni.
Nincs itt jó megoldás, ha kitakarod azért kell izgulj, hogy a kíváncsiságukat felkelted, ha nem takarod, akkor meg látnak mindent.
Végül is vannak már modern riasztók, reflektorok, kamerák azokkal lehet megnehezíteni a dolgukat.
Fura egy jogrendszer van az biztos. A gugli dollármilliárdokkal elérte hogy ne kössenek ebbe bele, de ha én lefényképezem a szomszédot vagy kamerát fordítok felé már perelhet,pedig fel sem rakom a netre, hogy a világ milliárd embere megnézze...
A kérdésre, meg nem hinném hogy a betörő ilyen guglis adatbázis alapján menne ,attól még hogy ki van takarva nem biztos hogy palota,és van benne ellopnivaló,lehet egyszerűen azt gondolja a tulaj amit én is ,hogy ha leskelődni akar valaki a kertemben ,legalább vegye a fáradtságot eljönni az utcába.
Nem jó felé halad a világ,szerintem nemsokára mindenfelé majd repkedő kamerás drónok fognak úgymond "ügyelni a rendre" és a sok szerencsétlen ahhoz is majd tapsikol ,mert hogy terrorizmus meg nekem nincs rejtenivalóm stb
Én azt mondom, hogy túl van reagálva ez az egész dolog.
Semmi olyasmi nem látszik a Google utcaképein, amit az utcán végighaladva ne láthatna bárki. Sőt, egy potenciális betörő ha elsétál egy ház előtt, sokkal több mindent lát, mint amit ezen utcaképeken látni lehet.
Látszódnak a behatolási pontok? Igen, látszik, hogy van két ablak, meg egy kapu. Mint a legtöbb ház esetében. Egy utcaképből nem tudja meg, hogy a házon belül mi hol van, nem tudja meg, hogy megfelel-e célpontnak, nem tudja meg, hogy hogy van védve a ház, nem tudja meg, hogy mikor ki van otthon... még annyit sem lát belőle, amennyit az utcán sétálva meg tudna állapítani.
Persze, az óvatosság sosem árt, de ez pont az a kategória, aminek a veszélyességi foka közel nulla.
OFF: azért a márka- és termékneveket ennyire ne magyarítsuk már. Ha nagyon magyarkodni akarunk, akkor hívjuk Google Utcaképnek, ha pedig az eredetit akarjuk használni, akkor Street View. Egyrészt terméknév, és ugye a cipőmárkát sem írjuk Nájkinak, a szövegszerkesztőt sem írjuk Vördnek, meg a böngésző nevét sem úgy írjuk le, hogy Fájörfoksz. Másrészt meg ha valaminek van pontos magyar neve is, akkor nem az angol nevet kéne magyarosan átírni.
3-as és 4-es válaszolók! Azért az sem teljesen életszagú, amit ti írtok.
Mert ha egy idegen ember, akár gyalog vagy autóval többször végigmegy egy adott környéken, akkor azért az feltűnik a szomszédoknak. Így nem is nagyon lehet az adott háznál körülnézni, mert nincs rá idő. Bár az igaz, hogy ezt eddig legtöbbször megoldották a rablók.
Viszont egy Google Street View-el azért mégiscsak kényelmesebb és biztonságosabb körülnézni.Az illető megnézni a neten a dolgokat, és a helyszíni szemle során már csak minimális dolgokat kell kipuhatolnia.
Szóval akármennyire is véditek ezt a programot, azért jelentősen megkönnyítheti a betörők munkáját.
"mivel a google autó csak az utcán ment végig és ez a lehetőség a betörőknek is megvan így teljesen fölösleges ezen idegeskedni"
Ez oké, de egyrészt a google autó kamerája sokkal magasabba van, mint egy magas ember (2,5 m asszem), szóval eleve olyan kerítéseken is belát, ami nem átlátható.
Másrészt ami a fontosabb, hogy oké, hogy bárki végigmehet az utcán, de normál ember nem memorizálja, nem fotózza végig az útvonalat, a betörési lehetőségeket.
A betörő a laptopja előtt észrevétlenül tanulmányozhatja a kerítésedet, a bejártati ajtódat, és bármit...
Ha személyesen vonulna ki szimatolni, akkor már feltűnő lenne ha sokáig bámészkodik. (Kivéve forgalmas városokban.) Szóval érted...
Nem értem, én ugyan nem vagyok betörő, de kétlem hogy egy "profinak" órákig kéne bámészkodnia.Szerintem ránézésre megmondja hogy milyen a riasztó az ablak a zár, kutya stb.
Gondolom azzal is tisztában van hogy melyik környéken laknak a gazdagabb családok, ehhez szerintem nem kell street view.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!