Ha valaki mindíg ki van öltözve (ing, nyakkendő, esetleg öltöny, stb) az előny vagy hátrány?
társadalmi osztálytól,szociális közegtől függ.
pár éve egy ideig igazi alsóosztálybéli közegben dolgoztam mert gebaszba kerültem,az ott viselt öltözetem is tükrözte ezt ami főként pulóver,farmer bakancs volt és a szabadnapomon beugrottam valamiért hozzájuk.
aznap a szokásos ruhámban voltam,ami bőrcsizma,fekete farmer,egy szürke ing,háromnegyedes szövetkabát,bőrkesztyű.
ilyeneket kérdeztek,hogy színházba megyek,vagy esküvőre?
mert náluk az alap viselet a szabadidő nadrág,vagy a farmer edzőcipővel,szabadidő felsővel.
ezért egy ilyen közegben mindenképpen hátrány.
Lehet,hogy a munkájával kapcsolatban viseli ezt az öltözetet,üzletkötő,vagy valami ügynök,stb.
Előzőekben írtak valami "alsóosztálybeli" öltözet dolgot...
Egy bizonyos öltözeti kereten belül semmi köze a ruházatnak az előny/hátrány kérdéshez.
Én pl.reggeltől sokszor estig munkásruhában vagyok,persze azért nagyjából tiszta,és rendszeresen mosott ruhában.Még Bp.-en BKV-n is sokszor utazom így,és nem előny/hátrány kérdéséből kifolyólag,hanem sok munkám van mindenfelé a városban,és nyilván nem öltönyben fogok mondjuk hegeszteni.
Én mondjuk még iskolába járok, csak lassan 18 leszek, és gondoltam stílust váltok :)
Csak sokan megszólnak érte, de nemértem miért :/
Pedíg haverok szerint jobban áll mint az eddígi…
Nálunk gimiben egy évfolyamtársam öltözött hasonlóan már a suliban is, eléggé kitűnt... Mondjuk hozzá illett is, de dzsigolónak hívtuk az öltözködési stílusa miatt:D
Öltönyben járni már nagyon sok hétköznaponként ha a munkád nem kötelez rá. Elég egy farmer inggel esetleg egy zakóval. Hétköznapra szerintem a nyakkendó is sok, akkor inkább viselj egy sálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!