Az előny vagy hátrány, ha a szomszédaim semmit nem tudnak rólam?
Nem voltam itthon mikor jöttek volna a kéményt ellenőrizni, így időpontra jöttek vissza. Itthon kellett maradnom. És mesélte a kéményseprő, hogy kérdezte a szomszédomat rólam.
igen, és mit tudott meg rólam? :)
"Semmit! Se egy telefonszámot, se azt, mikor van itthon, és se azt hogyan hívják pontosan!"
Persze, mert dumálni nem szoktunk, csak köszönni, én nappal dolgozok rendesen, ők meg délután/este.
Ez előny, vagy hátrány?
Városban van szó, azt mondják itt nem is baj, úgy se segítenének egymáson a szomszédok! Mások szerint ez baj, mert ha leég a ház, nem fogják hívni a tűzoltókat az tuti, mert egy idegen ember felőlük bent éghet, leszarják majd!
én budapesten lakok, de ilyen kertvárosi részen. van 1-2 szomszéd, akikkel 20-on éve ismerjük egymást, és bármikor kellene segítség, akkor segítünk egymásnak. vannak viszont olyanok is akikkel csak köszönőviszonyban vagyunk.
ha van hozzá affinitásod, szerintem 1-2 szomszéddal érdemes jóban lenni.
Ez a tűzoltós példa vicces... Nem azért fogják hívni a tűzoltót ,mert tudják a telefonszámod meg a beosztásodat a munkahelyen ,hanem mert félnek hogy áterjed hozzájuk és büdös, no meg állampolgári kötelesség ami törvényben is benne van.
Összeségében ha a telószámod tudják az néha jól tud jönni, egyéb infót meg nem kell megadni ha nem akarsz, vagy fals adatokat mondasz nekik, ha nagyon kíváncsiak .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!