Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tabletta/ Abbahagyás? Kérlek Titeket akinek van hasonló tapasztalata ezekről a dolgokról segítsen. :/
Én is elsősorban azért kezdtem el szedni, hogy beállítsa a menszeszemet (18 éves voltam). Lindynette 20-at szedtem 4 évig. Semmi problémám nem volt vele, de tudod azt szokták ajánlani a nőgyógyászok, hogy x időnként érdemes gyógyszert váltani. Győrben tanultam már, mikor ott elmentem egy másik nőgyógyászhoz, elmondtam neki, hogy váltanék, erre kérdezte, hogy a családban volt e már valakinek trombózisa? Mondtam, hogy mind a két nagymamámnak volt...erre gyógyszer felírása helyett elküldött egy komplex vérvételre és kiderült, hogy mind a két szülőmtől örököltem a trombózisságra való hajlamot. Azonnal abba kellett hagynom a szedését, hisz a fogamzásgátló növeli az esélyeket. Én abbahagytam, és szerencsére semmilyen negatív "elvonási tüneteket" nem tapasztaltam, 3 hónapig még ugyanakkor jött meg, mint a gyógyszer szedésének idején, aztán kicsit összekutyulódott, de kb 3 hónap után máshogy ugyan, de teljesen magától beállt rendesen. 4 éve nem szedem és semmi gondom nincs a menszeszemmel, teljesen pontosan jön meg.
Tanács: Nem tudom hány éves vagy, de ha kicsit azért idősebb és más módon szeretnél védekezni (hormon mentesen) akkor ajánlom figyelmedbe, a mini spirált, amit kifejezetten azoknak fejlesztettek ki, akik még nem szültek! 3-4 évig van fent, és nem sok vizet zavar. :)
Egyébként pedig ha ezt nem szeretnéd még mindig ott van az óvszer. Tudom, hogy nem a legjobb, de számomra az derül ki az írásodból, hogy a szervezeted nem nagyon csípi ezt a gyógyszer témát, lehet nem is kéne erőltetni, vagy ha továbbra is ezt szeretnéd, menj el te is egy komplex vizsgálatra (sztk-án keresztül voltam én is, és úgy ingyenes) hátha kiderül, hogy mi okozza ezt a sok panaszt. Ja, és szerintem érdemes lenne felkeresni egy másik nődokit, mert a mostani orvosod elég furán látja ezt a gyógyszer kérdést...:/ 26/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!