Melyek voltak az előnyei és hátrányai a "zsidó világnak" a XX. Század elején? Konkrétan miért nem szívlelik a magyarok a zsidókat?
Alapvetően Magyarország két okból nem fogja utolérni a nyugati országokat fejlettségben.
Az egyik, hogy elvitték a zsidókat, a másik, hogy elvitték a svábokat.
# 2:
Nem értem a kapcsolatot a zsidók és a gazdasági fejlettség között. A svábok pedig még mindig itt vannak, csak asszimilálódtak. Én is sváb vagyok 1/4 részt.
Kinek mi számít fejlettségnek... Aki a nyugatot akarja utolérni az szimplán hülye, vagy nemes egyszerűséggel nem szereti a hazáját.
Én inkább élek mértékletesen egy olyan országban, amit HAZÁMNAK nevezhetek, mint egy tipikus nyugati, globalista, kapitalista, liberalista moslékban. Ahol a bennszülött már azt sem tudja mi a munka jó dolgában, és az országot a bevándorlók tartják életben.
3:
Magyarországon, mint sok más országban a tőkések jelentős része zsidó volt. Ennek történelmi okai vannak, de ez most lényegtelen, a lényeg, hogy azzal, hogy a zsidókat elvitték, gyakorlatilag a hazai tőkés réteg nagyobb részét is elvitték. Aztán persze jött a szocializmus, de azóta kevés kivétellel alig látsz olyan vállalkozót, aki érti is a dolgát, a zsidóknál pedig ennek már sok generációs hagyománya volt korábban. Ezért aztán elég nehezen is tud létrejönni a hazai tőke (nem ez az egyetlen oka, nyilván a szocializmus rövid- és középtávon fontos ok, de hosszútávon ez is probléma).
A svábok meg mindig is szorgos emberek voltak, akik rengeteg mesterséget hoztak be anno az országba. Igen, most is vannak hazánkban, de 45 után ettől még nagyon sokukat kitelepítették az országból a kollektív bűnösség jegyében.
1) Mi az, hogy "zsidó világ"?
Ennek a szókapcsolatnak az ég világon semmi értelme nincs.
2) Hogy Te konkrétan miért nem szívleled a zsidókat, azt Te tudod. Ebbõl azonban egyáltalán nem következik, hogy "a magyarok" nem szívlelik a zsidókat. És álatlában nem is igaz.
"A magyaroknak" úgy általában semmi bajuk a zsidókkal, legtöbben a legtöbb zsidóról nem is tudják, hogy zsidó. Az tudják, hogy a magyar zsidó magyar, és értelmes ember - amilyen a legtöbb magyar ( najó, Téeged leszáitva :) ) - nem foglalkozik azzal, hogy melyik magyar zsidó, melyik nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!