Honnan van embereknek pénze 10milliós autóra?
Autómosó melletti buszmegállónál szoktam felszállni a buszra és nagyon sok felső kategóriás kocsit látok nap,mint nap.
Bmw,Merci,Audi,Porsche,stb..
Mégis miből van pénzük ilyen kocsit venni és fenntartani?
A többség ráadásul dízeles ami nem két forint literje.
"Sok diplomás ember van a környezetemben és mégsem járnak Bömössel."
Mert ők tudnak számolni... meglepődnél, hogy mennyi ember jár olcsó autóval, vagy épp tömegközlekedéssel, úgy, hogy a bankszámlája alapján bőven megengedhetné magának a tizenmilliós autókat. Sokan nem a szomszédnak vesznek autót, és nem költenek vagyonokat gyorsan amortizálódó használati tárgyakra.
Az enyém 14 volt.
Hogy minek kellett? Mert rengeteget megyek, és az életem is múlhat az autóm minőségén! Ha megtehetem, hogy kényelmesen és biztonságban utazzak, miért ne tegyem? Csak azért járjak fapados autóval, hogy másoknak megfeleljek? Kössz nem. Én dolgozom meg a pénzért (tisztességesen!), szóval azt is én döntöm el, hogy mire költöm.
Jól írták itt, ezek nagy részben lízingelt kocsik.
A nagyzolás is igaz! :)
Sógoromnak van egy haverja. Havi 2 milla nettót keres. Szép ház, lakás a Római-parton, plusz egy full-extrás A8 a garázsban. Jól hangzik, jól néz ki, ugye?
A teljes kép viszont az, hogy a kocsit a cég lízingeli és tankolja neki, a házon és a lakáson pedig összesen olyan 40-50 millió forintnyi hitel van, tehát a havi fizetésének a fele kapásból elmegy a törlesztőkre plusz rezsire, és akkor még nem ettek semmit, asszonyka pedig nem dolgozik. Így már rögtön nem is olyan menő, ugye?
Sógorom ugyanez. Nemrég költöztek új albérletbe, aminek a bérleti díja a teljesítőképességük határa. Tehát érted, kívülről az látszik, hogy fú, jó környéken laknak, fú, szép nagy házban, csak közben meg egyelőre fogalmuk sincs, hogy a téli fűtésszámlát miből fogják kifizetni, és ha valamilyen jelenlegi költségük egy picit is megemelkedne, akkor borulna az egész. Szóval vannak akiknek ezek a külsőségek mindenen felül állnak.
10 évig gyűjtöttünk egy komolyabb kocsira.
3000cm3-es audi a6-osunk van, pedig nem vagyok politikus, se senki olyan személy aki milliókat keres havonta (és a férjem sem) plusz van 3 gyerekünk
a fenntartását sokkal többnek nem mondanám, mint amilyen az eddigi volt. apu és a férjem bármit megszerel rajta ha kell... stb. és ha nem lépsz neki nagyon oda, akkor nem eszik meg 13 litert, sőt még a rendőrök sem küldik a csekket.
ja és nem jövünk megyünk vele minden nap 100 kilométereket..
Én egy lakótelepen lakok és a szemközti ház aljában van egy söröző. Na az egésznap tele van ilyen intelligensnek nem nevezhető parasztokkal, akik mind 10 milliós autóval furikáznak. De tényleg ott döglenek meg vihognak egésznap.
Nekem meg a Nav 200 forintért is fenyegetőzik.
Azért mikor egy huszonéves tuskó 15 milliós autóból mászik ki és a napját egy kocsmában cseszi el, szerintem azt nem lehet megmagyarázni, hogy "tisztességes".
Persze étterem tulajdonos itt is van, meg szórakozóhely tulajdonos is. kb. 2 évente menetrendszerűen csődbe megy és nyitja a következőt, közben meg szarja a milliókat. Meg az árbevétel nélküli cégével ajánlatot pályázik egy kiadó önkormányzati ingatlanra, ahol presszót akar kialakítani, bérleti díj 1milla + áfa, meg még beleírja a pályázatba, hogy 20 millióért felújít. Árbevétel nélkül, olyan történettel, hogy két évente csődbe megy mindene érdekes módon, de ő nagyon jól él mégis.
De persze nincs ebben semmi érdekes.
És akkor ezeket nem cseszegeti senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!