Szerintetek normális az ilyen szomszéd?
Nem hagyod felügyelet nélkül a gyerekeidet.
Mi a nagy vita oka?
2015. máj. 29. 17:09
Nagy kötsög a szomszéd,hogy ilyen egyáltalán eszébe jut.Először is a gyerekeknek szólj, hogy semmiképp se menjenek ki, szerintem a közösképviselőnek is szólhatsz,hogy figyelmeztesse a szomszédot,vagy valami.
2015. máj. 29. 17:14
3/11 A kérdező kommentje:
Gondolom teneked van gyereked mert igen okos hozzászólást kűldtél. Ha egy udvar biztonságos és be van zárva a kapu akkor miért ne engedném ki a gyerekeimet az udvarra, másik, ezt attól függetlenűl is megcsinálja, hogy kint vagyok az udvaron. Ha egy felnőtt ember azt szeretné, hogy a szomszéd gyerekét baleset éerje ott már beteg dolgok vannak az agyban. Amúgy telekhatár vita van de had ne mennyek bele a részletekbe mert nem ez a lényeg.
4/11 A kérdező kommentje:
Az előző hozzászollásom egyeskének szól. 2.-es: Amúgy én vagyok a közös képviselő, és a házirendben is úgy van, hogy csukni kell a kaput.
Tényleg nincs gyerekem, de mi is hasonló helyen lakunk. Ettől függetlenül szülő nem engedi ki felügyelet nélkül a gyereket, mivel a fő kapu nincs állandóan kulccsal zárva és van annyi esze egy 5 évesnek, hogy kinyitja ha elkapja a kalandvágy.
Amennyiben kulccsal rohangál és nyitogatja a kaput szólj a közösképviselőnek.
De jó bunkó vagy kérdező. A gyerek első sorban a te felelősséged, te vagy az anyja/apja. Az hogy a szomszédod egy p_ö_cs teljesen más kérdés.
2015. máj. 29. 17:25
Amúgy bíróságokon van jogi tanácsadás, kérdezd meg ott.
2015. máj. 29. 17:38
7/11 A kérdező kommentje:
5.-öske! Nem akarom, hogy megtapasztald, hogy milyen az mikor egy szomszédod csak arra megy, hogy a gyerekeidnek baja essen. Ha neked ez természetes akkor neked is bajod van. Mint írtam kint szoktunk lenni de ha valaki direkt ártani akrna nekünk azt nem tudom minden esetben kivédeni. Hatalmas az udvar, több helyen nem lehet rálátni a kapura és 3 gyerekem van. Nem tudok mindenhol mott lenni.
Egy gyereket nem a kerítés tart bent egy helyen, hanem az anyja, vagy a gyerek maga már annyira ki van oktatva hogy tudja hol a határ.
Jogilag semmit nem tehetsz hidd el, mire bármit is döntene a bíróság addigra a gyerekeid már akkorák lesznek hogy saját kulcsot fogsz nekik adni..
A szomszéd bármikor kinyithatja a kaput mert szabad ki be járása van, ha nyitva is hagyja ,nem tudod bizonyítani hogy ő volt és azt sem ,hogy direkt. Ha a gyerek kiszalad egyedül téged fog terhelni a felelősség jogilag. Sajnos ez van, költözz vagy vigyázz jobban.
2015. máj. 30. 14:30
Én megértem a kérdezőt. Nem maga a tett az ijesztő, hanem a szándék. Amúgy amíg nem csinál mást, azt javaslom légy türelmes és nyugodt, mert ezzel csak idegesíteni akar téged. Ha látod, hogy kinyitja a kaput mosolyogva menj oda és csukd be. És tedd meg ugyanilyen nyugodtan tízszer, százszor, ő meg hadd rohangáljon ki minden alkalommal, előbb utóbb ő lesz nagyon dühös :)
2015. máj. 30. 16:46
10/11 A kérdező kommentje:
Most az ötéves gyerekem kezdte el becsukogatni a kaput, nehogy a kétéves kimenjen. Egy darabig lelkesen nyitigatta a kedves szomszéd, mire rájött, hogy igazábol egy ötéves szivatja. Láttátok volna a fejét. Multkor férje vattacukrot készített, persze a gyerekeim odamentek, mert ők nem értik és nem is mondjuk nekik, hogy mi van köztünk. Kárörvendve nézte, hogy a gyerekek ácsingózva nézik a vattacukrot. Szerintem szánalmas ha valaki csak erre képes, hogy a gyerekeken keresztűl próbál bosszút állni.
Kapcsolódó kérdések: