Mi értelme van annak, hogy sokan csak LÁNYOKnak meg DIÁKoknak adnak ki albérletet? Csak általánosítanak?
És nem olyanokra gondolok hogy szobatárs, hanem hogy üres lakásba. Meg nem is az lányt szexért kategória.
Nem mindegy hogy valaki milyen nemű vagy mit csinál, ha rendes és kifizeti a bért?
Szoktak olyat mondani hogy a lányok rendszeretők, pedig egyáltalán nem igaz. A diákok milyenek? Gazdagok és megbízhatók mert szüleik fizetik?
"Lehet hogy 10ből 1-2 lány túltesz egy rockbandán ,de a többi 8ra meg illik a sztereotípia,ami nem véletlenül alakult ki, mert van valóságalapja."
És szerinted 10-ből 7-8 fiúra igaz az, hogy tönkreteszi a lakást? Ugyan már. Ismerősömék több szobát is kiadtak, rengeteg fiú diák albérlőjük is volt, és sosem volt semmi probléma. Az ember igenis hadd háborodjon fel az igazságtalan negatív megítélés miatt. Én nem csinálok segget a számból, hogy nekiállok magyarázkodni a főbérlőknek, hogy de rendes vagyok, meg nincs buli, stb. Némelyik a fejemhez vágta (amikor megnéztem a lakást/szobát), hogy biztos hazudok, és bizonyítsam be. Hogyan, amikor esélyt se ad rá?
A lány-mánia egy dolog. De az igazságtalan negatív megítélést, meg fiús sztereotípiákat hadd ne kelljen eltűrni. Van pár lány évfolyamtársam, aki 2-3 havonta váltogatta az albérletet, mert "ez nem tetszik", "az nem otthonos", stb.
Az a tény, hogy sok a rossz és megbízhatatlan albérlő, még nem változtat azon, hogy sok a rossz főbérlő is. Ha ennyire finnyás, és egy diákot meghazudtol, amikor nem is csinált semmit, akkor ne adja ki a lakását/szobát és meg van oldva a probléma. Sok felesleges vitát megspórolna vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!