Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mi értelme van annak, hogy...

Mi értelme van annak, hogy sokan csak LÁNYOKnak meg DIÁKoknak adnak ki albérletet? Csak általánosítanak?

Figyelt kérdés

És nem olyanokra gondolok hogy szobatárs, hanem hogy üres lakásba. Meg nem is az lányt szexért kategória.

Nem mindegy hogy valaki milyen nemű vagy mit csinál, ha rendes és kifizeti a bért?

Szoktak olyat mondani hogy a lányok rendszeretők, pedig egyáltalán nem igaz. A diákok milyenek? Gazdagok és megbízhatók mert szüleik fizetik?

2014. dec. 21. 10:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nagy átlagban sokkal kevesebb a gond velük. Bár bele lehet futni ott is pl prostikba akik szobára hivják a klienseket, és ez egyből nem is látszik rajtuk. Ennyi a történet. A tulaj meg jó hogy válogat amíg megteheti, ilyen a piac. Ha nem tudja kiadni a lakását hónapokig az áhított diáklánynak,akkor már ki fogja adni férfiaknak is.
2014. dec. 22. 15:48
 12/22 anonim ***** válasza:
34%
Aki csak nőnek adja ki a lakást, az vagy perverz, vagy erőből akarja megoldani az esetleges konfliktusokat, és olyasvalakit keres, akivel szükség esetén elbír. Egyik sem túl hízelgő a tulajra nézve.
2014. dec. 22. 20:41
 13/22 A kérdező kommentje:

Utolsó: Hát épp ez az, hogy ez csak azt mutatja, hogy a tulajdonosok többsége egy ostoba általánosító erőszakos ember.

Elég sozmorú hogy sokan amit ide írnak le hogy a nők mennyivel jobbak azt el is hiszik.

Szerintem is valójába ebben van az igazság, hogy perverzek és könnyebben ki lehet rakni/összeverni.

2014. dec. 23. 04:53
 14/22 anonim ***** válasza:
83%
Igen kérdező, ezért választják a lányokat. Na és? Övék a lakás, azt engednek oda akit akarnak, jogukban áll válogatni. Ugyanez van a munkarőpiacon is.
2014. dec. 23. 15:25
 15/22 anonim ***** válasza:
75%

Amit a kérdező írt, azt már én is tapasztaltam DIÁKKÉNT, és sajnos tudom, milyen idegesítő, és igazságtalan tud lenni.

Fél évig kénytelen voltam bejárós lenni (napi 2,5-3 óra csak az út), mert a koliban már nem volt hely, albérletet meg nem találtam, mert mindenki lányt keresett (nem Budapest). Voltam olyan albérletbe, ahol konkrétan megmondta a főbérlő, hogy nem érdekli, hogy nem bulizok, nem iszok, nem cigizek, és pontosan fizetek, ő csak lánynak adja ki. Hát az ilyen takarodjon a jó büdös fenébe! Nekem meg ez a véleményem.

Lány ismerősöm 2 másik lánnyal lakott együtt, ő mondta, hogy rosszabbak, mint 5 fiú. Véres tamponok/zsebkendők szanaszét mindenfelé, mindenhol fésűk, kihullott haj, alsóneműk, ráadásul hetente más pasikat vittek fel, volt akinek a barátja is ott lakott titokban.

Az ismerősöm elköltözött ezek miatt.

Sokan azt hiszik, hogy a lányokkal könnyebb megbeszélni a problémákat, pedig ez szerintem nagyon nem így van. Hogy ez a sztereotípia mitől alakult ki, azt sajnos nem tudom, de sok lány elég csúnyán visszaél ezzel. Velem konkrétan előfordult az, hogy lány lakótársam volt, de külön szoba. A lánynak mindent elnéztek, nekem meg sorolták, mit nem lehet. A lánynál a barátja is ott alhatott, de én ne hozzak fel senkit, mert ez a főbérlő háza. Na ott besokalltam, összepakoltam, és elküldtem a főbérlőket (40-es házaspár) a francba, és poénból megkérdeztem, hogy ki a fenét néznek ilyen hülyének, meg nem börtönt akartam kivenni, hanem szobát. Lett is csend egyből, és elköltöztem. Azért húzzuk már meg a határt. Ő lakása, oké. De akkor minden lakót kezeljen ugyanúgy, és nem azt nézve, kinek mi van a lába között.

Kérdező, igen, igazságtalan, de nem szabad feladni. Aki tényleg ki akarja adni a lakását, annak nem számít az, hogy valaki fiú-e vagy lány. Nekem is sikerült egy normálisat találni, neked is sikerülni fog.

2014. dec. 23. 21:30
 16/22 anonim ***** válasza:
72%

Nekem az a véleményem, hogy aki mániákusan félti a lakását, hogy "csak lányok, mert egy lány majd balettezve, csendben, tündérszárnyakon kitakarítja mindennap a lakást", az ne akarjon albérlőt.

Nekem is sajnos egy idióta nő főbérlő jutott (53 éves), pedig fiú vagyok. Mindenbe belekötött, semmi sem tetszett neki, de a problémáit soha nem mondta meg, mindig anyámtól kellett megtudnom, ha valami kínja volt. Aztán mikor elköltöztem, kitalált rólam olyanokat, hogy csak lestem. Tipikusan az az eset, hogy nem tudja kin kiélni az unalmát, és a frusztrációit, ezért keres maga mellé valakit albérlő néven, akit b@ szogathat, már bocsánat. Természetesen nem hagytam szó nélkül az esetet, de csak telefonba volt nagy szája.

Természetesen rengeteg rossz albérlő is van, de irdatlan sok a buta, beképzelt, vagy idióta főbérlő is. Arany szabály: SOHA de SOHA nem szabad olyan albérletet kivenni, ahol a főbérlő is ott lakik! Semmi jó nem sülhet ki belőle. Én már megtapasztaltam. Ha megint arra kerülne a sor, hogy albérletbe menjek, biztos olyanba mennék, ahol nem lakik ott a főbérlő. Ez az idióta undok nő bőven elég volt ezt megtapasztalni.

A lányos sztereotípia pedig eléggé beteges.

Én a következő "indokokat" hallottam illetve olvastam:

- nő fébőrlő: mert egy lány előtt nem kell szégyenlősnek lenni, és nem erőszakol meg (no comment...)

- férfi főbérlő: mert egy lánnyal könnyebb elintézni a problémákat (jah meg megadja az esélyt magának, hátha ágyba viheti, nevetséges, pláne, hogy lányok nem is igazán vesznek ki olyan albérletet, ahol férfi a főbérlő)

- házaspár: egy lány csendesebb, és nem hord fel mindig másik lányt, és rendet rak (nem tudom, tapasztalat? mert én pont az ellenkezőjét láttam mindenhol, nekem is mesélte valaki, hogy a lány lakótársa mindenféle pasikat felhozogatott, takarítani meg minden másnap takarított, karácsony és húsvét másnap)

A sztereotípia egy dolog, de amikor valaki képes ezeket a baromságokat elhinni, a falat kaparom kínomban. Ezzel tulajdonképpen azt jelentik ki akarva akaratlanul, hogy csak azért, mert fiú vagyok, tuti k...rvázok, szétdöntöm a lakást, stb. Lány ismerősöm mesélte, hogy a társbérlője (szintén lány) pár barátnőjével tönkretett valamit a lakásban, a főbérlőnek utána meg sírt, hogy ne hajtsa be rajta, MERT Ő LÁNY!

Az eszem megáll, menyi primitív ember van.

2014. dec. 24. 08:40
 17/22 anonim ***** válasza:
54%

"Az eszem megáll, menyi primitív ember van."

Na igen, az enyém is megáll. Mert hadd döntsem már el, hogy a nehezen megszerzett sokmilliós lakást kinek adom ki, és kinek nem. Ennyi erővel a nyolgyerekes cigánycsaládnak is sírhatna a szája, hogy nekik miért nem. Egyebet se hallani, mint hogy a főbérlő nem tudja kirakni a lakót, aki nem fizet, hatalmas közműtartozást halmoz fel, lelakja a lakást, stb. Majd ha lesz saját lakásod, akkor rancogjál!

2014. dec. 24. 10:03
 18/22 anonim ***** válasza:
36%
Utolsónak igaza van,a tulajdonos diktál! A kockázatot meg minimalizálni kell, ez egy üzlet . Lehet hogy 10ből 1-2 lány túltesz egy rockbandán ,de a többi 8ra meg illik a sztereotípia,ami nem véletlenül alakult ki, mert van valóságalapja. Akkor már a főbérlő-tulaj had ne kockáztasson, ha amúgy sorba állnak a lakásáért Ez nem szeretetszolgálat és karitatív intézmény hanem biznisz.
2014. dec. 24. 11:54
 19/22 anonim ***** válasza:
56%

"Mert hadd döntsem már el, hogy a nehezen megszerzett sokmilliós lakást kinek adom ki, és kinek nem. Ennyi erővel a nyolgyerekes cigánycsaládnak is sírhatna a szája, hogy nekik miért nem"

Direkt erre mondtam, hogy rengeteg a rossz albérlő is, ez igaz. De aki normálisnak bizonyul, azt mi a fenének kell elüldözni? Nekünk is van albérlőnk, szóval tudom miről beszélek.

Én soha nem cigiztem/buliztam/hangoskodtam és nem tettem tönkre semmit. Mégis a főbérlőm kitalált olyanokat rólam, hogy csak lestem.

A kirakásra meg: ezért kell szerződést írni. Aki feketén csinálja, az ne csodálkozzon semmin. Én írtam azzal a nővel szerződést, ő elismerte, hogy fizettem kauciót, én is elismertem, hogy ha véletlen tönkretennék valamit, megtérítem, meg ha mondja, kötelességem kiköltözni. Oké. Ő megszegte, mert nem adta vissza a kauciót mondvacsinált ürügyre hivatkozva. Én meg voltam olyan rendes, és nem mentem el ezzel a rendőrségre, pedig megtehettem volna.

Én továbbra is fenntartom azt az indokomat, hogy én albérletet szeretnék kivenni, és nem egy magánbörtönt. Ő lakása, rendben van, igaz. De még a börtönben is van "látogatási idő". Ha valaki félti a lakását, oké. De ha szerinte a lányok nem okoznak semmi galibát, akkor jó nagy hülye lehet, hogy ennek a sztereotípiának hisz.

2014. dec. 24. 13:23
 20/22 anonim ***** válasza:
34%
A szerződést feldughatja magának a főbérlő. Az semmire sem jogosítja fel. Őt semmi sem védi. Évekig pereskedhet az igazáért, és közben az albérlő teljesen tropára vágja a kecót. Az meg nincs az arcodra írva, hogy hahó, emberek, én egy becsületes, nem dohányzó, korrekt fiatalember vagyok, nem dohányzom, nem iszom, és nem létezem. Maradnak tehát a hülye sztereotípiák.
2014. dec. 24. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!