Miért nincs értelme interneten haverkodni? Sokan miért nem szeretik azt?
Ha kiesik a net vagy áramszünet van, oda a barátság :D
Most komolyan, viccet férretéve: A környezetünkben élő embereket nagyrészt ismerjük (bár ez függ attól is, ki milyen nagy városban, faluban lakik)és a neten megismert egyén valszeg nem lakik túl közel, persze az is megtörténhet, hogy mit sem sejtve a szomszédoddal levelezel és rájössz, hogy igazából milyen jófej, csak eddig látásból nem volt annyira szimpatikus. No, ez egy ritka eset, de leírtam, mert ez is előfordulhat. Az emberek vágynak más emberek társaságára, kivéve aki nem :D Hiába mi vagyunk a modern generáció, de azért az internetes beszélgetés nem tudja kárpótolni az igaz, élő beszélgetéseket. Az embereknek szükségük van közös élményekre is, nem csak chatelésre. Nehéz összehozni egy programot olyan emberrel, aki esetleg több száz vagy ezer km-re lakik, max. jó neki kiönteni a szívedet vagy megosztani vele az élményeidet.
A két legjobb barátomat neten ismertem meg, egyiket itt, másikat egy másik fórumon, és sok ismerősöm van még szerte a világban.
Sokan nem szeretik, mert nem "igazi" barátság, de nekem bejött. Tudom magamat adni online is, nem éri meg hamis képet mutatni magadról, mert ha odáig jut a barátság, úgyis kiderül.
Nagyon oda kell figyelni, extra bizalmatlannak lenni, amíg nem találkoztál az illetővel (nyilvános helyen, kísérettel) aztán személyesnedni csak. Kevés internetes ismertségből lesz jó barátság, de nekem nagyon jó tapasztalatom volt. Ha nem lenne az internet, a büdös életben nem ismerek meg egy három vagy éppen nyolc órára lakó embert, akik a legjófejebb, legaranyosabb emberek, akiket ismerek. Rengetegszer találkoztunk már, több napot is. Kicsit több szervezést igényel mint a szomszéd utcában lakó osztálytárs, de megéri. Sok emberrel tuti nem tartanám a kapcsolatot, ha nem lakna közel és látnám minden nap.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!