Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kertes házban élők, jóban...

Kertes házban élők, jóban vagytok a szomszédokkal?

Figyelt kérdés

2014. nov. 14. 16:53
 1/9 Baranka ***** válasza:
89%
A balra lévő szomszédunk egy idős néni két év alatt mióta itt élünk szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor találkoztunk. Jobb szomszédunk illetve hátsó szomszédunk sírkőves így ők nem sok vízet zavarnak nekem. Szembe szomszédék idős házaspár velük beszélő viszonyban vagyunk, de nem igazán sűrűn találkozom velük.
2014. nov. 14. 17:03
 2/9 anonim ***** válasza:
92%

Balról a keresztanyámék laknak, velük minden rendben. Hátulról egy kedves idős házaspár lakott, most már csak a bácsi. Néha "kukkol", amikor napozok, de semmi komoly, soha nem pofátlan, vagy gonosz, csak messziről néha-néha odapillant kertészkedés közben, tehát nem úgy kell elképzelni, hogy a bozótban fekszik a távcsővel. (Onnan tudom, hogy néz, hogy a páromnak megjegyezte, hogy nagyon csinos vagyok, és jólesik a szemének engem nézni. Szerintem szemüveg kellene neki, ha szerinte csinos vagyok, de az önbizalmamnak azért tetszik. :D )

"Srégan" az egyik szomszéddal nincs baj, a másik család az viszont roma, de azon kívül, hogy néha égetnek, (füst van) és állatokat tartanak, (néha büdös), és szökő évente buéit tartanak, ami hangos, ezeket leszámítva nincs velük baj, nem lopnak, nem hangosak.

Na de a jobb szomszédaink.

Állandó hangos zene, folyamatos üvöltözés, anyázás, bulik, káromkodás, rongálás, stb.

Hagyták a növényeiket ránőni a házunk falára (nem virágról van szó, hanem akácról, ami végigkarcolta a házunk falát, a viharok külön eseménynek számítottak, mintha egy sorozatgyilkos kaparászná a falat). Átnőtt a fűzfájuk, a mi udvarunkra potyogott a levél. De ezek a kisebb bajok, ezt elviseli egy szomszéd. De az állandó buli, hangoskodás, hajnali autómotor bömböltetés, zene... azért bevallom, néha sok volt. De hiába hívtunk bárkit, a családapa a közterületeseknek dolgozott (dolgozik?), így semmire nem mentünk velük. Feladtuk végül. Próbáltunk jó szomszédi(v)iszont fenntartani, amennyire lehetett.

Többször szóltunk, nem volt hatásos.

Legalábbis ez volt jellemző, aztán két gyereküknek (a háromból) is oda született gyereke. ( Az egyik srácnak a barátnője lett terhes, és a család lánya is terhes volt, kb 2 hónap különbséggel szültek.) Az óta csend van. :D És nyugalom. Mellesleg eladó a házunk, más okból. Nem érdekel valakit? :D :D :D

2014. nov. 14. 17:26
 3/9 anonim válasza:
100%

Jóban vagyunk a szomszédokkal, mindenki ismer mindenkit és figyelünk egymásra. ha megszólal valaki riasztója, azonnal ugranak az otthon lévők és körbesétálják a házat, benéznek a kertbe, stb. Nagyon szeretem őket:)

Budapest, 19. kerület, kertvárosi rész

2014. nov. 14. 17:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Eddig mindig jóban voltam a közvetlen szomszédaimmal,nem barátilag,de jó szomszédi viszonyban.

Nem rég új városba költöztünk,remélem itt is így lesz :)

2014. nov. 14. 17:52
 5/9 anonim ***** válasza:

Most nem kertes házban élek, de kiskoromban ott éltem és olyan jó viszonyunk volt a szomszédunkkal, hogy hetente 3-4-szer átjött, mi is átmentünk hozzá. Mindig adott sütit, krumplis tésztát :), cukrot, almát, lekvárokat. Társasjátékoztunk is vele. Neki pedig nem volt internete, és így hozzánk járt át netezni! Idős néni volt, még most is meglátogatom néha.

De hozzáállás kérdése az egész, most Budapesten lakok régi körfolyosós házban. Az egyik szomszédom bunkó focista, állandóan veri a falat, ha FOCIMECCSET nézek, akkor is. UTÁLOM. A másik szomszédommal elég sokszor szoktunk beszélgetni, teázni, vele jó a viszonyom.

2014. nov. 14. 21:12
 6/9 anonim válasza:

Budapesten öt helyen laktunk születésem óta a Vártól Zuglóig, mindenhol tünemény szomszédaink voltak, nagyon klassz kis közösségek alakultak ki. Aztán kisvárosba mentem férjhez... jáájjj. Az egyik disznót tart (mert szerinte a mangalicától jobb lesz a vérnyomása...), de úgy, hogy közvetlen a kerítésünk mellett ásott egy 40 centi mély, 3*3 méteres gödröt, és oda "kergeti" bele slaggal a disznószart. Asszem nem kell ragoznom... Undorító. A másik szomszéd mindennel befűt, ami nem ehető. A harmadik pedig olyan szeméttelepet csinált a kertjéből az utóbbi 3 évben, hogy lassan bemenni sem tud oda. Ez nem is volna baj, csak valami kúszónövény tobzódik méter vastagon az egészen, mi meg nem győzzük irtani az átlógó indákat. Szóval télen tömény rákkeltést szívunk, nyáron bűz és millió légy vesz körül, mindemellett nagyon hangosak is... Ja, és soha senki nem teszi be a lábát a másik házába!! Képesek 3-4 órán keresztül a kaput támasztva beszélgetni. Ha hívom se jön be, és nincs az a hatalom, hogy ő valakit behívjon. Senkit!!! Nagyon fura, rosszindulatú és gyanakvó világ ez errefelé. És ez egy dunántúli kisváros kertvárosi "elit" része... A "vidéki csönd, jó levegő és közvetlenség" urban legendje számomra ezennel megdőlt. Alig várom, hogy hazaköltözhessünk.

Nos talán a fentiekből kiderült, de nem, mióta kertes házunk van, nem szeretem a szomszédainkat. :)

2014. nov. 19. 14:20
 7/9 anonim válasza:
77%

Jelenleg a falu bolondjai mellett lakunk :D.

Feljelentettek már minket (többször is) az építéshatóságnál (nem úgy építjük a házunkat, ahogy az a tervben benne van; eltakarja a házunk a kilátásukat az utcára; nem jó helyen van a ház hátulján az ablak, és leskelődni szoktunk (mert csak arra van időnk, és piszkosul érdekel, hogy mit csinál egy vagy két idióta öreg), egyszer a NAV-nál (hogy milyen pénzből építkezünk), a munkaügyi felügyelőségen (mert az egyik barátunk eljött többször segíteni az építkezéskor), a jegyzőnél (itt is többször is, mert - mivel (többszöri szóbeli és írásbeli kérés ellenére) sem akart átengedni, hogy a ház hátsó felét megcsináljuk - az engedélye nélkül húztuk a nemesvakolatot a ház hátulján; és miért nincs már kerítésünk, nem tudja elengedni a kutyáját - mintha addig lett volna, míg nem vettük meg azt a telket), az E-Onnál (hogy lopjuk az áramot, pedig csak a kábeltévét vezettettük be), a PannonVíznél (hogy a házunk előtt lévő kútról szoktunk vizet hordani - persze nem, mert van fúrt kutunk). De az über alles az volt, amikor egyik reggel munkába siettünk a párommal, éppen a cipőt húztuk, amikor három autó állt meg a ház előtt, és 12 jól megtermett pacák szállt ki. Jelvényt villantottak. Nyomozó hatóság!! "Névtelen bejelentés alapján házkutatást tartunk, mely szerint Önöknek nincs bejelentett munkahelye, szemmel láthatóan vagyonosodnak, és marihuánát termesztenek a padláson". Jót röhögtünk. Azt hittük, valamelyik buggyant haver szórakozik velünk, mert a párom a vasútnál volt kisfőnök, én meg akkoriban a bíróságon dolgoztam :D:D:D:D. Volt egy akkor 20 éves Ford Fiestánk, meg egy, az abban az évben egy valag építési hitelből befejezett, családi házunk. (Ammenyiben ez szemmel látható vagyonosodás...:D ). Átnéztek mindent, aztán megenyhültek. Azt mondták, hogy mikor megálltak a ház előtt gondolták, hogy nincs semmi, mert nemhogy kapunk, de még kerítésünk sem volt...

A hátsó épület deszkázatát festette egy másik alkalommal a párom egy állásról, aminek az egyik vége egy létra volt. A szomszédasszony odasompolygott a létrához, és kihúzta az állás alól. A párom még idejében észre vette, és leugrott, így nem esett baja. Leordította a szomszédot, erre az rendőrt hívott, hogy birtokháborítunk, mert a létránk lába átlóg az ő telkére.

Kijött a rendőr, megnézte, 20 cm-rel beljebb volt a mi telkünkön... no comment.

SZERINTETEK JÓBAN VAGYUNK VELÜK?? :D

2014. nov. 20. 13:08
 8/9 Meridián1 ***** válasza:
58%

Az biztos hogy meg lehet szívni az idióta szomszédokkal rendesen. Az egyik szeméttel fűt a vegyestüzelésű kazánjában, a másik éjjel-nappal köszörül, a harmadik csak hangoskodik.

Ami ezek mellett még egy rémálom ha ikerházba, sorházba költözöl. Rosszabb mint a panel, minden áthallatszik, a széktologatástól kezdve a mászkálás és minden zörgés.

2014. nov. 21. 21:52
 9/9 anonim ***** válasza:

"Kertes házban élők, jóban vagytok a szomszédokkal?"

Igen.

Mivel a szomszédban az öcsém lakik. A másik porta is be lesz ütve rövidesen. Mármint amelyik az eredeti portánk másik oldalán van.

2021. ápr. 18. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!