Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kamaszok, ti mennyire vagytok...

Kamaszok, ti mennyire vagytok beavatva otthon a pénzügyekbe? Pl. Megmondják nektek a szüleitek, hogy mennyit keresnek, mennyi pénz van a számlájukon, meg ilyesmi?

Figyelt kérdés
Nálunk ez valahogy tabutéma. Múltkor valahogy szóba került a suliban, hogy kinek mennyit keresnek a szülei, meg mennyi megtakarított pénzük van, és akkor jöttem rá, hogy én még ezt sem tudom pontosan. Nem szeretek otthon a pénzről beszélni, mert mindig húzzák a szájukat a szüleim, ha szóba kerül. Volt már, hogy amikor pl. egy 5000Ft-os kabátot kértem a szülinapomra, akkor leoltottak, hogy hogy képzelem, hogy ilyen drága ajándékra van pénzük. Pedig nem hinném, hogy annyira szegények lennénk, mert márkás üdítőre, édességre, kávéra, cigire mindig telik anyáéknak, és állandóan ki kell dobálnunk egy csomó kaját, mert annyit vásárolnak, hogy ránk rohad a fele.
2014. okt. 22. 23:42
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
1%
amíg nem teszel a kaszába semit nincs is hozzá közöd te csak deficit vagy a kaszában aki nem látja át menyi az étel ruha különóra, osztálypénz...
2014. okt. 22. 23:46
 2/24 anonim ***** válasza:
0%
Mi neked a márkás üdítő meg édesség?
2014. okt. 22. 23:50
 3/24 anonim ***** válasza:
85%

Mi szamit nalad markas uditonek es csokinak?

Es csak latod egy vasarlas alkalmaval hogy mennyiket fizettek nem?

hany eves vagy?

En mindig tudtam hogy (nagyjabol) mennyink van.. mivel sulibol hazajovel a posta elott mentem el,mindig nalam volt a szamla,es a ravalo... igy tudtam hogy mennyibe kerul a szamla.. akkor a vasarlast is tudtam mert mindig mentem anyuval ( najo... 90%-ban mindig) akkor a napi cigije akkor volt 560 ft. Barna sofie.. Plusz meg kaptam ruhakat,ha kertem penzt kaptam,volt mindenre.. sosem kerdeztem ra,de tudtam nagyjabol.. mara pedig tudom 18 vagyok,en is besegitek a kasszaba.. ( dolgozom) szoval konkretan nem beszeltunk rola,de tudtam mindent..

2014. okt. 22. 23:55
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Hogy valaki már a kérdésre is válaszoljon, leírom neked. Nálunk nem tabu ez a téma, anya és apa is mondta hogy mennyit keres. Van hogy szimplán csak szóbajön. Azt is el szoktak mondani hogy mennyi a túlóra pénz, vagy csak egymást közt beszélik és hallom. Amúgy nem igazán szoktam kérdezősködni.
2014. okt. 22. 23:56
 5/24 anonim ***** válasza:
4%
nemsok közöd van hozzá- minek beszélnék meg veled?
2014. okt. 23. 00:09
 6/24 anonim ***** válasza:
62%
Egy olyan családban ahol bérből és fizetésből élek nem tabu az anyagi helyzet. Különösen a csekkek befizetése után hónap végén lehet ez kényes téma. Egyszerűen ennyit mondanak, "most erre nincsen pénzem fiam." Ott tabu, ahol a szülők egymásnak is hazudnak, külön kasszán vannak, egyszer szórják a pénzt, másszor fukarkodnak, adót csalnak.
2014. okt. 23. 00:17
 7/24 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem meg igenis van köze hozzá. Ő is abból a pénzből él, és szerintem fontos mindenkinek a maga értelmi szintjén tudni hogy meddig ér a takaró.

Egy kamasz már nem ovis, X éven belül a saját lábára áll, családja lesz, stb., és ez is egy fontos kérdés az életbne szerintem, hogy mennyi pénzből lehet megélni.

Én pl. úgy mentem egyetemre hogy lövésem se volt, kb. mennyi egy albérlet, egy fizetés, egy hónapra rezsi, milyne egy adóbevallás vagy gey csekk befizetése.

Ez is pont olyan alapvető életben maradás-skill, mint hogy hogyan kell úszni, egy levest megfőzni vagy mosógéppel mosni.

A negatívumokat ígyis-úgyis érzi a gyerek, szerintem sokkal korrektebb ha megmondod neki hogy X ezer forint, ennyi van egy hónapra, és ez a mai világban ennyit ér, nagyjából erre meg erre költjük.

2014. okt. 23. 00:19
 8/24 anonim ***** válasza:
92%
Mindenbe beleavattak minket, a döntések is közösek voltak. És egyébként ez nem tudom mennyire tartozik ide, de tudom a bankkártyájuk pin kódjait, netbank jelszót stb.
2014. okt. 23. 00:32
 9/24 anonim ***** válasza:
92%
a koromnak megfelelően mindig be voltam avatva
2014. okt. 23. 00:34
 10/24 anonim válasza:
76%
nekem sosem volt zsebpenzem, es mindig csak azt hallottam, hogy "kislanyom, nincs penzunk", holott mindig tele volt a huto, es nem szenvedtunk hianyt. igy hat az lett a vege, hogy azt tanultam meg, hogy ha nincs penzunk , nem baj, a "semmit" is el lehet kolteni. nem tanultam meg felretenni, takarekoskodni, mert az nem segitett sokat, hogy azt lattam, hogy anyam zsugoriskodik.
2014. okt. 23. 00:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!