Kamaszok, ti mennyire vagytok beavatva otthon a pénzügyekbe? Pl. Megmondják nektek a szüleitek, hogy mennyit keresnek, mennyi pénz van a számlájukon, meg ilyesmi?
Mi szamit nalad markas uditonek es csokinak?
Es csak latod egy vasarlas alkalmaval hogy mennyiket fizettek nem?
hany eves vagy?
En mindig tudtam hogy (nagyjabol) mennyink van.. mivel sulibol hazajovel a posta elott mentem el,mindig nalam volt a szamla,es a ravalo... igy tudtam hogy mennyibe kerul a szamla.. akkor a vasarlast is tudtam mert mindig mentem anyuval ( najo... 90%-ban mindig) akkor a napi cigije akkor volt 560 ft. Barna sofie.. Plusz meg kaptam ruhakat,ha kertem penzt kaptam,volt mindenre.. sosem kerdeztem ra,de tudtam nagyjabol.. mara pedig tudom 18 vagyok,en is besegitek a kasszaba.. ( dolgozom) szoval konkretan nem beszeltunk rola,de tudtam mindent..
Szerintem meg igenis van köze hozzá. Ő is abból a pénzből él, és szerintem fontos mindenkinek a maga értelmi szintjén tudni hogy meddig ér a takaró.
Egy kamasz már nem ovis, X éven belül a saját lábára áll, családja lesz, stb., és ez is egy fontos kérdés az életbne szerintem, hogy mennyi pénzből lehet megélni.
Én pl. úgy mentem egyetemre hogy lövésem se volt, kb. mennyi egy albérlet, egy fizetés, egy hónapra rezsi, milyne egy adóbevallás vagy gey csekk befizetése.
Ez is pont olyan alapvető életben maradás-skill, mint hogy hogyan kell úszni, egy levest megfőzni vagy mosógéppel mosni.
A negatívumokat ígyis-úgyis érzi a gyerek, szerintem sokkal korrektebb ha megmondod neki hogy X ezer forint, ennyi van egy hónapra, és ez a mai világban ennyit ér, nagyjából erre meg erre költjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!