Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Dohanyzas problema. Mit...

Dohanyzas problema. Mit tennetek a helyemben?

Figyelt kérdés
Most koltoztem uj alberletbe. Dohanyzom es a korfolyosora jartam ki. A dzomszed holgy szolt, hogy ne dohanyozzak a folyoson, mert az kozos helyiseg. Nezelodtem, a tobbi emeleten is szamos hamutarto talalhato. Atneztem az SZMSZ-t ami kulon nem ter ki a dohanyzasra. Felhivtam a gondnokot aki azt mondta hogy a hazon belul csak a korfolyoson lehet dohanyozni es a lepcsohazban tilos. A szomszed holgy egy rendelot uzemeltet es azt mondta, hogy rendelo 50 meteres korzeteben nem lehet dohanyzozni es megkert hogy dohanyozzak a lakasban, ami nyilvan nem csak a sajat igenyessegembol, hanem a tulaj kikotese miatt se fog megtortenni, illetve naponta 20x nem fogok a 4ikrol a kapu ele lemaszkalni. Ma meg nem talalkoztam vele, hogy az itt leirtakat elmondjam neki, de most az egesz emelet ne cigizzem, mert o odatette a rendelojet? Bekes indittatasu valaszokat kernek.
2014. nov. 6. 11:15
1 2 3
 1/27 csabika1971 ***** válasza:
100%
Menj egy emelettel lejeb ahol már van hamutartó és engedett a dohányzás. A kapuba nem kell lemenned, de 1 emelt nem vészes, és ennyi mozgás még jót is tesz.
2014. nov. 6. 11:41
 2/27 A kérdező kommentje:
Nem tudok kimenni a tobbi folyosora mert mindegyikhez kulon kulcs kell. Nekem meg ugy nyilvan csak a sajataomhoz van.
2014. nov. 6. 11:47
 3/27 anonim ***** válasza:

Menj a körfolysó távolabbi részére,ha megoldható.

A hölgynek meg megmondhatod, hogy a szabályzásban az áll, hogy a lakásban NEM, viszont a folyosón ENGEDÉLYEZETT a dohányzás.

2014. nov. 6. 11:51
 4/27 anonim ***** válasza:
57%
Az oké. hogy te dohányzol és a folyosón, de abba nyilván nem gondolsz bele, hogy a szag keményem bemegy más ablakán, ami egy nem dohányzónak nagyon is zavaró. MOndom úgy, hogy az alattunk lakó az ablakban (is) dohányzik. Egyszerűen undorító és utálom és miért kell nekem más büdös cigi szagát szagolnom? A saját igényességedet helyezed előtérbe, de máséval nem foglalkozol. Főleg ha rendelője van ott.
2014. nov. 6. 11:51
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

1 A társasházakról szóló törvény rendelkezése szerint:

„A házirend, a tulajdonostársak összes tulajdoni hányad szerinti legalább négyötödös többségével megállapított eltérő rendelkezése hiányában tilos dohányozni a közös tulajdonban lévő zárt légterű épületrészeken, területeken, illetve helyiségekben.”

A törvény zárt légterű épületrészekre vonatkozik, azonban a nemdohányzók védelme érdekében a lakóközösségük dönthet úgy – a társasház házirendjében rögzítve – hogy a körfolyosókon nem engedi meg a dohányzást. A dohányzási korlátozás betartása a lakóközösség feladata, az egészségügyi államigazgatási szerv ebben a tekintetben nem rendelkezik hatáskörrel. Javasolható, hogy a munkahelyek tekintetében olyan nyílt légterű dohányzóhely kerüljön kialakításra, ami a nemdohányzók főbb közlekedési útvonalától kellően elkülönül.

2 Amennyiben társasházban működik egészségügyi szolgáltató, attól a társasház nem minősül egészségügyi szolgáltatónak, azaz – eltérő megállapodás hiányában – nyílt térben, a kijelölt dohányzóhelyen lehet dohányozni. A kijelölt dohányzóhely az egészségügyi szolgáltatást igénybe vevők szokásos vagy szükségszerű útvonalától megfelelően különüljön el.

tehát: ha a társasház közgyűlése nem korlátozta a dohányzást a körfolyosón (márpedig úgy veszem ki a szavaidból, hogy nem), akkor ott lehet dohányozni

azonban: "A kijelölt dohányzóhely az egészségügyi szolgáltatást igénybe vevők szokásos vagy szükségszerű útvonalától megfelelően különüljön el. " - ebből számomra az következik, hogy a rendelő és a körfolyosóra vezető lépcső közötti körfolyosó szakaszon nem lehet, azonban ha tovább mész, akkor a rendelő után 5 méterrel már lehet (az 5 méter a közösségi helyiségek bejáratára vonatkozik)

2014. nov. 6. 11:57
 6/27 anonim ***** válasza:
53%

egyszeruen bunkosag masok orra ala fujni a fustot.

ezt vagy megerted, vagy nem, de valoszinuleg nem fogod, mert ha lenne annyi eszed, akkor nem dohanyoznal.

2014. nov. 6. 11:57
 7/27 A kérdező kommentje:
Tehat hulye aki dohanyzik? Akkor az nem bunkoaki ugy irta meg a hazirendet, hogy a korfolyoson szabad dohanyzoni?
2014. nov. 6. 11:59
 8/27 anonim ***** válasza:
52%
igy van, aki dohanyzik az hulye. Aki meg masok orra ala fujja a fustot, az egy bunko. Plane ha ilyenkor a hazirendet lobogtatja.
2014. nov. 6. 12:03
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
ja, és ne hivatkozzon a hölgy 50 méterre, mert olyan szabályozás nincs
2014. nov. 6. 12:07
 10/27 A kérdező kommentje:
Ertem tehat meg en vagyok a kocsog mert elek a jogommal hogy a sajat ajtom elott elszivjak egy cigit es meg a faradtsagot is veszem magamnak, hogy a kesobbi kellemetlensegek elkerulese vegett atnezem a hazirendet es felhivom a gondnokot.
2014. nov. 6. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!