Láttam reggel egy rocker lányt a buszon Szolnokon? (Többi
lent)
Akkor kellett volna valamit lépni :) Szemez veled, visszanéz rád - mire vártál?
Mielőtt beszélsz vele egyébként javaslom elsajátítani a -ban/-ben, -ba/-be ragok helyes használatát. Irtó taplón hangzik, ha nem teszed oda az n-t, amikor kellene.
Segítek, hol hagytad le:
*pólóbaN
*farmerbeN
*bakancsbaN
*útközbeN
*útközbeN
*pulcsibaN
*nadrágbaN
*bakancsbaN
A bónusz:
Szét nem tudsz firkálni semmit, mert az alkoholos filc nem alkalmas a hátizsákod elvágására. Összefirkálni viszont annál jobban tudod vele :)
Figyelj oda, mert akár ezen is elbukhatsz ismerkedésnél. Úgy értem, hogy butának tűnsz, ha 5 sornyi szövegben 9 hibát vétesz.
2014. szept. 20. 10:55
2/12 A kérdező kommentje:
Jobban örültem volna egy kis segítségnek, de köszönöm a kritikát.:)
#1 nyelvtan náci, a toldalékok rosszul történő alkalmazása beszédben nem annyira jön ki, egyébként a bónuszod meg hülyeség, mivel a szétfirkált szó valószínűleg szleng és nem helytelen szóhasználat.
egyébként biztos jól nézett ki a csaj , próbálkozz ismerőseid körében vagy rocker társaságokban, facebook is sokat segíthet
2014. szept. 20. 11:06
4/12 A kérdező kommentje:
Végig kérdeztem az összes rocker haveromat meg az összes úgymond ilyen "rocker ismerkedő csoportot" végignéztem amibe benne vagyok és egyikbe se találtam. De még próbálkozok, nem adom fel mert már nem először láttam a lányt.:)
Beszédben nagyon is kihallatszódik a rossz ragozás. Roppant csúnya és visszataszító egy -farmerba volt- szöveg, kb. - begyüttem tanyárú- stílus. Mindig is nagyívben kerültem az ilyen pasikat, akik nem tudtak helyesen beszélni, ragozni. Műveletlen, tudatlan, primitív ember hatását adja.
2014. szept. 20. 23:37
Képzeld ultolsó, mi haverokkal parasztul szoktunk beszélni poénkodás gyanánt, akkó mostan engöm is le néző te gyehennára való ?!
2014. szept. 21. 00:00
Utolsó, az előtted lévő bizonyára nem ilyen helyzetre gondolt. Hanem arra, amikor pl valaki nyaralni "olaszba" meg "spanyolba" megy, és azt hiszi, hogy menő, ha így mondja. Pedig nem, ez szánalmas. Lehet, hogy nyelvtannáci vagyok, de büszkén viselem ezt a jelzőt :) Igenis sokat elmond a másik ember értelmi szintjéről (nem képességéről, az más!!) a beszéde. Feláll a szőr a hátamon, ha rosszul ragoznak, vagy idegen szavakat helytelenül használnak, esetleg állítmányt kihagynak a mondatból, stb. (pl "Inni valamit?" -> Miért fáj ehelyett azt mondani, hogy "Kérsz inni valamit?")
2014. szept. 21. 10:58
amugy te nem az vagy aki a vasúton is ezzel a csajal találkozott xd kb 1 hete akkor is kiirtál valami ilyesmit
2014. szept. 21. 15:50
9/12 A kérdező kommentje:
Igen én voltam...:) de megtaláltam a lányt, egyik ismerősöm tudta kiről van szó.:)
na ès ki.az? èn ugytudtam.minden szolnokit ismerek :D
2014. szept. 21. 23:00
Kapcsolódó kérdések: