Fel lehet jelenteni a felső szomszédot, mert állandóan mos?
Ő miért éljen a te kényed-kedved szerint? (Hiszen már azt is számon kéred, hogy miért nem csak heti egyszer mos...)
Betartja az együttélés ÁLTALÁNOS szabályait. Semmi kirívót nem tesz, csak ÉL.
Ennyit társasházban el kell viselni, alkalmazkodásnak hívják. Ideje lenne megtanulni.
Tehát szemét állat, mert 8kor befejezte a mosást. Értem.
Miért költöztél társasházba, ha képtelen vagy hétköznapi zajokat elviselni magad körül?
a napi 6 mosás - főleg esti órákba - nem hétköznapi zaj.
a társasháznak pont az lenne a lényege, hogy békés egymás mellett élés valósuljon meg, ha már az ember lakásban kénytelen lakni, mert nem nyerte meg a lottó ötöst, hogy külön kérója legyen. azért mert közös a lakásom fala, még nem hatalmaz fel bárminemű zajkeltésre, és hogy állat módjára lakjak. tömbházban nőttem fel, és mindig mindenki figyelt a másikra, és nem volt indokolatlan, tartós és felesleges zajkeltés. ez valamikor a 90-es évek vége felé kezdett megváltozni, és mostanra csúcsosodott ki. minden zajongó úgy gondolja, hogy zajt kelteni joga van, persze, ha fúrni kell egy lukat a falba, vagy egyéb, de nem direkt, és lehetetlen időpontokban. aki pedig védi a zajongókat - itt is volt pár a hozzászólok között - vagy még nem lakott barom a közvetlen szomszédságába és ezért ír hülyeséget, vagy ő maga is zajosan lak, és egy szemellenzős buta primitív ember. ez igen hasonlít a "szomszéd tehene is dögöljön meg" mentalitáshoz. attól, hogy valaki lakásban él, aminek közös a fala, a padlózata a másik lakásokéval, még vannak kötelezettségei is, lásd lakás rendeltetésszerű használata, és a szomszédokra egy kis odafigyelés, hogy mikor és mennyi zajt keltek. tömbházban ez alap kellene, hogy legyen. a másik, hogy mióta mindenki járólapot és padlót akar, mert az a sikk, ne csodálkozzon, ha becsönget az alsó szomszéd és megkéri, hogy ne tehén módjára trappogjon, mert minden lehallatszik. a hab a tortán, hogy sokan kispórolján a műpadló alól a szigetelést, ami fokozza a dübögést. anno ezért tettek műpadlót a tömblakásokba, mert az tompítja a járást stb.
Milyen napi 6 mosás? Értőn olvasni sem tudsz, és én vagyok a primitív? :D Mókás :D
A kérdező szerint 1-2 naponta szokott mosni, tehát legrosszabb esetben is HETI 7 mosásról van szó, ami a délutáni, néha a kora esti órákban történik, tehát a pazarláson kívül semmi kivetnivaló nincs benne... Nem értek vele egyet én sem, volt olyan ismerősöm aki minden nap kimosta az aznapi ruháját. Fogtam a fejem, hogy mekkora pazarlás, de neki ez ilyen fóbiája volt.
A kérdező az, akinek problémái vannak az együttéléssel, nem a szomszéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!