Fel lehet jelenteni a felső szomszédot, mert állandóan mos?
Attól függ, az az este mennyire este. Nálunk a tömbben általában max. 9-ig megy a gép, ez amolyan mindenki által elfogadott, de kimondatlan szabály.
Azt pedig, hogy nem mehet háztartási gép, én is "hülyeségnek" tartom. Akkor ennyi erővel nem mehetne sem a mikró, sem a kenyérpirító, stb.? Semmilyen háztartási kisgép sem?
Esetleg olyannal próbálkoznék meg a helyedben, hogy a közös képviselőnek felvetem egy-egy házgyűlésen, akár úgy, hogy pl. nekem meddig van jogom ilyen módon "zajongani". Másrészt, nálunk például csak a felső szomszédot lehet hallani, akkor is, ha tévét néz, az oldalsókat sosem. A nővéreméknél viszont valahonnan sréhen jött a hang, azt sem tudta, hogy merről, mert a ház elvitte.
Az este 6-ot én is túlzásnak tartom, általában 8-9-ig én sem érek haza, ha pedig mégis, bátorkodom berakni egy adagot a gépbe. Ja, és hetente én is mosok kétszer, pedig egyedül lakom. Lehet, hogy ő is színenként válogat.
Egy beszélgetést azért megérne, akár úgy is, hogy te megkérdezed, hogy egyik este pl. te is beraksz egy mosást, és nem zavarta-e, mert te is át szoktad hallani. Ez csak enyhe célzás, de hátha veszi. Ha kedves vagy vele, még az is megeshet - bármilyen megátalkodott -, hogy ő is az lesz meglepetésében. :)
Látom, kitörölték az első választ, ami sértegetett és ezzel együtt az enyémet is, amit válaszoltam. Na mindegy!
De egész nap hallom motoszkálni, reggel fél 6-tól már felvan, tehát nem dolgozik, akkor miért nem tudja odatenni egész nap a mosást, mégha több adagja is van. Miért este fél 7-kor kell, hogy fél 9-ig csattogjon a gép? Mielőtt megkapnám, hogy én sem dolgozom, nem az én hibámból vagyok itthon. Muszáj!
Egyébként én úgy tudom, hogy 6 után nem szabad hangos zajt kelteni. Legalábbis a mi házirendünkben mintha ez lenne.
Beszélni vele nem tudok, többször csengettem már (tudtam, hogy otthon van, mert huzigálta a függönyt), más ügy miatt, ugyanis csapkodta a wc és a fürdőszoba ajtót, de sose nyitott ajtót, amikor mentem. Ekkor szóltam a közös képviselőnek. Rá 1 napra, gondolom, szólhatott neki a közös k., minden éjszaka tiszta erőből becsapta többször az erkélyajtót. Erre mondtam, hogy annál jobban csinálja, ezért nem akarok szólni a mosógép miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!