Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Nem bírjuk már! Ti mit tennéte...

Nem bírjuk már! Ti mit tennétek ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Albérletben lakunk a párommal. Fölöttünk lakik egy három gyerekes anyuka, aki szerint teljesen normális, hogy a gyerekei egész nap ugrálnak, dübörögnek, üvöltenek felettünk, mint a sakál, mert hát gyerekek, és mit csináljon velük, zárja be őket? Párom nem bírta, fel is ment nekik szólni, hogy alattuk lakunk, csináljon valami a gyerekeivel. Erre az volt a válasz, hogy nem tud velük mit csinálni, annyit csak, hogy leviszi őket az udvarra, és akkor meg ott hallgatja az összes lakó az ordítást. Én is éltem panelban, de engem a szüleim megtanítottak viselkedni, akkor ő miért képtelen megnevelni a saját gyerekeit? Komolyan eddig egy reggelen sem tudtuk kipihenni magunkat, mert mindig felkelünk rájuk. Miért vagyunk kötelesek ezt eltűrni? Beszélni látjátok, nem lehet az anyukával, mert ahhoz túlzottan tuskó. Ti mit tennétek? Nem tudunk elköltözni, még csak most jöttünk ebbe az albérletbe nyár elején, és egy éves szerződésünk van.
2014. aug. 18. 11:29
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
91%
Azt hiszem, tudom miről beszélsz, kérdező... nekünk szerencsére nincs szomszédunk, legfelső emeleten lakunk, ráadásul régi építésű téglaházban, akkor még nem spórolták ki a hangszigetelést, soha semmit nem hallunk másoktól és ránk sincs panasz, de nemrég nálunk töltött egy hetet a testvérem az újdonsült nőjével és annak két kiskamasz gyerekével (9-11 évesek) A hát végére már én ideges voltam attól, hogy ugrálnak, dübögve járnak, ordítanak, ordító hangosra veszik a tévét és átmennek egy másik helységbe... sajnáltam szegény alsó szomszédot, csoda, hogy nem jött fel. Ha ezt kellene naponta hallgatnom, hát az holtbiztos, hogy esténként, vagy kora hajnalban én adnék nekik műsort és naponta rákérdeznék vigyorogva, hogy akkor én neveljem tovább őket, vagy ő neveli meg a kölykeit..?
2014. aug. 18. 15:43
 22/24 anonim ***** válasza:

Neked van igazad. Azok a gyerekek neveletlenek, nem élénkek. Az élénk gyereket is meg lehet nevelni, hogy ne a lakásban ugráljon és ordítozzon. Csak sok anyuka nem képes megnevelni a gyerekeit.

sajnos, nem tudtok ellene tenni semmit. Legfeljebb, ha a többi lakóval összefogtok és közösen szóltok a nőnek.

2014. aug. 18. 15:55
 23/24 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagytok, és egyetértek veled, hogy a gyerekeket nevelni kéne, és akkor tudnának viselkedni is.

A leírásod alapján nem tuskó a nő (bár te jobban ismered), egyszerűen csak nem tud velük mit kezdeni, nem tudja nevelni őket.

Szerintem a költözés lenne az egyetlen megoldás, csak fel lehet valahogy mondani a szerződést.

Nem tudom, hogy hány évesek a gyerekek, de talán az jó módszer lenne, hogy ti nevelitek meg őket. Mármint olyan módon, hogy elbeszélgettek velük, pl. azt mondjátok nekik, hogy reggel, ha csöndben lesztek, akkor kaptok tőlünk egy-egy cukrot. Ha nem akkor nem. Tehát valamilyen módon jutalmazni a jó viselkedést.

Nem tudom mennyire megvalósítható, csak egy ötlet volt a részemről.

2014. aug. 18. 22:23
 24/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. aug. 19. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!