Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Nem bírjuk már! Ti mit tennéte...

Nem bírjuk már! Ti mit tennétek ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Albérletben lakunk a párommal. Fölöttünk lakik egy három gyerekes anyuka, aki szerint teljesen normális, hogy a gyerekei egész nap ugrálnak, dübörögnek, üvöltenek felettünk, mint a sakál, mert hát gyerekek, és mit csináljon velük, zárja be őket? Párom nem bírta, fel is ment nekik szólni, hogy alattuk lakunk, csináljon valami a gyerekeivel. Erre az volt a válasz, hogy nem tud velük mit csinálni, annyit csak, hogy leviszi őket az udvarra, és akkor meg ott hallgatja az összes lakó az ordítást. Én is éltem panelban, de engem a szüleim megtanítottak viselkedni, akkor ő miért képtelen megnevelni a saját gyerekeit? Komolyan eddig egy reggelen sem tudtuk kipihenni magunkat, mert mindig felkelünk rájuk. Miért vagyunk kötelesek ezt eltűrni? Beszélni látjátok, nem lehet az anyukával, mert ahhoz túlzottan tuskó. Ti mit tennétek? Nem tudunk elköltözni, még csak most jöttünk ebbe az albérletbe nyár elején, és egy éves szerződésünk van.
2014. aug. 18. 11:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
8as vagyok. persze, teljesen megértelek titeket. mi is fogtunk már ki ilyen családot, és még ők voltak felháborodva hogy szóltunk. Sajnos ilyen emberekkel nem lehet mit tenni, pedig szivesen kivinném őket a pusztába és szélnek ereszteném. Attól hogy valaki gyerek, még megtanulhat viselkedni.
2014. aug. 18. 12:11
 12/24 A kérdező kommentje:
Ja igen, és nem kötelező panelba három gyereket szülni, szerintem senki nem tartott pisztolyt az ő fejükhöz sem, hogy szüljél még kettőt...
2014. aug. 18. 12:11
 13/24 anonim ***** válasza:
17%

4-es vagyok. Nem hogy osanya, de meg anya sem vagyok.

Nektek sem kotelezo panelt berelni, vegyetek ki kertes hazat, akkor senki sem zavarna.

2014. aug. 18. 12:14
 14/24 A kérdező kommentje:

8-as köszönöm, hogy te legalább megérted a problémánkat.Meg az első három válaszoló is.

10-es, nem tudom mikor kellett volna hallanunk ezt beköltözés előtt, mikor egyszer mutatják meg az albérletet, és az ember ilyenkor nem órákig ül ott és hallgatózik, meg nem próbálhatja ki, hogy milyen egy éjszakát meg egy napot ott tölteni, de azt hiszem, ez logikus is. Itt nem a megértésről van szó, nem azt mondtam hogy hullacsend legyen mindig, de ha téged egész nap nem hagynának pihenni, és filmet is csak úgy tudnál nézni, hogy dübörögnek, ordítanak feletted, akkor azt hiszem, kicsit megváltozna a véleményed, csak mivel nem veled történik, így könnyű megértőnek lenni velük szemben...

2014. aug. 18. 12:16
 15/24 A kérdező kommentje:
4-es köszi a választ, szerintem meg költözzön az kertes házba, aki alkalmatlan a normális életre közösségben, és képtelen megnevelni a kölykeit. Nem velünk van gond, nem nekünk kell elmenni.
2014. aug. 18. 12:19
 16/24 anonim ***** válasza:
20%

10-es vagyok.

1. Ha egész nap zajonganak, akkor a lakás megtekintésekor is elvileg zajongtak, mert a te leírásod alapján állandóan megy a visongás. Szerintem ez is logikus.

2. Hidd el, nagyon jól ismerem a helyzetet, a saját lakásom előtt mi is albérletben éltünk, csak nálunk a szembeszomszéd volt olyan, aki állandóan valami szar régi számot bömböltetett megállás nélkül. És tudod mit csináltam? Például nem otthon döglöttem egész nap, a barátaimmal találkoztam, sportoltam stb. Ha meg éppen pihenni akartam, filmet nézni, zenét hallgatni, bedugtam a fülem fülessel, feltekertem a hangerőt. Ennyi. Mindent lehet csak akarni kell, de gondolom jobb panaszkodni meg rinyálni. A megnyilvánulásaidból te is legalább akkora tuskó vagy mint ahogy te ezt a nőt beállítod. Bocsánat, de ez már nagyon kikívánkozott.

2014. aug. 18. 12:23
 17/24 A kérdező kommentje:
10-es, nem én használtam ilyen szavakat, mint te, hogy döglök, meg rinyálok, fogalmad nincs, miért kell folyamatosan otthon lennem mostanában. Tudod kit sértegess...Ha én tuskó vagyok, akkor te meg egy ritka nagy bunkó. Ne írj ide többet, nincs szükségem a paraszt hozzászólásaidra.
2014. aug. 18. 12:31
 18/24 anonim ***** válasza:
95%
4-es, mi ketten voltunk a húgommal társasházban, és igenis Édesanyánk ránk szólt, ha nagyon hangosak voltunk. Sőt azért is MINDIG, ha dübögtünk, akár játék, akár járkálás közben. Képzeld meg lehet tanulni úgy járni, hogy nem dübögsz, kell hozzá egy papucs, és pici odafigyelés, ami a sok rászólás után rutinná vált. Akármennyire gyerekek voltunk, megtanultuk. Nos igen, anyánknak ez nem kevés idejébe és energiájába került, mire belénk nevelte, de vette rá a fáradságot, nem pedig legyintett, hogy "gyerek, mit csináljak?" Ha pár éves korától rászánt volna néhány hónapot, akkor soha többé nem kellene rájuk szólnia. Neki sem jó, hogy folyton a gyerekei miatt kell égnie, hogy nem tudnak viselkedni...
2014. aug. 18. 14:41
 19/24 anonim ***** válasza:
93%

Ez a nő nem egy "liberális" szülő, hanem egy fszkalap. Az hogy liberális egy szülő, nem azt jelenti hogy mindent megenged a gyerekeinek.

Vagy mondjátok fel a szerződést, vagy ti is keserítsétek meg az anyuka napjait. Meg kell egyezni a lakókkal, egy 30-40 perces zeneüvöltetésben a gyerekek pizsilövése után, aztán csak jöjjön le pattogni, el lehet küldeni a retekbe, és ultimátumot adni. Ha nem neveli meg a gyerekeket, többre számíthatnak. Belehet csengetni éjfélkor, altatót kérni, mert a gyerekek kiverték órákkal azelőtt a szemedből az álmot, stb.

Ha mindenkit zavar a gyerekek zajongása, akkor nincs olyan, hogy ők előbb költöztek oda. Ennyi erővel beköltözök egy új építésű panelba, mint első lakó, aztán egész nap zenét üvöltetek, sőt, beszerelek egy füstgépet az ajtóm elé. Ha valaki szólna, kijelentem, hogy én voltam ott előbb, és mint valami kutya, védem a területem.

2014. aug. 18. 15:00
 20/24 A kérdező kommentje:

Valamokka és 19-es válaszoló, nektek is köszönöm, úgy látszik, hogy akkor mégse én vagyok a rinyagép, ahogy megkaptam az egyik "kedves" válaszolótól.

Én is ugyanígy voltam, nekem apukám mindig mondta, hogy ne dübörögjek, húzzak fel papucsot, és próbáljak halkan lépni, mert az alattam lakókat zavarom. Meg is tanultam ezt egy életre. Lehet, hogy sokszor elmondta, de egy idő után automatikussá vált.

2014. aug. 18. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!