Vidékiek! (úgy értem, hogy nem budapestiek) Mi a pozitívum a vidékben, és mi a negatívum? Szerettek ott élni?
Én nagyon ritkán járok vidéken, és emiatt nekem nagyon szokatlanok az ottani dolgok. Pl. Győrött voltam 2 napot munkaügyben és lassan mennek az emberek utcán, meg olyan kedvesen megszólítanak, meg nincsenek sok helyen utcanévtáblák, meg nincsen kiírva, hogy az a háztömb hánytól hányig megy.
Ilyen dolgokra gondolok. Nem zavar benneteket, hogy mondjuk csak 3 mozi van a városban? Vagy hogy kevés a szórakozási lehetőség?
Vagy elvagytok? Mit szerettek benne?
Én pl. Budapestből hiányolom az igazán friss levegőt, hogy az ember bőre, haja és körme ne legyen mindig tiszta mocsok...:)
köszönöm mindenkinek:)
a vidéket azért írtam oda, hogy hogy értem, hogy ne a falut hasonlítsuk össze Bp-tel, mi itt vidéknek hívjuk mondjuk Szegedet is, szóval mindent, ami Magyarország, de nem Budapest.
Szerintem ez abból adódik, hogy hivatalosan csak Bp city méretű, a többi town az országban, és mondjuk a németeknél több city méretű város is van.:)
Szerintem, amiket leírtál különbségeket nem igazán vannak meg nagyobb város és Budapest között. Ha egy kisvárost vagy falut hasonlítunk össze Budapesttel, akkor igen.
Én nagyvárosban lakom, van normálisan minden. De azért a méretei miatt mégiscsak kellemesebb, mint Budapest. Nincsenek olyan óriási dugók, sokkal kényelmesebb és egyszerűbb a közlekedés, akár kocsival, akár tömegközlekedéssel.
Nekem az fura, hogy munkaügyben voltál Győrben, tehát nem vagy már kisgyerek, ráadásul Győr nem egy kis falu, és te mégis így rácsodálkozol a dolgokra :D Főleg, hogy nincsenek is ilyen különbségek pl. az emberek gyorsaságában, vagy kedvességében, vagy az utcák házszámában.
12: Ha nem jársz "vidékre", akkor miért is láttál volna ilyen táblát?
Egyébként van. Főként a hosszabb utcákon. Nyilván egy 5 társasházból álló utcán nincs ilyen :)
Én egy vidéki kisvárosban lakom születésem óta. Itt is lehet mit csinálni, ha az ember akar. Én soha nem voltam egy diszkóba járó ember szóval erről nem tudok nyilatkozni, de kávéházak, éttermek, mozi itt is van. Én azt szeretem legjobban a kisvárosban, hogy "nincsenek távolságok". Szépen, kényelmesen át tudok sétálni akármelyik barátomhoz. És egyik sem lakik messzebb fél óránál. Agyamra megy Pesten, hogy az egyik rokontól a másikig háromnegyed óra tömegközlekedés, a déli fél óra. De most komolyan, annyi idő alatt átérek a szomszéd városba is :)
Emellett Budapesten folyamatosan fulladok. Úgy érzem mindenki rohan, mindenki ideges és mindenhol tömeg van.
Vidéken ha elegem van a városból csak felülök a biciklimre és feltekerek a közeli hegytetőre. Az ember ha akar a kutyával sem találkozik egész nap :)
12:
5-ös vagyok, én viszont értettem milyen táblára gondolsz, Budapesten kívül ez valóban ritka, szerintem azért nem használják, mert nem igazán van rá szükség, ugyanis Budapesten a parkolási helyzet miatt nagyon fontos, hogy végig képben legyél, hogy az adott háztömb melyik házszám tartományt foglalja magába. Vidéken ennek kevés helyen van jelentősége, elég a házszám és az utcanév. Ahol ez hasznos, ott vidéken is van, főleg belvárosok autóforgalomtól nem elzárt utcáin.
Én Budapesten élek, kertvárosi részen. Szeretem, mert csöndes, nyugodt, de ha pörgésre vágyom, akkor fél óra buszozás után a belvárosban vagyok. Szeretek itt élni, amihez valószínűleg leginkább a megszokás tesz hozzá, hisz megszoktam, hogy itt sokszor vannak turisták, sokan rohannak (többek közt én is). Voltam már több vidéki városban, tényleg igaz, hogy Pesthez képest nem rohannak annyira észveszejtően, hogy könnyebben elegyednek beszélgetésbe. Talán azért, mert fiatal vagyok, de mikor ilyen helyen járok, akkor az a pár utca, amit belvárosnak mondanak, nekem kevés, hozzászoktam a rengeteg lehetőséghez.
Mindkét helynek megvan a maga előnye és hátránya is, nem mondom, hogy soha nem élnék vidéken, de jó nekem itt Pesten.
Én születésemtől fogva Székesfehérváron (Fejér megye) élek, és szörnyen unalmasnak tartom már... Kb. százezren élnek itt, szóval nem olyan kicsi város, de a lehetőségek igencsak korlátozottak. Egy mozi van, Pesthez képest kevésféle ruhaüzlet található csak meg, ezért ruhát vásárolni mindig Pestre járok. Unalmas a belváros, turistáknak biztos szép, de amikor már 130-adszorra jársz ott, jobban ismered, mint a tenyeredet, arról nem is beszélve, hogy nem túl hosszú a "sétálóutcája"; kb. 10 perc alatt az elejétől a végéig érsz. Színvonalas szórakozóhely alig van, rendes étterem sincs sok, McDonaldsból is van kb. 3 az egész városban.
Rendszeresen járok Pestre rokonok miatt, vagy csak az említett vásárlás miatt, és sokkal jobban tetszik, mint Fehérvár. Szeretnénk a családdal odaköltözni, amint leérettségizem. Egyszer eltöltöttem egy teljes hetet Pesten, és amikor visszajöttünk ide, úgy éreztem, mintha egy faluba érkeznék vissza. Nagyon furcsa és rossz volt.
Kiváltképp tetszik Pestben, hogy a villamoson, buszon stb. nem bámulnak meg, ha felemás zokniban vagy, kb. mindenki lesz*rja, hogy a másik mit csinál/hogy néz ki. (Persze nem jó, ha ez átmegy bunkóságba, de nekem jobban tetszik ez, mint pl. egy falu esetében, ahol arról is pletyka folyik, hogy kinél mi volt ebédre.) Jobban tetszik az a mentalitás, hogy nem foglalkozunk idegenek életével. Az is tetszik, hogy Pest úgymond multikulti, sokféle ember megtalálható, lehet ismerkedni külföldiekkel (nekem pl. sikerült :D). Ezek kívül vannak nagyon szép helyek, én szeretek a Váci utcában sétálgatni, de szeretem a kertvárosi területeket is(pl. 15.ker), ott elég nyugis életet lehet élni. Ha viszont valaki pörgősebb életet akar, ott azt is megtalálhatja.
Viszont sok pestitől hallom, hogy ott élni valami agyvérzés, minden büdös, piszkos, sok a por, szmog, az emberek bunkók, stb. Én nyilván nem láthatom olyan jól ezt át, mivel hosszabb ideig még nem sokszor tartózkodtam ott, de biztos van ebben valami.
Mindenesetre én a lehetőségek miatt költöznék Pestre, azon belül meg egy kertvárosi, nyugisabb kerületbe, ahonnan azért könnyű elérni a belvárost. Forgalmas út melletti lakásba, szmogos, balhés helyekre természetesen nem mennék, akkor inkább legyen Fehérvár.
De mindent összevetve én nagyon szeretnék Pesten lakni, szerencsére a családom is szeretne odaköltözni, szóval idő kérdése, és ez megvalósul.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!