Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ti hogyan viselkednėtek...

Ti hogyan viselkednėtek egy utánzós szomszéddal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Konkrétan már elegem van a szomszédasszonyból.Állandóan utánoz,bármit teszek.A lényeg,hogy kisiskolások a gyerekei(nem dolgozik a szülése óta),rettentően ráér és elkezdett minket "majmolni",ami már az agyamra megy:

Pl ugyanúgy rakja le a virágkaspóit,ahogyan mi és ugyanolyat is vesz(nevetséges),sőt van egy nagy korsónk a szélén,most ő is kirakott egyet.

Általában egy időben visszük a gyerekeket autóval reggel...ezért úgy döntöttem korábban indulunk csakhogy ne találkozzak vele.

Most erre direkt ő is akkor kel,csakhogy idegesítsen.(A házuk pont az udvarunkra néz,így mindent látnak mit csinálunk)

Én még gyesen vagyok a bölcsisemmel,és a saját otthonomban nem szeretnék már senkihez sem alkalmazkodni,főleg nem egy ilyen szomszédhoz!

A hab a tortán az,hogy r.mán,aki a hazánkban segélyekből vígan megél,így évek óta nem dolgozik,és a gyerekeivel körbe hangoskodja az egész környéket,így csönd sincs tőlük(sajnos találtak hozzá visongó partnert).

Mit tegyek?Egyelőre abban bízok,hogy honvágyuk lesz és haza költöznek ės egyszer végre nyugalmam lesz tőle,mert rettentő rossz,mikor az otthonodban a szomszéd állandóan sasol,hogy mit csinálsz...

Én nem vagyok vele sem beszélő,sem köszönő viszonyban.Lehet ez idegetsìti?Folyton a sarkamban van.Hogy foghattunk ki ilyen szomszédot??

Tudtok tanácsot adni?

2014. máj. 22. 08:29
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
58%

Hogy te milyen hisztis és arrogáns vagy! Akkor legyetek csak a gyerekeiddel otthon. Miért baj, ha szomszédol? Kiskoromban mi is egy csomót jártunk át egymáshoz, együtt játszottunk - az összes utca béli gyerek -, ha megéheztünk, sorsoltunk, kihez menjünk kajolni, és egyikünk szülei se mondták, hogy ide nem jöhettek. Sokszor 4-5-6-unkat vendégelték meg zsíros kenyérrel, mélnaszörppel - ami nem kis munka volt -, minden szájhúzogatás nélkül.

Szerintem szállj le a magas lóról és elzárkózás helyett (ami a gyerekeknek sem jó) próbálj kapcsolatokat kialakítani a szomszédaiddal. Nálunk - kisváros - a kiköltözöttek - Pestről - ilyen "elszálltak maguktól".

2014. máj. 22. 12:51
 22/31 anonim ***** válasza:
34%
Primitív egy lény vagy.Köszönni alap dolog, tökmindegy milyen a szomszéd. A gyerekeidet is parasztnak neveled?
2014. máj. 22. 13:02
 23/31 anonim ***** válasza:
45%

Kérd meg kedvesen, hogy ne csinálja azokat a dolgokat, amik téged zavarnak.

Ha nem használ, még egyszer.

És még egyszer.

2014. máj. 22. 13:09
 24/31 A kérdező kommentje:

20-as!

Az úgy volt,hogy mikor ideköltöztek én kezdeményeztem és köszöntem neki,mire immel ámmal visszaköszönt.

Aztán mikor már megszületett a fiam sétáltam az utcában, és láttam hogy a hátsó szomszédunkkal beszélget,így köszöntem többesszámban,de csak a hátsó szomszéd köszönt nekem vissza,így elkönyveltem,hogy ennyi.

Szóval nemtudom miért hiszitek egy páran azt,hogy magas lovon ülünk.

Képzelhetitek,összejár a hátsó szomszédunkkal és olyan ricsajt csapnak,hogy a hajad az égnek áll,főleg mikor altatnád a picit.És ez így megy évek óta az ablak alatt.

Ember nincs a talpán akit ez nem érintene érzékenyen.

Én eddig nem szóltam nekik de nem is fogok mert én inkàbb a háttérben maradnék(az csak mégnagyobb ellenállást váltana ki)

Sövényt ültettünk,már alig várom hogy takarjon...

Gondolhatjátok,nekem is jobb lenne ha kedvesen csak köszönnénk egymásnak.De akkor miért foglalkozik végülis velem,nem értem?

2014. máj. 22. 13:12
 25/31 anonim ***** válasza:
32%

ööööö, szerintem enyhén paranoiás vagy illetve te is baromira ráérsz unalmadban ilyesmikkel foglalkozni.

Sajnállak.....ez aztán tényleg rettenetesen nagy probléma! Mi az, hogy a szomszéd is ki mer rakni pár kaspót virággal! Főleg olyat, mint ami neked van! Ez már vérlázító! Jesszus........BOLDOG lennék, ha nekem is mindössze ennyi problémám lenne..............

2014. máj. 22. 13:25
 26/31 A kérdező kommentje:

12-es!

Igazad van,ezt az ajtódíszes szitut is átéltem vele.:D

Jó hogy említetted majd elfelejtettem...

Karácsonyi ajtódísz volt kint az ajtónkon,kíváncsian várta meddig hagyom kint...hát láss csodát az nap ő is gyorsan leszedte az övét...nahát ennyi véletlent.

Idén semmit sem fogok kirakni,gondolom ő sem :)

2014. máj. 22. 13:35
 27/31 anonim ***** válasza:

Nem rosszindulatból, hanem komolyan mondom:

Az ilyen embereknek a tanya való! Ott nincs szomszéd.

Mi csak addig jutottunk, hogy az egyik oldalunkon szántóföld van, de én sem bánnám, ha nem lenne 50 m-es közelünkben senki.

Mi megoldottuk turkesztáni szillel (csodasövény). Ősszel levágjuk 80 cm-esre, nyár végén 4 méteres, átláthatatlan zöld fal.

2014. máj. 22. 14:01
 28/31 anonim ***** válasza:

Romániai magyar, vagy román? Nem mindegy.

Lehet, hogy nem ismeri még az itteni szokásokat, nem tudja meddig illik kint hagyni egy ünnepi díszt, vagy hogy "szokás" feldíszíteni a házat.

Olyan velem is előfordult már, hogy a beszélgetés hevében elfelejtettem köszönni a szomszédnak, esetleg egy biccentéssel elintéztem, de ebből sose lett ellenszenv. Lehet, hogy túl reagáltad ezt a köszönős témát.

A hangoskodó szomszédok pedig mindenhol vannak. Ilyenkor szólni kell, és kész.

2014. máj. 22. 14:49
 29/31 A kérdező kommentje:

Nekünk is gyermekünk van(óvodás),mégis kultúráltan tudunk viselkedni.

A bölcsis néninket tudnám idézni,mikor említettem milyenek a szomszédaink,e szóval mondta: "románok?, juj azok lármások"...

2014. máj. 22. 17:26
 30/31 anonim ***** válasza:
64%

Tényleg ovis szinten vagy. Nem reagáltál semmit a feltevéseimre, csak ócsárolod őket tovább. Ha ennyire ellenszenvesek, költözz el.

Élni és élni hagyni.

2014. máj. 22. 20:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!