Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hozzám akar költözni, egy...

Hozzám akar költözni, egy "ismerős"! Hogyan utasítsam el?

Figyelt kérdés

bocsi, hogy ide írok, de úgy érzem csak itt vannak éjó meglátású felnőttek.

a lényeg, hogy egyedül élek szegények között (önkormányzati társasház) itt mindenki szánja egymást, mindenki tudja a másikról hogy fűnek fának tartozik, meg hagy ne soroljam.

a lényeg, hogy akivel jókat beszélünk (hasonló kaliber mint én, csak ő albérletben él máshol - ahova most beköltözik a főbérlő, így neki mennie kell)szóval valahol lelki társ, be akar hozzám költözni ( 1 szobás a lakásom, de mindegy is), nem akarok menekült tábor lenni - pláne hogy amúgy is mindenki ki akar használni, igen, engem a csórót, a lényeg, hogyan mondjam meg neki, hogy keressen mást.

tekintve, hogy ő már rég tudta hogy mennie kell és nem intézett magának semmit, de az egész élethez így áll, ami engem amúgy sokszor kiakaszt (pl nem mindig fizetik ki, de nem, nem keres másik munkát, csak sír, meg sorolhatnám végtelenségig)és nem birom elviselni, hogy lehet valaki ekkora balfék, csak épp nem mondom ki.

isten ments, hogy ide költözzön

2014. ápr. 4. 16:21
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
27: Attól, hogy megkérdezed az okmányirodában, hogy mi a jogi helyzet evvel, avval már beköltöztetne melléd valakit? MIVAAAN??
2014. ápr. 4. 18:34
 32/56 anonim ***** válasza:
Ha nagyon a nyakadra jár evvel a sületlen kéréssel, és esetleg tanyát ver az ajtód előtt, még a rendőrséget is ki lehet hívni, hogy eltessékeljék. Irreális a félelmed, hogy beköltözhet oda.
2014. ápr. 4. 18:36
 33/56 A kérdező kommentje:

"Ha zavar, teszel valamit,"

én csak gyanút tudnék jelenteni, minden alap nélkül.

max lefényképezem a csövest a lépcsőházban.

akit egy hete nem látok, meeert másikat látok

szóval azzal hogy menjek be, hogy hol ilyen hol másik csöves lakik itt?

egyáltalán hogy hívhatom csövesnek (lakcímtelennek) csak mert büdös?

a lényeg, egyszerűen nem tudok alapot találni a kijelentésem mellé.

2014. ápr. 4. 18:38
 34/56 anonim ***** válasza:

Bocsi de AZ AZ ėrzėsem ITT mas is van a dologban.

Volt vagy van köztetek egy Kis etyem-petyem?

2014. ápr. 4. 18:39
 35/56 A kérdező kommentje:

#31 :)

szóval csak rajtam múlik, hogy itt lakna e.

szóval ha én szeretnék valakivel együtt élni, bemegyek az ÖK-hoz, ott módosítunk egy szerződést és kész.

nem, ő nem tudna engem kitenni, meg semmi.

én a fenti lehetőséget azért hoztam fel, mert sokan írták, hivatkozzak arra, hogy jogilag nem fogadhatnám be.é erre írtam, hogy de, ha akarnám, az ÖK még segít5emne is ebben.

2014. ápr. 4. 18:40
 36/56 A kérdező kommentje:
#34 lehet te eltudod képzelni magad ilyen tipusúakkal, én neeeeem
2014. ápr. 4. 18:41
 37/56 anonim ***** válasza:

Akkor miėrt csinálsz magadnak problėmát?

En meg SE vártam volna,hogy rákėrdezzen.

Letisztáztam volna nem sunyiskodnėk!

2014. ápr. 4. 18:43
 38/56 A kérdező kommentje:

első verziómban pont ez volt. meg sem vártam, hogy kérdezzen. el is lett intézve minden, csak visszajött.

nem csinálok magamnak problémát, már csak miattatok vagyok a témán :)

2014. ápr. 4. 18:46
 39/56 anonim ***** válasza:
64%

"több bérlőtárs esetén, csak az egyik bérlőnek kell megfelelnie a bérlés jogosultságának feltételeihez, tehát én elég lennék"

Ne haragudj, de te borzalmasan buta vagy.

Mit nem fogsz fel azon, hogy jogász vagyok, aki pont ezzel foglalkozik?

Mégis hogyan verjem bele abba a csökevényes agyadba, hogy NEM, az önkormányzat NEM TEHET MELLÉD SENKIT BÉRLŐTÁRSNAK!?!?!?!?

Max. a te kérelmedre, de kétlem még azt is, hogy engedélyeznék.

A hozzájárulásod nélkül pedig semmiképp. Nem a rendszerváltás előtt vagyunk már, ha nem tűnt volna fel!

2014. ápr. 4. 19:00
 40/56 anonim ***** válasza:

"szóval ha én szeretnék valakivel együtt élni, bemegyek az ÖK-hoz, ott módosítunk egy szerződést és kész."

Konkrétan az Önkormányzatnál úgy hajtanának el téged ezzel a kérelmeddel, hogy azt sem tudnád követni, mi történt.

Szépen kapnál el "a befogadáshoz nem járulunk hozzá" végzést.

Ha pedig mégis befogadod, akkor egy felmondólevelet, majd bírósági idézést.

Így megy ez!

Max. akkor járulnánk hozzá a kérelemhez ESETLEG, ha élettársak lennétek. De nálunk tagadtak már meg élettárs befogadási kérelmet is.

2014. ápr. 4. 19:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!