Hozzám akar költözni, egy "ismerős"! Hogyan utasítsam el?
bocsi, hogy ide írok, de úgy érzem csak itt vannak éjó meglátású felnőttek.
a lényeg, hogy egyedül élek szegények között (önkormányzati társasház) itt mindenki szánja egymást, mindenki tudja a másikról hogy fűnek fának tartozik, meg hagy ne soroljam.
a lényeg, hogy akivel jókat beszélünk (hasonló kaliber mint én, csak ő albérletben él máshol - ahova most beköltözik a főbérlő, így neki mennie kell)szóval valahol lelki társ, be akar hozzám költözni ( 1 szobás a lakásom, de mindegy is), nem akarok menekült tábor lenni - pláne hogy amúgy is mindenki ki akar használni, igen, engem a csórót, a lényeg, hogyan mondjam meg neki, hogy keressen mást.
tekintve, hogy ő már rég tudta hogy mennie kell és nem intézett magának semmit, de az egész élethez így áll, ami engem amúgy sokszor kiakaszt (pl nem mindig fizetik ki, de nem, nem keres másik munkát, csak sír, meg sorolhatnám végtelenségig)és nem birom elviselni, hogy lehet valaki ekkora balfék, csak épp nem mondom ki.
isten ments, hogy ide költözzön
Tippek még?
Mondd, hogy ennek a lakásnak is van annyi költsége egy napra, mint egy munkásszállónak, ha azt se tudja kifizetni a szállóra, akkor a rezsibe se tud beszállni.
Én csak simán ragaszkodnék a saját életminőségemhez, amit megteremtettem magamnak, és amiben egyáltalán nem mondható, hogy van fölösleg.
Ha NAGYON jó barátok lennénk és lenne egy _használaton kívüli_ lakásom, irodám, stb.-m, ahol elalhatna, akkor is REZSI PLUSZ BARÁTI, NÉVLEGES BÉRLETI DÍJÉRT adnám oda, ha meg lenne szorulva!
éás most áldom az eszem :)
eleve már annak örülök, hogy Beigazolódott a gyanúm! mert részemről csak tipp volt, hogy vajon miért akarhat velem "komolyan" beszélni. és lám. tényleg lakásügy a dolog.
a hogy vagy után kezdte, hogy hát ma el kell jönnie...
közbevágtam, hogy és ezt már mondtad anno is, hogy kilátásban van ez, kerestél már másikat? -nem. jeleztem, hogy én aztán nem tudnék úgy élni ahogy te, anno engem mikor kitettek az utcára, egy napom nem volt, de már aznap találtam albit, képtelen lennék csak ülni. a helyedben felhívtam volna már vagy 10 hirdetést minimum.
most ott tartunk, hogy én keresek most neki a neten. majd felhívja.
és így, nem jutott el addig, hogy engem kérdezzen
köszi mindenkinek
Jó, de ez is kihasználás, hogy Veled keresteti...
Ha van pénze albérletre, van netcafera is.
Vagy menjen egy ingatlanügynökhöz, az ingyen keres neki.
Önkormányzati bérlakásba nem is vagy jogosult befogadni senkit, azonnal felmondják a szerződésedet szerződésben és jogszabályban foglalt kötelezettség megszegése miatt!
A Lakástörvény kimondja, hogy kiket lehet befogadni - csak családtagokat. Minden más esetben önkormányzati hozzájárulás kell.
Mondd meg neki ezt: nem akarsz utcára kerülni, nem fogadhatsz be senkit, és kész.
igen, én keresek neki a neten.
ezért is jeleztem, hogy balfék
ezért is nehéz néha vele beszélgetnem, mert hát rengetegszer mond olyanokat, hogy komolyan engem azzal a sírba visz! hogy nem tesz semmit és csak ül és halál nyugodt ráadásul!
mintha magának csinálná a bajt.
amúgy nem minősül társbérlőnek az, ha nálam aludna valaki, jogilag semmit nem tudnék tenni. be sem jelentkezne. de csak megjegyeztem ezt.
Kedves Kérdező!
Én írtam, hogy nem fogadhatsz be senkit. Felhúztál a reakcióddal.
Egy kerületi önkormányzat jogi képviselője vagyok, és naponta 5-6 lakáskiürítéses pert csinálok. A legtöbb lakbérhátralék, de szép számmal van köztük olyan, akit azért teszünk ki, mert idegent befogadott.
"Nem minősül társbérlőnek" - valóban? Köszönöm, te jogtudós!!! Persze, hogy nem minősül. Egyrészt bérlőtárs és nem társbérlő, de természetesen nem minősül annak.
De, ha életvitelszerűen ott lakik (tehát nem vendégségbe ment egy-két napra), akkor BEFOGADOTT személy, és te ezzel megszegted a szerződést és a jogszabályt, így a szerződés felmondható, és egy kiürítési perben úgy kiraknak, mint a sicc!!!
Ha nem hiszed, próbáld ki. :)
Attól függően, hogy hol laksz, még az is lehet, hogy találkozunk a bíróságon. Én szóltam...
jah, kevertem a társbérlő fogalommal
tekintve, hogy nem fogadtam be senkit, miért is találkoznánk a bíróságon.
ha meg befogadnék, tuti, hogy életem párja lenne, akivel meg szerződnénk az önkormányzattal is
de a házmesterünket ajánlom figyelmedbe, aki minden csövest beenged az ingatlanába, vele lehet pereskedni, hogy csak ott alszik, vagy nem csak ott alszik.
jól is jönne.
de ugye fenyegetés az mindig van, intézkedés meg sehol és én szagolom a lépcsőházbanh!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!