Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hozzám akar költözni, egy...

Hozzám akar költözni, egy "ismerős"! Hogyan utasítsam el?

Figyelt kérdés

bocsi, hogy ide írok, de úgy érzem csak itt vannak éjó meglátású felnőttek.

a lényeg, hogy egyedül élek szegények között (önkormányzati társasház) itt mindenki szánja egymást, mindenki tudja a másikról hogy fűnek fának tartozik, meg hagy ne soroljam.

a lényeg, hogy akivel jókat beszélünk (hasonló kaliber mint én, csak ő albérletben él máshol - ahova most beköltözik a főbérlő, így neki mennie kell)szóval valahol lelki társ, be akar hozzám költözni ( 1 szobás a lakásom, de mindegy is), nem akarok menekült tábor lenni - pláne hogy amúgy is mindenki ki akar használni, igen, engem a csórót, a lényeg, hogyan mondjam meg neki, hogy keressen mást.

tekintve, hogy ő már rég tudta hogy mennie kell és nem intézett magának semmit, de az egész élethez így áll, ami engem amúgy sokszor kiakaszt (pl nem mindig fizetik ki, de nem, nem keres másik munkát, csak sír, meg sorolhatnám végtelenségig)és nem birom elviselni, hogy lehet valaki ekkora balfék, csak épp nem mondom ki.

isten ments, hogy ide költözzön

2014. ápr. 4. 16:21
1 2 3 4 5 6
 21/56 A kérdező kommentje:

és a csöves még úgy beszél, hogy az "ő gázszámlája megjött, vagy nem jött meg"

milyen "ő" gázszámlája, kérdem én?!

miért nincsenek ezek a "nem hivatalosan befogadottak" kipaterolva, kérdem én?

2014. ápr. 4. 17:36
 22/56 anonim ***** válasza:

Ezt ne tőlem kérdezd, hanem az önkormányzattól.

Ha tényleg önkormányzati lakásokról van szó, jelentsd be, és kész. De könnyen lehet, hogy nem minden lakás van ÖK tulajdonban egy társasházban.

2014. ápr. 4. 17:51
 23/56 A kérdező kommentje:
mégsem úsztam meg, visszajött, megkérdezte :(
2014. ápr. 4. 17:52
 24/56 A kérdező kommentje:

" Ezt ne tőlem kérdezd, hanem az önkormányzattól. "

és én hogy bizonygatom az "életvitelszerűséget"?

én nagyon kétlem hogy az én dolgom lenne intézkedni mások jogi ügyeit illetően.

2014. ápr. 4. 17:56
 25/56 anonim ***** válasza:
Ld. a legelső választ!
2014. ápr. 4. 18:14
 26/56 anonim ***** válasza:

Ha többször visszajön, ezt is mondanám neki: Ha magadért nem teszel semmit, miért várod el, hogy más tegyen érted?

Mért nem vagy magadnak sokkal fontosabb, mint egy idegennek?

2014. ápr. 4. 18:16
 27/56 A kérdező kommentje:

#25 ha bemennénk, az ÖK még el is intézné, hogy nálam lakjon, elsődleges célja, hogy segítsen.

#26 igen, visszadobtam neki a kérdést, nem ezt ugyan, de hasonlót

2014. ápr. 4. 18:25
 28/56 anonim ***** válasza:
50%

"és én hogy bizonygatom az "életvitelszerűséget"?

én nagyon kétlem hogy az én dolgom lenne intézkedni mások jogi ügyeit illetően."

És most mit vársz tőlem? A megbízóm megbízásából dolgozom, nem internetes bejelentésekre, szóval segíteni nem tudok.

Ha zavar, teszel valamit, ha nem zavar, akkor meg viseled. Ennyi.

2014. ápr. 4. 18:26
 29/56 anonim ***** válasza:

"#25 ha bemennénk, az ÖK még el is intézné, hogy nálam lakjon, elsődleges célja, hogy segítsen."

Tényleg ennyire buta vagy, vagy csak megjátszod?

Miért intézné el az ÖK? HOGYAN??

Amit egyszer bérbe adott valakinek, azt nem adhatja bérbe újra másnak, amíg az előző jogviszony fennáll!

Komolyan, szedd már össze magad egy kicsit, mert nevetséges ez a vinnyogás, amit itt művelsz!

Műhiszti az egész. Miért kellene, hogy idegen hozzád költözzön? Nem, és kész. Mit nyivákolsz?

Ezen az egészen röhögnöd kéne, és becsapni az ajtót, ha jön. Megáll az ész.

2014. ápr. 4. 18:28
 30/56 A kérdező kommentje:

"Tényleg ennyire buta vagy, vagy csak megjátszod?"

a minősítéseket hagyjuk

"Miért intézné el az ÖK? HOGYAN??"

több bérlőtárs esetén, csak az egyik bérlőnek kell megfelelnie a bérlés jogosultságának feltételeihez, tehát én elég lennék

"Amit egyszer bérbe adott valakinek, azt nem adhatja bérbe újra másnak, amíg az előző jogviszony fennáll!"

a fenti esetben bérlőtársról lenne szó, nem új bérlőről. hanem az én bérleményembe plusz bérlő beköltözéséről.

na mindegy. csak írtam, hogy simán el lehetne intézni, hogy nálam lakjon hivatalosan.

de le van rázva az illető.

2014. ápr. 4. 18:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!