Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerintetek hány évesen illik...

Szerintetek hány évesen illik a szülőktől elköltözni?

Figyelt kérdés
Én 18 évesen költöztem el, és már nagyon ideje volt... De sok ismerősöm van, aki még 25 évesen is otthon dekkol... Pedig van jó munkája, és minden egyéb. Szerintem max. 20 évesen illik ezt már meglépni, vagy ti hogy gondoljátok?
2013. aug. 11. 16:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Hát, én biztos nem mennék senkihez úgy hozzá, hogy előtte még a szüleimnél laktam :D "

Azt hiszem, akkor ott nem stimmel valami. Kicsi a lakás, beleszólnak a magánéletedbe (nem tanácsot adnak, koordinálnak), meg még nagyon sok dolog lehet, ami miatt idegenkedsz tőle. Tényleg! Miért nem?

2013. aug. 11. 19:10
 12/17 anonim ***** válasza:
Mert nem tehetik meg, vagy józanul gondolkodva nem éri meg költözni! Kedves kérdező, te mégis hogy és hová költöztél 18 évesen ? Vettél egy saját házat a feltört malacperselyedből vagy a nyári diákmunkádból? 18 évesen ,amikor általában 0 komoly munkaviszonya van az emberek többségének mert iskolás...? Elmentél főállásban melózni és havonta kipengeted a fizetésed felét egy albérletre? Esetleg örököltél vagy koleszos lettél ? Szóval rengeteg ember élete a fent vázolt esetek egyikével sem egyezik ,ők maradnak, mert nincs munkahelyük ,iskolába járnak ,vagy ha van is keresetük nem drága albira költik, ami tisztán kidobott pénz, hanem gyűjtenek, félreraknak évekig kezdőtőkét egy saját lakásra. A kollégistákat meg hagyjuk ,az inkább egy kényszerhelyzet.
2013. aug. 11. 21:57
 13/17 A kérdező kommentje:

"Mert nem tehetik meg, vagy józanul gondolkodva nem éri meg költözni! Kedves kérdező, te mégis hogy és hová költöztél 18 évesen ? Vettél egy saját házat a feltört malacperselyedből vagy a nyári diákmunkádból? 18 évesen ,amikor általában 0 komoly munkaviszonya van az emberek többségének mert iskolás...? Elmentél főállásban melózni és havonta kipengeted a fizetésed felét egy albérletre? Esetleg örököltél vagy koleszos lettél ? Szóval rengeteg ember élete a fent vázolt esetek egyikével sem egyezik ,ők maradnak, mert nincs munkahelyük ,iskolába járnak ,vagy ha van is keresetük nem drága albira költik, ami tisztán kidobott pénz, hanem gyűjtenek, félreraknak évekig kezdőtőkét egy saját lakásra. A kollégistákat meg hagyjuk ,az inkább egy kényszerhelyzet.

"

Először nyilván nem egy hangárba költöztem. Eléggé spórolni kellett... De most már semmi pénzért nem költöznék vissza, és jóval több pénzből élek mint amennyi a szüleimnél jutott egy főre.

2013. aug. 11. 23:04
 14/17 anonim ***** válasza:

Sokan nem tehetik meg sajnos, hogy elköltözzenek, mert ennek komoly anyagi vonzata van.

25 éves vagyok, már 3 éve együtt élek a párommal, szóval 22 évesen költöztem el. Persze csak azért, mert nekem volt hova menni, mivel a párom vett egy lakást. Ha ez nem így lett volna, szerintem még most is otthon laknék, és gyűjtögetném a pénzt.

Egy barátnőm most ment férjhez, és az esküvő után összeköltöztek a lányos házban, mert nem akarnak albérletre költeni, inkább elrakják a pénzt.

Ez is logikus dolog. Akit nem tudnak támogatni, nincs olyan keresete, az okoskodik.

2013. aug. 15. 19:34
 15/17 anonim ***** válasza:
faterom 30 éves haverja nemrég költözött vissza anyjáékhoz és arany élete van nem kell fizetni semmit kap kaját szeretik nem kell aggódnia semmiért és arra költi a pénzét amire akarja :DD szóval.. kinek a pap kinek a paplan :))
2013. aug. 28. 19:31
 16/17 anonim ***** válasza:
Azért 30 évesen ez nem akkor nagyon karrier..... és még azon élvezkedni, hogy tök király a szülök mindent állnak....
2013. aug. 28. 20:40
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem nem életkorhoz kötött az "illik", hanem anyagi/élethelyzethez. Én 23 éves koromban mentem el otthonról, mert nem bírtam, és mert volt hova (még ha nem is végleges megoldás). Ennek ellenére, ha adottak lettek volna a körülmények, maradtam volna addig, amíg elég kezdőtőkét össze tudtam volna spórolni, hogy vegyek egy lakást, vagy legalábbis ne kelljen a lelkemet is eladni egy hitelért.
2013. szept. 1. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!