Melyiküket fogadnád el szomszédodként?
Átlagos magyar többemeletes társasház. Ha választanod kellene a következő négy lehetőség közül, ki mellett laknál?
A. Weisz család. A papa önkormányzatnál osztályvezető, anyuka középiskolai tanár, fizikát és kémiát tanít. Nagyobbik lányuk a közgázon tanul, a kisebbik gimibe jár, szabad idejében hegedül. A család rendszeresen jár zsinagógába.
B. Berzeviczky Cecília, és barátnője Fruzsina, pontosabban élettársa, mivel leszbikusok. Cecília az ELTE-n végzett, költészettel és festészettel foglalkozik, párja pedig kozmetikus. A pesti és a bécsi meleg büszkeség rendezvényeken mindig ott vannak, szabad idejükben sokat utaznak és szeretik a kávéházakat, irodalmi esteket. Időnként el-elszívnak egy füves cigit, isznak pár pohár abszintot, de semmi más káros szenvedélyük nincsen.
C. Sztojka család. Apuka (40) alkalmi munkákat vállal, anyuka (35) néha takarít valahol. Négy gyerekük van, Pamela, Dzsenifer, Kevin és Dominik. a legnagyobb 18, a legkisebb 10 éves. A 18 éves lányuk festett szőke, erősen sminkelt és lenge ruhákban jár, éjszakánként egy nagy fekete BMW hozza-viszi valahová. A kisebb gyerekek még általánosba járnak. A család tagjai a délutáni-esti órákat a ház előtt, egy rossz kanapén töltik. Kedvenc időtöltésük a szotyola, a nézelődés és a hangos nevetgélés.
D. Gombás úr, azaz Gombás elvtárs, az öreg kommunista, meg a rokkant felesége. Gombás elvtárs sztahanovista élmunkás volt Csepelen, most nyugdíjas éjjeliőr, felesége varrónő volt, mielőtt leszázalékolták. Falán vörös csillagos címer, régi fotók Kádárról, Brezsnyevről, vitrinében kitüntetések, MSZMP párttagkönyv, Lenin művei, ezerrel szívja saját maga tekerte cigarettát, szereti a vodkát, szidja a kapitalistákat, gyakorlatilag az összes parlamenti pártot.
Engem szélsőjobboldalinak szoktak mondani ,bár magamat nem vallom annak.
A legjobb barátom is meleg, én eltudtam fogadni, hogyha leszbikusok lennének a szomszédban, velük sem lenne gondom.
Zsidók?
Nem utálok kollektíven minden zsidót, ezzel a zsidó családdal sem lenne bajom.
Csak azokat a zsidókat utálom, akik perelik a MÁV-ot , követelik a milliárdokat a magyar államtól.
Olyan dologért amit nem a mai generáció követett el, ezért milliárdokat követelni undorító dolog.
A másik, hogy bizonyos zsidó szervezeteknek óriási a befolyásuk és szinte bármit kiharcolnak.
Szerintük egy ember személyiségének az a legfontosabb mércéje, hogy mi az álláspontja a zsidóságról.
És ez rossz.
Attól mert valaki nem szereti őket, attól még lehet tehetséges , okos, művelt, erre számos példa van.
A családomban senki nem szereti őket,súlyosabb kritikákat is megfogalmaznak, mint én de mégsem rossz emberek.
Azt kihagytam , hogy a C verziót semmiképpen nem látnám szívesen.
A D verziót elfogadnám szomszédnak ,jókat lehetne vitatkozni vele.
Leszbikusként a B lehetőséget választanám.
Érzem, hogy a többivel problémám lenne. Egy Sztojka család nekünk is kijutott kettővel felettünk. Ezek is egész nap az erkélyen nyomják. Pedig ez egy jó környék... (volt)...
Az A család is van nálunk, ők a fő pletykagépek, előbb tudják mire gondolsz, mint te magad.
A D család szerencsére távol áll tőlem, nem is szeretem az ilyeneket, de sajnos ismerek. Az apám hasonló, csak fiatalabb és a másik oldalt isteníti.
Mivel ez egy régi, klasszikus, /"magyar"/ sok emeletes ház, ahol 99,9% hogy nincs lift, - vagy ha van, akkor se sűrűn mőködik, - szóval én amellé a család mellé költöznék, aki földszinten, vagy elsőn lakik...:)
Logikus, - nem? :):D
Hogy lehet, hogy nincs egy E kategória?????
PL.:
Szőke, kékszemű anyuka a "Barikád" és a "Kuruc.info" főállású írója és szerkesztője, önkéntesként pedíg toborzóként dolgozik a magyar gárda bővítésén.
Apuka szélsőjobbos, "nagymagyar", aki egy gyárban dolgozik, délutánonként sörözni és "szórakozni" jár a haverokkal, hétvégén pedíg tüntetések állandó kődobáló sztárvendégere.
Három fiuk van, Koppány, Álmos és Csanád. A gyerekek kopaszra nyiratva, és bakancsban járnak óvodába, ahol valami rejtéjes módon, de szinte minden társukkal agresszívík. - De mindezt természetesen mindíg valami okkal teszik, a másik fél hibájából.
Persze a gyerekek minden nap mesét hallgatva alszanak el, amik általában "Hitler bácsi csodálatos tettei"-ről szólnak.
A családnál, amikor otthon vannak szinte egész nap bömböl a Kárpátia, telve "építő", "hithű" káromkodásokkal. És biztosítják a szomszédoknak a grillezéshez a gyujtóst a postaládák jobbos, aktivista szórólapokkal való megtümésével...
Vajon az itt felszólalók közül Őket hányan választanák???
Hmm...
Az A-val nem lenne bajom. Érdekelnek már kultúrák is, zsidókat viszont nem ismerek, nyitnék feléjük.
Talán a B szomszédokkal lennék kibékülve a legjobban. Cecíliával hamar megtalálnám a közös hangot, mert szeretem a költészetet, Fruzsinától pedig ellesnék 1-2 kozmetikai trükköt.
A C-t semmiképp. Nem vagyok rasszista vagy mittudomén, de ilyen pereputtyra semmi szükség a szomszédban. Ráadásul gyűlölöm a szotyi kinyitásánál lévő roppanó hangot, bántja a fülemet, úgyhogy biztosan utálnám őket, már emiatt is.
Déékkel is ellenék. Szidnám Gombás elvtárssal a parlamenti pártokat, közben elvodkáznék vele, Gombás néni pedig megoszthatná velem a szakma csínját-bínját, mert varrni tanulok én is.
Mi ihlette ezt a kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!