Melyiküket fogadnád el szomszédodként?
Átlagos magyar többemeletes társasház. Ha választanod kellene a következő négy lehetőség közül, ki mellett laknál?
A. Weisz család. A papa önkormányzatnál osztályvezető, anyuka középiskolai tanár, fizikát és kémiát tanít. Nagyobbik lányuk a közgázon tanul, a kisebbik gimibe jár, szabad idejében hegedül. A család rendszeresen jár zsinagógába.
B. Berzeviczky Cecília, és barátnője Fruzsina, pontosabban élettársa, mivel leszbikusok. Cecília az ELTE-n végzett, költészettel és festészettel foglalkozik, párja pedig kozmetikus. A pesti és a bécsi meleg büszkeség rendezvényeken mindig ott vannak, szabad idejükben sokat utaznak és szeretik a kávéházakat, irodalmi esteket. Időnként el-elszívnak egy füves cigit, isznak pár pohár abszintot, de semmi más káros szenvedélyük nincsen.
C. Sztojka család. Apuka (40) alkalmi munkákat vállal, anyuka (35) néha takarít valahol. Négy gyerekük van, Pamela, Dzsenifer, Kevin és Dominik. a legnagyobb 18, a legkisebb 10 éves. A 18 éves lányuk festett szőke, erősen sminkelt és lenge ruhákban jár, éjszakánként egy nagy fekete BMW hozza-viszi valahová. A kisebb gyerekek még általánosba járnak. A család tagjai a délutáni-esti órákat a ház előtt, egy rossz kanapén töltik. Kedvenc időtöltésük a szotyola, a nézelődés és a hangos nevetgélés.
D. Gombás úr, azaz Gombás elvtárs, az öreg kommunista, meg a rokkant felesége. Gombás elvtárs sztahanovista élmunkás volt Csepelen, most nyugdíjas éjjeliőr, felesége varrónő volt, mielőtt leszázalékolták. Falán vörös csillagos címer, régi fotók Kádárról, Brezsnyevről, vitrinében kitüntetések, MSZMP párttagkönyv, Lenin művei, ezerrel szívja saját maga tekerte cigarettát, szereti a vodkát, szidja a kapitalistákat, gyakorlatilag az összes parlamenti pártot.
Sorban, kezdem a legszimpatikusabbal:
B) Mivel én magam is leszbikus vagyok, egyáltalán nem zavarnának, sőt, még örülnék is, hogy vannak hozzám hasonlók, ráadásul egy pár a szomszédban. Az életmódjuk is szimpatikus, főleg a festő, költő lányé. Én is szeretek rajzolni, írni :)
D) Szimplán azért, mert szórakoztatnak az ilyen öregek. Pár ilyenhez volt már szerencsém... be nem áll a szájuk és magyaráznak egész nap meg felháborodnak mára már nemlétező dolgokon. Jókat nevetnék rajtuk :D
A) A hegedű az egyetlen aggasztó dolog... azt valószínűleg megunnám egy idő után, ha rosszul menne a gyereknek. De ha jól tud játszani rajta, akkor még a D család elé is kerülhet a listán, mert imádom a hegedű hangját :) Azt, hogy zsidók nagy ívben leszarom... semmi bajom velük.
C) Cigányok, tehát eleve kizárt. A viselkedésmintájuk pedig, amit leírtál nagyon is reális... ilyen emberek mellett nem laknék szívesen, még az sem számít, hogy milyen nemzetiségűek. Akik ennyire nincsenek másra tekintettel, azok ne lakjanak társasházban.
De ja, a cigányságuk miatt is elítélem őket. Sosem volt még jó tapasztalatom a fajtájukkal.
A-t igen
B... Hát nőként én feszélyezve érezném magam,de akár.
C. nem azzal van baj,hogy a lányuk k..va vagy,hogy hangosak. hanem szipmlán nem.
D. semmiképp
Feszélyezve éreznéd magad? Azért, mert két nő szereti egymást? Mit gondolsz, az éjjel közepén betörnek hozzád és megerőszakolnak? :D
Idióta :D
Azért ha azt írtad volna, hogy egy meleg pár (2 srác) élne együtt a B verzióban, akkor máris több elutasítást kaptál volna.
Álszent a társadalmunk.
A, Nálunk furulyázott az udvaron egy időben egy lány két házzal arrébb, mert a tanítóképzőbe kellett. :D Szegénynek nagyon gyatrán ment, de a hangokból ítélve őt is frusztrálta. Az ilyen muzsikus palánták néha idegesítőek. A vallásuk nem érdekel egyáltalán.
B, Hogy leszbikusok és néha füveznek, az nagyon nem hat meg. Én pont most próbálok visszatérni a rajzoláshoz, szóval lenne közös téma, plusz jó lenne, ha tudnék tanácsot kérni, hogy a vízfesték készlet, amit kinéztem a neten jó-e.
C, A zajongó cigányokat nem szeretem, ráadásul erre a rétegre jellemző, hogy mikor kint ülnek és jön-megy valaki, akkor beszólnak, elkezdenek kötekedni. A humán térfigyelő rendszert nem csípem.
D, Hát ha komcsi a bácsi, akkor az. Én nem vagyok az a nagy ismerkedős fajta, szóval nem kezdenék el vele bratyizni csak mert szomszéd. Amúgy nem zavarna igazán, nem politizálok ismeretlenekkel. Ha meg panaszkodik, az sem érdekel, ignorálom.
Amúgy mi a lakótársammal pont egy fekete családdal lakunk egy szinten, a lakásuk szemben van a miénkkel, ráadásul van egy szellemi fogyatékos fiuk is. Igazából nem zavarnak sok vizet, csak mikor beköltöztem és 1-2 hónapra rá egyszer hallottam a fiút kiabálni, akkor kicsit megijedtem, mert azt hittem, hogy valaki bajban van vagy valahol verekednek. Az apuka egyszer elmagyarázta a lakótársamnak, hogy mikor érdemes a mosószobát lefoglalni, szóval jó arc. :D (Nem Magyarország.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!