Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért nem akarnak sokan...

Miért nem akarnak sokan panelben/lakótelepen élni?

Figyelt kérdés

ma 12:16
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
97%

Én világ életemben így éltem.

Szovjet típusú panel. Van előnye és hátránya is. Vannak részei amiket szeretek és vannak amiket nem.

Pozitívumok:

- Ha modern szigetelés kész, akkor olcsó a rezsi.

- Nem kell havat lapátolni télen, füvet nyírni nyáron.

- Szerkezetileg nem megy nagyon tönkre.

Negatívumok:

- Harcolni kell a parkolásért (már ha van)

- Vékony falak, hallod ha maszturbál a szomszéd

- Kert hiánya ha igényed lenne rá

- Lépcsőházban illik köszönni (akkor is ha utálod a másikat)

- Nem zajonghatsz, mert a szomszéd is hall téged

Szóval nem az élet legalja. Kívül ronda, de belül olyan amilyennek berendezed. És ott töltöd az idődet, nem a ház elött. És nagyon olcsó fenntartani.

De hazudnák ha azt mondanám nem vágyok inkább kertesre.

ma 13:14
 12/36 anonim ***** válasza:
88%

Nem mindegy, hol van a panel településileg, milyen környéken, milyenek a szomszédok, milyen létesítmények vannak a közelben, milyen minőségű az adott panel.

Egy rakat esetben vékonyak a falai, rossz a szomszédság, akik hangosak, olyan helyen cigiznek, ahol nem lenne szabad és hasonló negatív dolgok vannak még. Ilyenek mellett érthető is, ha valaki nem vágyódik panelbe.

ma 13:16
 13/36 anonim ***** válasza:
69%
Mert sznobok. Manapság mindenkinek többszintes, kertes ház kell/ene. Barátnőm 40 éves koráig családi házban lakott, utána egy újlipótvárosi lakásban, onnan költözött lakótelepre. Azt mondta, sehol nem érezte olyan jól magát, mint a panelban. Ismerek valakit, aki a férje testvérével csak a saját lakásán volt hajlandó találkozni, mert ő nem megy lakótelepre. Sznobizmus teteje.
ma 13:19
 14/36 anonim ***** válasza:
33%
Miért is jobb egy új építésű társasházi? Ott is vékony a fal, 1 parkoló jár csak, és ott is van köcsög szomszéd, csak nem a nyugger Kati néni, meg a proli Józsika, hanem pénzes C behajtó/strici rác, meg a prosti csaja, és nem az ex-ÁVÓ-s Géza bá' fenyeget, mert nem zártad be a kukatárolót, hanem a tetőtérben lakó "ÜGYVÉDÚR" csicska.
ma 13:24
 15/36 anonim ***** válasza:
84%

Én pl nem élnék semmilyen társasházban. Társasban nőttem fel, nem mennék vissza.

Csakis kertes. Nyugisabb, csendesebb (igen, van hogy flexel a szomszéd, de azért jellemzően ezt kevesebbet csinálja mint amennyit pl járkál valaki a lakásában), és én szeretek a kertben bíbelődni, akár virágokat akár zöldséget termeszteni, kiülni pihenni, stb.

ma 13:30
 16/36 anonim ***** válasza:
72%
17. Kertes, családi házban nőttem fel. Amint enyém lett, eladtam a francba. Soha nem mennék vissza! hólapátolás, kerti vidéki sportok, mindent (fűtés, tető, víz,...) én intézzek, nagy,... Ráadásul a legközelebbi meló 2 órára.
ma 13:35
 17/36 anonim ***** válasza:
51%

Oké, de én nyilván a saját szempontomról írtam, hogy miért NEM akar valaki panelben élni, mert ez volt a kérdés. :D Ha te jobban szeretsz panelben lakni mint kertesben, akkor nyilván élj panelben. Nem tudom mit vársz tőlem. :D

ma 13:39
 18/36 anonim ***** válasza:
76%

Négy helyen éltem huzamosabb ideig, 19 évig kertes ikerházban, 5 évig első emeletes panellakásban, 9 hónapot háromszobás kollégiumban és 6 hónapot egyszobás kollégiumban (6-6. emeleten). Messzemenőleg a kertesház a legjobb. A távolról érkező zajok nem annyira vészesek, legtöbb esetben meg sem hallod a flexelést vagy fűnyírót.

Na de a panel és a kollégium az maga a pokol. Folyamatosan remegnek a falak mint a kocsonya mert elefántléptek vannak meg olyan puffanások, mintha gránát robbant volna valahol, nyáron 50 fok van, télen megfagysz. Hallod a szomszéd beszédét, mintha nálad beszélnének a lakásban bent. Nulla privátszféra. Parkolni nem lehet.

ma 13:42
 19/36 anonim ***** válasza:
0%
A panel jó, 1 "titka" van! HANGSZIGETELÉS! Volt barátnőm mikor megvette, PROFI céggel, fullra leszigeteltette. Nem vicc, volt, hogy próba képen a gázpisztolyt a lakásban elsütöttem, és nem lehetett kint hallani a folyosón.
ma 13:50
 20/36 anonim ***** válasza:
32%
#19 Hangszigeteléshez tegyük hozzá, hogy normálisan megcsinálva (előtét fal szigeteléssel, mennyezet szigeteléssel, csövek körüli szigetelések, tömítések, megfelelő nyílászárók esetén annyit költ rá az ember, hogy abból már vehetne nem panelt is.
ma 14:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!