Melyik lakótársat fogadnátok el?
Adott egy lakásban 2 lány. Az egyik éjjel zajong, csapkodja az ajtókat, nem érdekli, hogy más alszik. Neki ez a "rutinja", hogy éjjel 1kor megy fogat mosni, és kajálni, mikor vékonyak a falak, és tudja jól, hogy minden hallatszik az egész lakásban. Ebből nem akar engedni, mert neki így komfortos. Takarítani meg mikor hajlandó, mikor nem, ha mégis, a por újjaslag áll a csempén utána.
Másik meg szeret főzés közben telefonon zenét hallgatni, de nem akar fülhallgatót használni, mert nem akarja a füleit károsítani, de viszont éjjel csendben van, és a dolgait legkésőbb 11 óráig letudja, hogy ne zavarja a körülötte lévőket. A zene zavarja a lakótársait, mert elmondásuk szerint nem tudnak aludni/tanulni tőle. Ezesetben heti 3× van ilyen max. Takarítani viszont nagyon alaposan szeret, szereti ha tisztaság van körülötte.
Fél évig voltak olyan szobatársaim akik szerint az első fajta voltam, igaz nem éjjel álltam neki kajálni, hanem fél 8-kor mertem reggelizni :)
Az egyik konkrétan leült velem beszélgetni, hogy nagyon hangosan lépkedek a folyosón és ez biztos zavarja a többi szobában lakókat is...
Én amúgy tényleg nagyon igyekeztem, hogy ne zavarjak senkit, de mikor még extrábban figyeltem, csak az lett a vége, hogy az adott folyamat 2x annyi ideig tartott, elkezdtem bénázni, pl leejtettem dolgokat és így az egész kontraproduktív volt.
Olyan 5 évig voltam kolis, a többi szobatársamnak nem volt rám panasza, néhány csajjal egymás mellé kértük magunkat amíg ők vagy én valami miatt be nem fejeztük a "kolis létet".
Szerintem, ha egy helyzet nem tetszik és tudsz rajta változtatni, akkor változtass, ha nem tudsz, akkor fogadd el.
Nekem teljesen mindegy, nem szólok bele másik mit csinál.
Ha valaki hangos felveszek füldugót vagy fejhallgatót.
Egyiket sem. Valószínűleg az elsőt a második éjszaka küldeném el az anyjába, a második telefonját meg kivágnám az ablakon.
Együttélésre alkalmatlan véglény mind a kettő.
16-os, bocs, hogyha főzés közben telefonon hallgatod a szarodat, az ugyanolyan zavaró annak, aki tanulni akar, mintha éjjel bszkodod az ajtót.
És igen, alkalmazkodj, szóval dugd be a fülesedet, mert nem akarja a lakótárs a zenédet hallgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!