Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Melyik lakótársat fogadnátok el?

Melyik lakótársat fogadnátok el?

Figyelt kérdés

Adott egy lakásban 2 lány. Az egyik éjjel zajong, csapkodja az ajtókat, nem érdekli, hogy más alszik. Neki ez a "rutinja", hogy éjjel 1kor megy fogat mosni, és kajálni, mikor vékonyak a falak, és tudja jól, hogy minden hallatszik az egész lakásban. Ebből nem akar engedni, mert neki így komfortos. Takarítani meg mikor hajlandó, mikor nem, ha mégis, a por újjaslag áll a csempén utána.

Másik meg szeret főzés közben telefonon zenét hallgatni, de nem akar fülhallgatót használni, mert nem akarja a füleit károsítani, de viszont éjjel csendben van, és a dolgait legkésőbb 11 óráig letudja, hogy ne zavarja a körülötte lévőket. A zene zavarja a lakótársait, mert elmondásuk szerint nem tudnak aludni/tanulni tőle. Ezesetben heti 3× van ilyen max. Takarítani viszont nagyon alaposan szeret, szereti ha tisztaság van körülötte.

jan. 28. 22:10
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
79%

Ja és még valami:

"de nem akar fülhallgatót használni, mert nem akarja a füleit károsítani"

"A fülhallgató rendszeres használata igen is ártalmas. Olvass utána."

Tehát akkor te vagy a második, mondjuk gondoltam a kissé fényező leírásodból. Hidd el, hogy öregebb és okosabb is vagyok nálad, ezeregymillió éve használok fülhallgatót és tökéletesen megvannak a füleim és meg is lesznek, csakúgy mint az ÖSSZES embernek, akit csak ismerek. Nem bömböltetni kell a zenét a füledbe és nem 10 órát hagyni rohadni benne a füldugót és semmi bajod nem lesz tőle NYILVÁN. Nem is tudom honnan szedted ezt az ökörséget.

jan. 28. 23:59
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

A másodikat. Éjjel hagyjanak aludni.

Viszont nekem sajnos a kettő keveréke volt fél évig. Nappal a zenét üvöltette (online oktatás volt akkor), a másik szobából jövő zenét simán hallották az órán, míg éjszaka az ajtókat csapdosta. Soha többet. De legalább takarításmániás volt.

jan. 29. 05:38
 13/31 A kérdező kommentje:

#11 nem tudom mi itt a fényezés. Az, hogy szeret takarítani? Vagy az, hogy idejében lefekszik és igyekszik nem hangoskodni?

Jó, tény, én vagyok a másik, az első a lakótársam. Összevesztünk eléggé emiatt. Ő csak a zenét tudta felhozni ellenem, plusz még azt, hogy egyszer nem takarítottam ki a lakásban 1 hónapig, mert vártam, hogy hátha ő is valamit megmozdít. Hát, azon kívül hogy felporszívózott a fürdőben, semmit nem csinált. A zsír állt a konyhában.

Picit kezd elegem lenni belőle, mert a nem alvás miatt(3 4 órákat alszok, jobb esetben 6ot) elmaradt 2 vizsgám, mert vizsgák közben majdnem elaludtam, plusz még azon a héten, mikor ez a két vizsga volt rohadtul fájt a mellkasom, nem kaptam levegőt néhány pontban a stressztől. Akkor, mikor megint csattogtatott szóltam neki, hogy megkérem csendben járkáljon, mert nem tudok pihenni. Persze rögtön jött a támadás, hogy én amikor főzök zenét hallgatok, és őt az zavarja, plusz még ritka szar zenét, ami sérti a fülét. (AFC szokott szolni általában meg Leander)

jan. 29. 07:13
 14/31 anonim ***** válasza:
73%

A másodikat. Ha jól főz még el is veszem feleségül.

Ha az elsővel kéne együtt laknom akkor reggel hatkor ugyanazt csinálnám mint ő hajnal egykor.

jan. 29. 07:17
 15/31 anonim ***** válasza:
74%
2., de egy idő után tuti megszorongatnám a nyakacskáját ha nem tudok tőle több napon át tanulni/aludni.
jan. 29. 07:17
 16/31 A kérdező kommentje:
#15 Ha te se zavarod, ő se fog. Csak milyen lenne már, ha valaki 0-24 ben azt kell lesse, hogy mást ne zavarjon s a másikat meg nem érdekli?
jan. 29. 07:55
 17/31 anonim ***** válasza:

Ha az elsővel kéne együtt laknom, előbb-utóbb kitörne belőlem az agresszivitás. A kialvatlanság, pláne ha más bunkósága miatt van, a legrosszabbat hozza ki belőlem.

Kérdező, jelen helyzetben én keresnék másik albérletet. Oké, egymagadnak túl drága lenne egy egész lakás, tehát kell lakótársat keresni. De én előtte leülnék ezekről beszélgetni a leendő lakótárssal. Kvázi csinálnék egy házirendet és megmondanám, hogy csak az akarjon velem lakni, aki mindezek betartását nem érzi tehernek.

jan. 29. 08:01
 18/31 A kérdező kommentje:

#17 csináltam. Táblázatot is bevezettem a takarításról, de szerinte mániákus hülye vagyok, mert beírom a táblázatba azt, hogy mindent kitakarítottam. (Azt azért hoztam létre, mert van olyan, hogy valamikor egy nap csak a fürdőbe van időm pl)

De gondoltam ezért nem kell leülni, hogy megmondjam hogy 11 után az emberek aludnának.

jan. 29. 08:09
 19/31 anonim ***** válasza:

Kérdező, pedig a lényeg az, hogy mielőtt összeköltöztök, előtte kell ezeket tisztázni.

És egyáltalán nem magától értetődő, hogy valaki nappal dolgozik, éjjel alszik. Van, aki olyan munkát végez otthonról, amit bármikor végezhet. A másik meg egyetemista és éjjel bulizik, délelőtt alszik, az egyetemre alig jár be. A harmadik meg éjjel bulizik, napközben majd meghal a munkahelyén a fáradtságtól. Amikor hazaér, kicsit lepihen, de estére már ismét élénk.

Előre el kell mondani, hogy ezek a te szabályaid. Ha neki nem tetszik, nem laktok együtt és kész.

jan. 29. 08:15
 20/31 anonim ***** válasza:

Határozottan a másodikat választanám, mert az első konkrétan olyan, mintha a kollégiumi blokktársam írtad volna le. (Szóltunk neki, nem hajlandó változtatni.)

A zene, pláne főzés közben, meg nem zavar. Ha meg nekem nem tetszőt hallgat, akkor berakom a fülesem és beteszek olyan előadót, akit kedvelek.

jan. 29. 11:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!