Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » A középiskolás korosztályhoz...

A középiskolás korosztályhoz szólna a kérdésem: hogyan fogadnátok, ha az egyik tanárotok LMBTQ+ személy lenne és ez észre is vehető lenne rajta?

Figyelt kérdés
Úgy alakult, hogy egy gimnáziumban fogok tanítani szeptembertől, és eléggé aggódom. Előre is köszönöm a hasznos válaszokat!

aug. 4. 20:24
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
95%
Leszarom, ha normálisan tanit
aug. 4. 20:24
 2/23 anonim ***** válasza:
41%
Sok meleggel, transzneművel, agenderrel stb. találkoztam már, de senki nem azonosította magát "LMBTQ+ személyként". Józan ésszel belátható, hogy így csak az fogalmaz, akinek nincs közvetlen tapasztalata az egészről, egy kalap alá veszi az egészet.
aug. 4. 20:35
 3/23 anonim ***** válasza:
88%
Én évekkel ezelőtt érettségiztem egy vidéki szakközépiskolában, még ezelőtt az lmbtq hülyeség előtt. Volt nyíltan! meleg tanárunk, és senkit nem érdekelt, igaz kitűnő szakember volt, olyan igazi régvágású tanárember.
aug. 4. 20:37
 4/23 anonim ***** válasza:
82%
Miért aggódsz?
aug. 4. 20:56
 5/23 A kérdező kommentje:

Az egyszerűség kedvéért írtam így hogy LMBTQ+, nem akartam itt részletekbe belemenni, mert nem lényeges a kérdésem szempontjából, csak annyi, hogy nem szokványos a megjelenésem, amit hiába igyekszem leplezni (amúgy leginkább az agender címke illik rám, ha valakit érdekel).

Egyfelől nagyon lelkesít, hogy fiatalokat taníthatok, mert úgy érzem, van mit átadnom nekik, de másfelől megrémíszt, hogy kicsúfolnak, nem vesznek komolyan. A kamaszok kegyetlenek tudnak lenni egymással és a felnőttekkel is.

aug. 4. 21:08
 6/23 anonim ***** válasza:
81%

"nem lényeges a kérdésem szempontjából"

Miért is nem? Még meleg közösségben is sokan elutasítóak a transzneműekkel szemben.

Sokkal konkrétabb lett volna leírni, hogy "nem szokványos a megjelenésem, ami azt tükrözi, hogy nem tudok azonosulni a nemek bináris felosztásával", és akkor erre lehet mondani valamit. Itt pl. előjön, hogy mennyire csinálsz ügyet abból, milyen néven szólítanak, van-e gond a tanár úr/tanárnő megszólításból stb.

Ez egészen más, minthogy a matek tanárnő kopasz és köztudottan leszbikus, vagy hogy a tanárúr szereti a férfi balettet. Megint egészen más kihívásokat jelent transzneműnek lenni, és a nemváltó terápia elején lenni.

Szóval tartom magam ahhoz, hogy igenis lényeges "részlet" ez.

aug. 4. 21:30
 7/23 anonim ***** válasza:
36%
Nem mindegy melyik betű vagy. Az lmb-ig senkit se fog izgatni, de ha tqxyzi+ csoportba tartozol, akkor van egy rossz hírem. Én sem szeretném ha egy hupilila vagy türkizkék hajú beazonosíthatatlan nemű tanára lenne a gyerekemnek főleg ha még pávatoll is lóg ki a seggéből.
aug. 4. 22:03
 8/23 anonim ***** válasza:
85%
Sehogy, nem érdekel, ez az ő magánügye, nem tartozik rám.
aug. 4. 22:08
 9/23 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk volt egy meleg matek-föci tanár. A lányok egy jó része oda volt érte ennek ellenére. Igaz nem nézett ki nagyon extrán, csak kifejezetten igényes volt a hajára, ruhájára, meg affektált.

Szerintem egyébként, ha gimibe mész, ott általában értelmesebb gyerekek tanulnak, nem hinném, hogy bajod esne.

aug. 4. 22:14
 10/23 A kérdező kommentje:

6-ik válaszoló: én azok véleményére volnék kíváncsi, akiket tanítanom kellene, tehát a 15-18 éves korosztályéra. Érdekelne, ők mennyire elfogadóak a másságot illetően, bármilyen legyen is az. Kétlem, hogy Te ehhez a korosztályhoz tartoznál, ez esetben pedig a vélemémyed nem mérvadó számomra.

"Még meleg közösségben is sokan elutasítóak a transzneműekkel szemben."

Rendben, elhiszem, és biztosan alá is tudod támasztani az állításodat bizonyítékokkal.

Amúgy miből szűrted le, hogy transznemű lennék?

aug. 4. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!