A szomszédom szerint "hangosan lépek" a lakásomban, válaszul pedig, mintegy "revansként" ököllel üti a falat. Mit lehet tenni?
Sajnos nem sokat lehet az ilyenekkel csinálni. Szinte minden társasházban lakik egy ilyen kényszeres kretén. Általában mentálisan elszigetelődött, többnyire idősebb emberek, és pont emiatt nem lehet velük értelmesen beszélni, hiszen a saját világukban élnek.
Ismertem öregasszonyt, aki jegyzeteket vezetett, hogy ki nem a saját kukájába teszi a szemetet. Képes volt kikukázni a cuccot, hogy bizonyítsa az igazát - mintha számítana. Végül odáig ment, hogy lelakatolta a lépcsőház kukáját, és kulcsot adott minden lakónak. Mindenki szopott a lakattal, de garantáltan nem történt meg újra az a szörnyűség, hogy valaki más szemete belekerül.
Egy haverom volt már beidézve bíróságra, ahol szó szerint le volt írva a feljelentésben, hogy hangosan gurul a forgósszékével este 11 után. Nyilván nem lett az ügyből semmi, de utána meg jöttek a kis bosszúk.
"nem véletlenül basztat a szomszéd!"
Ha nekem ütné a falat a szomszéd én még hangosabban lépkednék. Ennek van egy kulturált módja, normálisan meg lehet kérni hogy lépkedjen valaki halkabban.
Üsse csak nyugodtan, majd megunja.
Azért nonszensz igényei vannak.
Ha dübögő gyerekek lennének, vagy fapapucsban trappolnál azt mondom jogos. De így?
Saját lakás? Vagy bérleményben vagy?
Jelentsd fel zaklatásért.
222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
15-ös, nehogy már ne sétálhassak a saját lakásomban, mert az alattam lakó egy hisztis pitsa :D Ezt mégis hogy gondoltad?
Nem ugrálok, csak lépkedek át egyik szobából a másikba, arról nem én tehetek, hogy az alsó szomszédnak elmentek otthonról :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!