Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szomszédom szeretné rendbe...

Szomszédom szeretné rendbe hozni a ház falát, amihez csak az én udvaromon keresztül juthat hozzá, viszont én dolgozom, egyedül élek és van egy kutyám. Feltétlenül be kell engednem a munkásokat akkor is, ha nem vagyok otthon?

Figyelt kérdés
Dolgozom és van egy kutyám, egyedül élek. Ahhoz, hogy be tudjam őket engedni, szabadságot kellene kivennem 2 hétre, hogy a kutyát becsukjam a házba(vagyis velem legyen a házban, amíg ők dolgoznak reggeltől estig, mert nem hagyhatom a kutyát sem bezárva egyedül, illetve viszont ez fizetetlen szabadság lenne, amíg ők dolgoznak reggeltől estig, két héten keresztül. Azt nem mondhatom, hogy hétvégenként csinálják, amikor otthon tartózkodom? Nekem milyen opcióim vannak? Köszönöm a válaszokat!

aug. 26. 06:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mobilkerítéssel lekerítenek a kaputól és a fal mellett egy részt
aug. 26. 06:41
 2/12 anonim ***** válasza:
62%
Túlbonyolítod, nem kell kivenned szabit. A kutyát kennelbe nem lehet rakni az udvaron?
aug. 26. 07:17
 3/12 anonim ***** válasza:
84%
Ami biztos: köteles vagy engedni hogy elvégezzék a munkát, és a kutya kérdést neked kell megoldanod.
aug. 26. 07:21
 4/12 anonim ***** válasza:
30%
A kutyuska lelkecskéje két hétre kibírja ám a láncot, nem kell vele pszichológushoz szaladni...
aug. 26. 07:34
 5/12 A kérdező kommentje:
Maradok itthon, hátha két hét alatt befejezik. Ha nem, nem tudom, mi lesz...
aug. 26. 07:39
 6/12 A kérdező kommentje:
Kenneles megoldás drága, illetve meg is őrülne. Lánc: nem szabad láncon tartani kutyát, illetve ha szabadna, akkor sem tenném meg. Azt tudom, hogy köteles vagyok nekik megoldani, csak azt nem, hogy mennyi ideig...két hetet saccoltak. Pár szomszéddal arrébb pedig 4-5 nap alatt befejeztek egy ház külső felújítását. Attól is függ, hány munkás lesz. Szóval a kérdés inkább már csak annyi, hogy mennyi ideig vagyok köteles őket beengedni, ha egy hónapig tart egy ilyen, akkor egy hónapig minden nap reggeltől estig?
aug. 26. 08:14
 7/12 anonim ***** válasza:
83%
Nem "tartani" a láncon, hanem két hétre 8 órában láncra teszed. Nem mindegy. Meg szerintem udvaron tartott kutyáknál alap a kennel, pont az ilyen esetek miatt.
aug. 26. 08:24
 8/12 A kérdező kommentje:
Mindenesetre majd beszélek a szomszédommal is. Lennie kell valami maximum időkeretnek.
aug. 26. 08:24
 9/12 anonim válasza:
71%
Köteles vagy beengedni őket, de meg kell egyezni. Ha azt mondod hogy reggel 10-től este 6-ig akkor addig máskülönben jelentsd fel őket csendháborításért. Nálunk az egész udvart, illetve a tuját is ki akarták vágatni, mert zavarta őket nem engedtük. Mi bementünk a jegyzőhöz. Egy hét be kellett fejezniük
aug. 26. 08:50
 10/12 anonim ***** válasza:
Mondjuk a tuját nem nagyon értem, szomszéd háztól 3-4 méterre szabad csak ültetni, mit zavarhatott a felújításban?
aug. 26. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!