Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Az alsószomszéd fel akar...

Az alsószomszéd fel akar engem jelenteni, mert vasárnap délután háromtól négyig ruhát mostam, mi ilyenkor a teendő?

Figyelt kérdés
Az alsószomszéd már évek óta terrorizál, minden lépés, wc lehúzás, este nyolc utáni zuhanyzás miatt veszekszik, veri a plafonját vagy a csövet ránk, mint valami őrült. Nem idős, 40 körüli fickó lakik alattunk, a gyereke és a felesége, de az asszony is ugyan ezeket csinálja. Rendőrséggel fenyeget csak, mert túl hangosan lépek vagy le merem éjszaka húzni a wc-t, még arra is beszólt, hogy este 10 után néha kinyitom az ablakot. Szerintetek ilyenkor mi a teendő?

jan. 12. 16:15
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a szomszéd észrevette, hogy hagyod magad terrorizálni, ezért egyre jobban elszemtelenedett.
jan. 12. 17:21
 12/27 anonim ***** válasza:
83%
Mondd meg neki, hogy költözzön ki Svájcba, ha ennyire sznob.
jan. 12. 17:21
 13/27 A kérdező kommentje:
Igazából nem hagyom magam terrorizálni, a közösképviselőhöz is elmentek a nagy zajom miatt, aki nem foglalkozott az üggyel, de az, akitől bérlem a lakást azt mondta, ne menjek le beszélni velük, mert a fickó agresszív. Naponta hallom üvölteni a gyerekével.
jan. 12. 17:55
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

"költözzön ki Svájcba, ha ennyire sznob."

Svájcban az első másodpercben kihívják a rendőröket ha elkezded ütni a falat/csöveket.

jan. 12. 18:06
 15/27 anonim ***** válasza:
51%
Ha szól, mond neki mindig azt, hogy kösz, hogy szóltál, majd jobban odafigelek. Aztán éld a mindennapjaidat, ahogy akarod. Ha felelent, akkor nem lesz semmi.
jan. 12. 23:20
 16/27 anonim ***** válasza:
0%

A jó öreg magyar stílusú összeférhetetlenség.

Nem véletlenül szoktam azt állítani, hogy a magyar embernek nincs halálosabb ellensége a honfitársainál!...

A leírtak alapján eléggé kedvezőtlenek a lakóközösségben élés feltételei, amelyre az átlag magyar úgy reagál, hogy "zajong" - még többet, még jobban és szándékosan!

Te sem vagy angyal, a szerencsétlen szomszédod meg gyakorlatilag idegbeteg!

Mit szólnátok például egy olyan megoldáshoz, amely kivitelezésével kölcsönösen alkalmazkodnátok egymáshoz? -A kulcs fogalom a kölcsönösség!

Te:

Nem trappolsz szándékosan, nem rendezel csimmbumm cirkuszt - elsősorban valóságtól elrugaszkodott időpontokban.

Tiszteletben tartod a körülötted élők pihenéshez, nyugalomhoz való jogát - például azzal, hogy szombaton délután kettőtől hétfő reggelig nem szervezel lakásfelújítást, nem bömböltetsz semmilyen média-kütyüt, - feltalálták a fejhallgatót is, ami manapság már nem egy ökör ára, de tudsz a füled közelében is elhelyezni blútuszos mini erősítőt annak érdekében, hogy ne kelljen két emelettel lejjebb is (pl.) a Music TV-t hallgatnia bárkinek.

Ő:

Próbál úgy viszonyulni másokhoz, hogy bár fontos az embernek a pihenés, nem bénulhat le a nap 24 órájára mindenki csak azért, mert ő ott van valahol, - elfogadja, hogy kell egy idősáv, amikor mindenkinek időt kell hagyni az otthoni teendőinek elvégzésére, - benne a mosással, porszívózással is. Azt sem ördögtől való megérteni, hogy aki reggel 06:00 órára megy dolgozni, annak ezt megelőzően kell felkelnie - és akár előző este, akár reggel készül a munkába indulásra, az este is, ill. reggel is jár némi nesszel. -Erről pl. lehet beszélgetnetek, hogy melyik jár kevesebb kellemetlenséggel, de ez az életed része marad akkor is, ha nem hajlandó erre a kommunikációra! Az ablaknyitáshoz addig nincs köze, ha nem a nyitott ablaknál dohányoztok - és nem hozzá sodorja be napi n órában a füstöt a huzat, - nem tivornyáztok folyamatosan az erkélyen és életvitelszerűen használtok minden berendezést. Azt sem várhatja el, hogy reggelig pille palackokban, lavorokban, üstökben, vödrökben tároljátok a hálószobai ágy mellett az anyagcsere végtermékeket. Ennek eltávolítása az élő környezetből amennyiben megoldható, akkor egy szükséges rossz. A zuhanyozással összefüggésben is teljesen felesleges csinálni a műsort, - normális ember nem szokott jó kedvében ilyen tevékenységbe fogni este 22:00 óra után. Nem tudhatja és köze sincs ahhoz, hogy te este érsz rá a saját életviteled szerint ilyesmikre. Megint más kérdés, hogy zuhanyozni is sokféleképpen lehet, - nem ugyanaz 50 percet hemperegni a zuhany alatt egy opera ária előadása közben, mint 5 perc alatt, katonás gyorsasággal letudni az egészet!

A közös akarat, az egymás mellett békességben való életre törekvés szándékának a teljes hiánya a probléma! Mindenki a maga igazát fújja és csak úgy képes elképzelni a saját boldogulását, ha az mások érdeksérelmének rovására egyoldalúan történik meg!

Hétköznapi szinten több energiát öl az átlagos magyar ember az ellenségeskedésbe, kivagyiságba, műbalhékba, mint az egész napi egyéb tevékenységeibe összesen! De ha kettőtöknek összetéve ennyi esze van, akkor meg is érdemlitek egymást!

jan. 13. 03:53
 17/27 anonim ***** válasza:
14%
Mondjuk, ha a házirendben az van, hogy tilos vasárnap mosni, azt akkor jó lenne betartani. A többi panasza nevetséges, már ha tényleg nem bakancsban trappolsz egész nap.
jan. 13. 06:38
 18/27 anonim ***** válasza:
76%

Semmit, nevesd ki.

A diszpécser fogja elküldeni a qva anyjába, amiért ilyen f@szságok miatt zargatja. E-mailre meg egyszerűen nem is fogank reagálni. Semmilyen törvény nem tiltja, hogy te azt csinálj a lakásodban, ami jól esik.

(Üdv, egy rendőrsegi dolgozó)

jan. 13. 07:54
 19/27 anonim ***** válasza:
53%

"Naponta hallom üvölteni a gyerekével."

Felvenném úgy egy hónapig, hogy mit művel a gyerekkel, ill a folyamatos fenyegetőzéseit is rögzíteném telefonnal/diktafonnal/rejtett kamerával, aztán jelenteném a gyámhatóságnak, hogy a faszi nem normális. Szerintem a gyerek nagyon hálás lenne érte. Gondolj arra, hogy a gyereknek szereznél egy kis megnyugvást. Nem minden hős visel köpenyt, ahogy mondják.

jan. 13. 07:57
 20/27 A kérdező kommentje:

16. Már beszélt vele a közösképviselő is és a bérbeadóm is, másnak sosem volt rám panasza eddig, pedig több helyen is laktam már és nincs olyan a házirendben sem, hogy nem szabad mosni délután vasárnap.

Illetve, pont a szomszédom mosott két hete vasánpar este 7-kor. Én pedig nem szóltam be semmire. Én nem ugrom senki torkának, én csupán nem bírom már elviselni, hogy konkrétan terrorban tart és agresszív.

Van amúgy már hangfelvételem arról is, hogyan üvölt hangosan a futárokkal, akik feljönnek a lépcsőházba nappal is.

jan. 13. 09:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!