Vasárnap levághatom a fűvemet vagy az csendháboritás?
Csendháborításba csak az indokolatlan zajkeltés tartozik.
Nem fognak bejelenteni, nyugi, más is hétköznap dolgozik...
“ Szombaton reggel 9 és dél között megengedett a zajkibocsátás, míg vasárnap és munkaszüneti napokon tilos. Csakhogy az önkormányzatok szabadon rendelkezhetnek arról, hogy településükön eltérnek-e az általános szabályozástól, vagy sem.”
Én amúgy nem lennék olyan gci, hogy vasárnap zavarom a szomszédokat, de nem mindenki ennyire empatikus😊
Minden településnek saját helyi rendelete van. Meg kell nézni hogy ahol te élsz ott mit ír elő az erre vonatkozó szabályzat.
Nálunk pl. vasárnap 10 és 12 óra között lehet zajos tevékenységet végezni. De sem előtte sem utána nem lehet zajongani a rendelet szerint. A már más kérdés hogy ezt sokan nem tartják be.
Elvileg vasárnap nem szabad füvet nyírni, erre van rendelet.
Ha én lennék a szomszédod biztos nem szólnék emiatt ha ezt megsérted.
Annyit megér az ügy,hogy udvariasan szólsz nekik és elmondod azt amit most nekünk leírtál.
4
Hagyományos kaszával lehet.Az csendes.
Az utóbbi években nálunk úgy alakult, hogy csendesedni kezdtek a hétvégék, ünnepnapok. Szerintem a jelenség nem az előírások, hanem a csendre való igény miatt alakul így. Persze van egy-két zajos eset, de jóval kevesebb, mint tíz éve.
Ha valakinek mégis úgy adódik, hogy nem tudja máshogy megoldani, szól a közeli szomszédoknak, sosem volt ebből vita.
(bár a szeméttel fűtők is észbe kapnának...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!