Mit tehetek egy hangos szomszéd ellen?
Előre is köszönöm annak aki időt szán arra, hogy elolvassa vagy foglalkozzon a problémámmal.
Aminap megemlítette egy közeli barátom, hogy az este 8-10 órási csendháborítás szabályzatot már eltörölték értesülései szerint. Amiért felkaptam erre a fejemet azaz, hogy a szomszédom kb. déltől kezdve este 6-7-ig kis szünetekkel bömbölteti (nem túlzok) a zenéjét. Legyen ez hétvége vagy hétköznap, mindig máskor viszont eléggé komoly csakorisággal. Kertes házban élek, ennek ellenére a környező szomszédság is hallja az illetőt. Természetesen már nem egyszer szólva lett neki, de nem igazán érdekli emberünket.
A pontos kérdésem az lenne, hogy a fentebb említett törvény még mindig életben van-e? Ha igen, mit tudnék tenni annak érdekében, hogy az én életem és a környezetemben élők élete is könnyebb legyen úgymond?
Mégegyszer köszönöm előre is!
Szerintem találj valami fogast rajta, valami nem szabályosat es jelentsd fel érte. Utána tudasd vele, hogy te voltál és mivel már többször szóltatok neki a hangos zene miatt további problémákra számíthat amennyiben nem fejezi be.
Én szemely szerint ki nem állhatom az ilyen f*fejeket, legszivesebben átmennék az ilyenhez és a áthúznám a fején a hangfalat! De hát egy börit nem ér meg sajnos igy marad a kölcsönös kibaszás.
Köszönöm a gyors választ!
Akkor csendháborítással semmit se tudnék kezdeni?
Az eddig a köztudatban élő 22 órát "törölték el", a csendháborítás mint szabálysértés attól még létezik.
A 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelete mondja ki, hogy milyen határértékeken belül kell esnie attól függően, hogy az ingatlan hol helyezkedik el, és hány órakor történik a zajongás.Ami a szomszédok által keltett zajokat illeti:
kisvárosban, faluban található lakóterületen 6 és 22 óra között között 50 dB,
22-től 6 óráig 40 dB,
nagyvárosban, sűrűn beépített, vegyes lakóterületen 6 és 22 óra között 55 dB, 22 és 6 között pedig 45 dB a határérték.
az épületek zajtól védendő lakóhelyiségeiben a határ egységesen 06-22 óra között 40 dB, 22-06h között (éjjel) pedig maximum 30 dB.
Azaz ezek az értékek azok, amik átléphetik a szomszéd telekhatárát.
Csak viszonyításképpen: átlagos emberi beszéd kb 50-60 dB zajszinten zajlik.
Rendőrség, birtokvédelem, ha nem hallgat a szép szóra.
Bocsi az ekezet nelkulesegert, de telorol irok
50 decibel felett hallgatja, es ez a lakasunkbol nyitott ablak mellett szamolva
feltetelezem, hogy a zaj forrasatol sokkal magasabb decibel szamrol beszelhetunk, akar 80 felett is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!