Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért a legidétlebb időpontokb...

Miért a legidétlebb időpontokban tudnak harangozni? Tehát pl vasárnap délelőtt többször, este 8-körül.. Vasárnap ráadásul csendrendelet is van a legtöbb városban, és a harang az simán megvan annyi decibel. Hétköznap este meg gyerekek alszanak.

Figyelt kérdés
Nem kellene a híveknek szólni a templomoknak hogy köszönik de enélkül is tudják mikor kezdődik a mise?

nov. 24. 10:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Már megint a harangozás. 🤣
nov. 24. 11:01
 2/15 A kérdező kommentje:
Igen, mert annyira hiányozna, mint egy puputevének a tigriscsíkok, semmi értéket nem ad hozzá a legtöbb ember életéhez, ellenben törvényelennes vasárnap zajongani.
nov. 24. 11:32
 3/15 anonim ***** válasza:

Számodra a harangozás idegesítő, számomra meg a harangozós kérdéseid. Számodra megoldás a füldugó, számomra meg a továbbgörgetés a kérdések között.

⛪🔔

Szól a harang bim-bam, elfogyott a bambim.

nov. 24. 11:41
 4/15 A kérdező kommentje:
A harangozás nem idegesítő, hanem érthetetlen módon ütközik a törvényekkel és a józan ésszel, és ez rejtélyes dolog. Sajnálom ha idegesít a kérdésem, esetleg harangszó youtube-on? Biztos lenyugtatna. Amúgy én szerintem ezen kívül csak egy harangozós kérdést írtam még régen, de ahogy emlékszem én is olvastam már többet, néha felbukkannak. Sajnálom, nehéz életed lehet így, állandóan ezek a kérdések a gyakorin, remélem azért csak a harangozósaktól leszel ideges.
nov. 24. 11:48
 5/15 anonim ***** válasza:
Ha nem a templom szomszedsagaban laksz, nme létezik hogy ennyire zavarjon. Akkor is szoktak harangozni, ha valaki meghalt, random időpontokban szól a harang. A csendrendelet a polgarokra vonatkozik, nem a templomba, autókra, kukasautora, tollfelvasarlora.
nov. 24. 12:18
 6/15 anonim ***** válasza:
70%
Engedd el ezt a hülyeséget. A csendrendelet a másokat szükségtelenül zavaró, elhárítható, más időpontban végezhető hangos tevékenységekre vonatkozik. A harangozás egyikbe sem tartozik, és a hanghatás közérdekből történik ami védett tevékenység.
nov. 24. 12:58
 7/15 anonim ***** válasza:
70%

"Az országos csendrendelet kimondja, hogy a kisvárosokban csendháborításnak minősül a nyugalom megzavarásara alkalmas minden zaj, ami 06.00-22.00 óra között történik és meghaladja az 50 dB-t. A fennmaradó időszakban, vagyis 22.00-06.00 között ez az érték nem lehet nagyobb 40 dB-nél.2024. jún. 9."

A te lakásodban hivatalos szakértő által mért érték meghaladja a 40-50 decibelt?

nov. 24. 13:23
 8/15 anonim ***** válasza:
82%

Mutass már rá hogy milyen törvénnyel ütközik!?

Milyen törvény az ami csak vasárnapra érvényes? :D

nov. 24. 14:50
 9/15 anonim ***** válasza:

Beköltözés előtt azért feltűnik, hogy pár száz éve ott van egy templom amiben rendszeresen harangoznak.

Aki nem szereti a harangozást ne költözzön oda.

nov. 24. 15:18
 10/15 anonim ***** válasza:
Nálad nem csak kint kongatják a harangot, hanem a hűtőd is tuti hogy kong. :D
nov. 24. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!