Rámszóltak mert fűtök, én vagyok a rossz ember?
Most sem tudok aludni mert fázom... Sajnos rosszul választottam lakóhelyet Skandináviában, egy olyan kollégiumba költöztem, ahol konkrétan a fűtés tabutéma. Ősszel bemagyarázták nekünk, hogy amíg akár ha csak egy napi maximumhőmérséklet is felkúszik a hét egyetlen napján 10 fokig, addig a fűtés nem fog beindulni. És ezt a kollégium nem tudja manuálisan bekapcsolni, sajnálják, húzzuk ki télig.
Decemberben elején pedig konkrét szájkarate/háború tört ki a kollégium Discord szerverén, ahol a lakók eszméletlenül káromkodva veszekedtek a kollégium staffal, hogy mindenki fázik és elviselhetetlen a benti hőmérséklet. Erre a kollégiumi staff próbálja nekünk bemagyarázni, hogy már van fűtés, azzal mi ne foglalkozzunk, hogy hideg a radiátor, ez normális érzés de az épület fűtve van a helyi szabályoknak megfelelően. Viseljünk a lakásunkban több réteg ruhát, takarjuk be magunkat, igyunk meleg italokat, stb. Az itt teljesen normális, hogy fázunk a lakásban mert a kollégium vezetősége is fagyoskodik otthon, mert a Föld e-táján ez így működik, ez ilyen ország/város/térség...
Sokan megunták, én is és hősugárzót vettünk. Erre szóltak nekünk Discordon, hogy az illegális, nem megengedett és aki ilyet csinál az tűzveszélyt jelent az épületre. És durván extrákat fognak felszámolni a havi lakbérre (a lakbér minden hónapban ugyanannyi, külön rezsit nem fizetünk vagy hasonlót, minden egyben van).
A kollégium staff megnézte mindenkinél a villanyhasználatot és rászoltak mindenkire, akinél feltételezik a húsugárzót, hogy azonnal hagyjuk abba vagy következmények lesznek (amik még nem ismertek).
Én vagyok a s3ggfej? Sajnos a szerződésem február 28-ig tart, addig kötelezően itt kell maradnom.
"de szóba se jöhet Skandinávia,
csak a jó meleg Afrika"
(KFT)
Lehet azt mondják megfelelnek a szabályoknak de érdemes utánajárni tényleg úgy van-e.
Mi megjelentünk 3 fős személyzetnél lobogtattuk hőmérőt meg a törvényeket, hogy a kettő nem egyezik, túl hideg van és súlyos bírságot kapnak ha bejelentjük hatóságoknál.
Délutánra meg is jelent egy karbantartó cég és elkezdték megszerelni a fűtést.
Másnapra lett is 20 fok a hálókban.
Az északi országokban sokkal kevésbé fűtenek, az ottaniak megszokták a hűvösebbet. Én akárhányszor kiutazom Walesbe hosszabb-rövidebb időre télen, mindig majd megfagyok, mert alig fűtenek.
Az elején bemenekültem felmelegedni étterembe, bevásárló központba, stb., de egyszerűen nem fűtenek. És az ottaniak nem fáznak!! Most is december elején én már majdnem megfagytam, mert folyton esik ott és hideg szél fúj, ezek meg rövidnadrágban, a nők pedig rövidujjúban, vagy pántos topban vannak. Az ész megáll. Szóval nekik ez megszokott.
Viszont nyáron ha 28 fok van pluszban, már meg akarnak halni, kihírdetik a szükségállapotot. :D
Van 20 fok odabenn? Van, akkor mi a probléma?
Az, hogy nektek ez hideg, egyéni probléma, tessék felöltözni.
Nálunk jelenleg 21,5 fok van a lakásban, konkrétan rövid nadrágban ülök, mert bőven elég (mellé hosszú ujjú pulcsi) - pedig kinn -8 fok van kb. Viszont amikor hidegnek érzem, nem írok ki ide kérdést, hanem felveszek egy nadrágot és zoknit :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!