Manapság több a rossz szomszéd, mint akár 10-20-30 éve, vagy akkoriban volt több?
Mennyire volt más a szomszédi viszony régebben?
És milyen esetek fordultak elő?
Nem tudom egyáltalán minek vannak. Nekem 32 évem alatt egy db normális szomszédom volt akit bírtam, de meghalt. A mostaniak szó szerint zavarnak (igaz csak egy van) de egyébként mindig is idegesítettek. Valami vitám mindig volt..például a mostaniak mindig pénzt kérnek stb stb
Nem am valami jó csaj lenne köztük hogy át menjek megcsinalni áh véletlen sem
10 évvel ezelőtti állapotokról tudok nyilatkozni, mert jövő tavasszal lesz 11 éve, hogy ott élünk, ahol. Meg a korom miatt sem tudok régebbi időkhöz hasonlítgatni.
Az utóbbi 3-4 évben sok lakás cserélt gazdát a lépcsőházunkban, és problémásabbak jöttek, mint akik előtte ott éltek. Sokan öntörvényűek, így nem tudják elfogadni, hogy egy rakat másik emberrel élnek egy lépcsőházban, társasházban, így vannak írott és íratlan szabályok, amiket el kell fogadni és be is kell tartani. Így pl. nem szabad a hátsó ajtóba parkolni, fűre, az autóval (komolyan megtörtént eset; ha másik irányba nyílt volna a lépcsőházi ajtó, levitte volna a kocsiról a festéket, annyira közel állt be, és napokig minden estétől reggelig ez fogadott minket), nem rendezünk rendszeresen partikat, nem visongunk, kiabálunk hajnali 3-ig hétköznap, majd sértődünk meg és állunk neki fenyegetőzni, amikor ránk szólnak. Meg hasonlók.
Több olyan szomszéd van, aki a "nekem jogom van azt csinálni a saját lakásomban, amit csak akarok" gondolatmenet szerint él, de legalább amikor előkerül a házirend, rögtön csendben maradnak és onnantól már tudnak viselkedni.
Mostanság az a divat, hogy lépcsőházban alig köszönnek az emberek, nem megy át senki bemutatkozni, valahányszor új tulaj lesz, bár ezt nem mindig bánjuk.
Régen nyugodtabb környék is volt, most kisebbségi család is van, akik miatt sokszor úgy néz ki a közeli park, mint valami szemétlerakó. De a nem-kisebbségiek közt is vannak igencsak problémásak.
Egyre kevesebb a rendes és normális szomszéd..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!