Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tehetnénk ha a szomszéd...

Mit tehetnénk ha a szomszéd kutyái megkeserítik az életünket?

Figyelt kérdés

Egy éve költöztünk albérletből végre a saját házunkba, de hamar beárnyékolta az örömünket a szomszédban lévő két kutya. Egy bull keverék meg egy labrador. A bull konkrétan egy idegroncs, van hogy 10 percenként habzó szájjal ugat, mint egy nem normális, miközben az utcában semmi mozgás nincs, semelyik másik kutya nem ugat, de ez csak nyomja. Volt h átnéztem mi van már és konkrétan csak állt az udvar közepén és ugatott a semmibe. A labrador is szokott ugatni, de a bull még az elszálló falevelet is.

Én itthonról dolgozom nagyrészt, ráadásul a dolgozószobám ablaka van a legközelebb a szomszéd kerítéséhez és általában a kutya itt ugat tőlem pár méterre, már néha hasogat a fejem.

Mikor ideköltöztünk bemutatkozott a szomszéd nő meg a pasija, normálisnak és kedvesnek tűntek, mondták h műszakban dolgoznak blabla.

Nos az h műszakban dolgoznak annyit jelent a valóságban, hogy egyik héten reggel fél5-kor mennek el és délután 5-kor jönnek, másik héten meg 11 fele mennek és este 11-kor érnek haza. A kutyák ez idő alatt végig kint vannak az udvaron, legyen szakadó eső, hó, mínusz vagy dög meleg. Szóval 12 órákat vannak a kertben és bőven ráérnek minden miatt is ugatni. Rendszeresen kelünk fel reggel 5 környékén, miután elmentek, h a két kutya úgy ugat h majd megfulladnak, pedig a hálónk a ház másik felében és már füldugót is használunk... de az sem kellemesebb, mikor este 9-10-11-kor még mindig kint ugatnak, nehogy lehessen pihenni nyugodtan. A hétvégék sem jobbak sajnos, mert akkor meg általában mindig vmi programra mennek (a nő bejelölt facen, így látom a képeket) és a kutyák úgy szintén ki vannak bszva az udvarra. Nem is értem az ilyennek minek kutya, ha 7 napból 7-et, 12 órákat tök egyedül vannak. A vicc h közben meg folyamat posztolgat mindenféle állatmenhelyes, állatkínzás elleni meg egyéb kutyás posztokat, mint vmi nagy állatvédő, a sajátjaival meg lófszt nem foglalkozik..

A másik probléma, hogyha kitesszük a lábunkat a saját udvarunkra a bull rohan neki a kerítésnek és megállás nélkül ugat, van h csak a bejárati ajtót nyitjuk és már bele van fulladva. Az udvar hátsó részén melléképületek vannak, így ott nem lát át (de akkor is sokszor ugat, ha csak hallja h kint vagyunk), de ha hátramegyünk a kertbe, ahol sima drótkerítés van, akkor odaáll a kerítés tövéhez és szünet nélkül ugat. A saját kertünkbe nem tudunk kimenni nyugodtan, mert azonnal megjelenik és csak ugat és ugat. Ugyanez ha jön hozzánk valaki, pl húgom, még be se állt a kapubejáróhoz, ez a nyomorult már áll a kerítésnél és ugat.

Jeleztük pár hónap után nekik a problémát, hogy ez így nem állapot, a válasz hogy hát amikor nincsenek otthon nem tudnak mit csinálni vele sajnos. Mondtuk h esetleg csukják be a házba, mert amúgy annyi a szerencse, hogy amikor hazaérnek beviszik a házba őket éjszakára. Jaj hát nem lehet őket egyedül bezárni a házba. Szuper... amúgy sokszor akkor se szólnak rá, ha otthon vannak. Volt h kint voltak mindketten az udvaron, pakoltak valamit, a két kutya meg folyamat ugatott pár perc szünettel és egyetlen egyszer rá nem szóltak volna h kussoljanak már el. Vagy mikor mi voltunk a kertben, kutyák kint, ők meg bent a házban, akkor se szóltak rájuk h már 20 perce áll a bull a kerítés tövénél és ugat minket. Szóval ennyit erről.

Vettünk már ultrahangos kutyariasztót is, semmit nem ért. A jegyző csak dísznek van, mindenki azt mondta h értelmetlen bármilyen problémával is hozzá fordulni, mert semmi érdemi változás nem fog történni. Mostanában már van hogyha rákezd valamelyik, akkor kinyitom az ablakot és átkiabálok hogy csittt legyen már, akkor hamarabb abbahagyják vagy ha kint vagyok az udvaron akkor odadobbantok egyet a lábammal és mondom h csitt, de azért ez így nevetséges. Már arra is gondoltam h most h közeledik a szilveszter, veszek pár db petárdát és amikor bele vannak fulladva az ugatásba, akkor ellövök egyet, persze a saját kertünkbe, tehát nem az a cél h sérülést okozzak a kutyáknak, csak hátha a hang hatására megijednek és bekussolnak végre. :(

Mit tudunk tenni, bármi tanács? Felháborítónak tartom, hogy egy állatnak lassan több joga van, mint az embernek és nekünk kell a kutyához igazodni és nekünk kell a saját házunkban gyomorgörccsel lenni és hallgatni az egész napos ugatást és idegileg tönkre menni ebben.

Minden pénzünk ebben a házban van, rengeteget dolgoztunk azért h ma itt lehessünk és akkor két rohadt dög teljesen élhetetlenné teszi az életünket...

ma 15:38
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Más szomszéd nincs, akit ez zavar? Ha többen mondják az nyomatékosít. A petárdázós ötlet a legrosszabb. Téged ugyanúgy feljelenthetnek érte, és nem garantálja hogy jótékonyan hat majd a kutya viselkedésére.
ma 15:47
 2/8 Mad Max2 ***** válasza:
74%

Szerintem lehet kérni birtokvédelmet ilyen esetben.

Mert háát nem tudjátok a saját házatokat, kerteteket nyugalomban használni a szomszéd miatt.

Egy ügyvéddel kéne erről beszélnetek.

ma 15:58
 3/8 anonim ***** válasza:
50%

Bizony, össze kell fogni, ha van kivel, próbáljatok leülni megbeszélni újra, nyomatékosítva, hogy ez a ti életmonőségetekre mennyire rossz hatással van. A petárda csak tovább ingerli a kutyákat, és tényleg a végén még titeket jelent fel a szomszéd. A kutyariasztóból is van több fajta, de az drágább is nektek, meg az legfeljebb távolabb tartja öket, de attól még ugatni fognak.

Valahogy rá kéne beszélni öket, hogy foglalkozzanak többet a kutyákkal, mert biztosan attól stresszelnek és ugatnak.

Végső soron pedig a jegyző: evente egyszer lehet feljelentést tenni azt hiszem, és felvétellel kell bizonyítanid, hogy valóban fennáll a probléma. Vagy állatvédők ugye, de vsz. tudja majd a szomszéd, hogy ti nyomtátok fel, és elmérgesedhet a viszonyotok. Azért "jófej" volt az eladótok, ezt a kutya témát nem említette? Nem ez volt az egyik oka a költözésének? El nem hiszem, hogy ez valakit nem zavar, amit leírtál.

Amit magatokért tehettek, hogy amikor nyugi van, próbáljatok egy kicsit tudatosan relaxálni, nehogy egészségügyi problémákat okozzon a stressz...

Nagyon sajnálom, hogy ez van, remélem hamar közös nevezőre juttok és megoldódik a helyzet.

ma 16:02
 4/8 anonim ***** válasza:
65%

Árulnak zajfogós kerítést.

Teljesen nem zárja ki a zajt de javít rajta.

ma 16:18
 5/8 A kérdező kommentje:

Hát a másik oldali közvetlen szomszédjuk alig van itthon, elvileg sokat utaznak. A mi másik közvetlen szomszédjaink is keveset vannak itthon, de itt kb senki nem mer konfrontálódni, inkább csendben tűrnek mindent, szóval az esélyt arra, h többen összefogjunk, kb a nullával látom egyenlőnek.

Nem azt mondom h 0-24-ben ugatnak, van amikor pár óráig csend van, de van amikor minden 10. percben valamiért ugatnak, mint egy őrült és mivel ez megy egy éve plusz én a home office miatt mindennap ezt hallgatom, így már csak ha meghallom a hangját, olyan szinten felmegy bennem a pumpa, hogy csak na. :(

Kutyariasztóból igen van 100 ezer forintos is, de nincs erre fölös pénzünk, plusz nehogy már nekünk kelljen egy valag pénzt kiadni a szomszéd kutyája miatt.

Ja azt elfelejtettem írni h még az ultrahangos nyakörvet is javasoltuk, de abban is passzívak voltak. Mondtuk h nem arra gondolunk, ami megrázza és fájdalmat okoz, hanem ami pl rezeg, ha ugat folyamat, de nem, az se jó.

Ügyvédet fogadni se 2 forint gondolom, szóval egyszerűen nem tudjuk mitévők legyünk.

Az előző tulaj meg nem lakott itt soha, ő csak megvette, felújította, majd továbbadta a házat..

ma 16:22
 6/8 A kérdező kommentje:

Képzeld el kedves 6-os én is DOLGOZOM otthonról. A home office nem azt jelenti, hogy meresztem otthon egész nap a seggem, ugyanúgy dolgozom, csak nem kell bejárnom irodába. Gondolom most életedben hallasz ilyesmiről..

Megnézném mekkora lenne a szád, ha téged keltene fel minden nap (minden második héten) reggel fél5-kor a szomszéd kutyája, mikor te aludhatnál nyugodtan 7-8-ig is vagy este 11-kor már aludnál, de még az ugatást hallgatod és a saját házad udvarára nem tudsz kimenni nyugodtan, mert a drága eb megállás nélkül ugat téged és minden mozdulatod.

Ha el is mennék itthonról, még ugyanúgy nem oldódik meg, hogy reggel fél5-kor erre ébredünk, se az hogy sokszor este 11-kor még ugat, ahogy az sem, hogy nem tudunk nyugodtan a kertünkbe menni, mert áll a kerítésnél és ugat megállás nélkül, amíg be nem megyünk a házba.

Azért ne vicceljünk már, hogy egy kutya nyugodtan megkeserítheti emberek életét, mert kb több joga van, mint az embereknek.

ma 17:13
 7/8 anonim ***** válasza:
80%
Ügyvéd lehet államilag kirendelt is, ha megteszed a feljelentést. Én sem azt írtem, hogy vedd meg a 100-t, pont hogy rosszallottam. Szívás ilyen szempontból a home office, nem lehet bemenni a munkahelyedre? Amíg nincs jobb megoldás, addig se kelljen hallgatnod.
ma 17:27
 8/8 anonim ***** válasza:
53%

USA-ban ilyenkor kihívják a rendőröket valami ürüggyel, a kutyát meg jól lelövik. Kismillió ilyen videó van.

Na itthon is így kellene.

Itthon már minden selejtnek joga van, de aki élni akar emberként....na annak nincs semmi.

ma 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!