Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tehetnénk ha a szomszéd...

Mit tehetnénk ha a szomszéd kutyái megkeserítik az életünket?

Figyelt kérdés

Egy éve költöztünk albérletből végre a saját házunkba, de hamar beárnyékolta az örömünket a szomszédban lévő két kutya. Egy bull keverék meg egy labrador. A bull konkrétan egy idegroncs, van hogy 10 percenként habzó szájjal ugat, mint egy nem normális, miközben az utcában semmi mozgás nincs, semelyik másik kutya nem ugat, de ez csak nyomja. Volt h átnéztem mi van már és konkrétan csak állt az udvar közepén és ugatott a semmibe. A labrador is szokott ugatni, de a bull még az elszálló falevelet is.

Én itthonról dolgozom nagyrészt, ráadásul a dolgozószobám ablaka van a legközelebb a szomszéd kerítéséhez és általában a kutya itt ugat tőlem pár méterre, már néha hasogat a fejem.

Mikor ideköltöztünk bemutatkozott a szomszéd nő meg a pasija, normálisnak és kedvesnek tűntek, mondták h műszakban dolgoznak blabla.

Nos az h műszakban dolgoznak annyit jelent a valóságban, hogy egyik héten reggel fél5-kor mennek el és délután 5-kor jönnek, másik héten meg 11 fele mennek és este 11-kor érnek haza. A kutyák ez idő alatt végig kint vannak az udvaron, legyen szakadó eső, hó, mínusz vagy dög meleg. Szóval 12 órákat vannak a kertben és bőven ráérnek minden miatt is ugatni. Rendszeresen kelünk fel reggel 5 környékén, miután elmentek, h a két kutya úgy ugat h majd megfulladnak, pedig a hálónk a ház másik felében és már füldugót is használunk... de az sem kellemesebb, mikor este 9-10-11-kor még mindig kint ugatnak, nehogy lehessen pihenni nyugodtan. A hétvégék sem jobbak sajnos, mert akkor meg általában mindig vmi programra mennek (a nő bejelölt facen, így látom a képeket) és a kutyák úgy szintén ki vannak bszva az udvarra. Nem is értem az ilyennek minek kutya, ha 7 napból 7-et, 12 órákat tök egyedül vannak. A vicc h közben meg folyamat posztolgat mindenféle állatmenhelyes, állatkínzás elleni meg egyéb kutyás posztokat, mint vmi nagy állatvédő, a sajátjaival meg lófszt nem foglalkozik..

A másik probléma, hogyha kitesszük a lábunkat a saját udvarunkra a bull rohan neki a kerítésnek és megállás nélkül ugat, van h csak a bejárati ajtót nyitjuk és már bele van fulladva. Az udvar hátsó részén melléképületek vannak, így ott nem lát át (de akkor is sokszor ugat, ha csak hallja h kint vagyunk), de ha hátramegyünk a kertbe, ahol sima drótkerítés van, akkor odaáll a kerítés tövéhez és szünet nélkül ugat. A saját kertünkbe nem tudunk kimenni nyugodtan, mert azonnal megjelenik és csak ugat és ugat. Ugyanez ha jön hozzánk valaki, pl húgom, még be se állt a kapubejáróhoz, ez a nyomorult már áll a kerítésnél és ugat.

Jeleztük pár hónap után nekik a problémát, hogy ez így nem állapot, a válasz hogy hát amikor nincsenek otthon nem tudnak mit csinálni vele sajnos. Mondtuk h esetleg csukják be a házba, mert amúgy annyi a szerencse, hogy amikor hazaérnek beviszik a házba őket éjszakára. Jaj hát nem lehet őket egyedül bezárni a házba. Szuper... amúgy sokszor akkor se szólnak rá, ha otthon vannak. Volt h kint voltak mindketten az udvaron, pakoltak valamit, a két kutya meg folyamat ugatott pár perc szünettel és egyetlen egyszer rá nem szóltak volna h kussoljanak már el. Vagy mikor mi voltunk a kertben, kutyák kint, ők meg bent a házban, akkor se szóltak rájuk h már 20 perce áll a bull a kerítés tövénél és ugat minket. Szóval ennyit erről.

Vettünk már ultrahangos kutyariasztót is, semmit nem ért. A jegyző csak dísznek van, mindenki azt mondta h értelmetlen bármilyen problémával is hozzá fordulni, mert semmi érdemi változás nem fog történni. Mostanában már van hogyha rákezd valamelyik, akkor kinyitom az ablakot és átkiabálok hogy csittt legyen már, akkor hamarabb abbahagyják vagy ha kint vagyok az udvaron akkor odadobbantok egyet a lábammal és mondom h csitt, de azért ez így nevetséges. Már arra is gondoltam h most h közeledik a szilveszter, veszek pár db petárdát és amikor bele vannak fulladva az ugatásba, akkor ellövök egyet, persze a saját kertünkbe, tehát nem az a cél h sérülést okozzak a kutyáknak, csak hátha a hang hatására megijednek és bekussolnak végre. :(

Mit tudunk tenni, bármi tanács? Felháborítónak tartom, hogy egy állatnak lassan több joga van, mint az embernek és nekünk kell a kutyához igazodni és nekünk kell a saját házunkban gyomorgörccsel lenni és hallgatni az egész napos ugatást és idegileg tönkre menni ebben.

Minden pénzünk ebben a házban van, rengeteget dolgoztunk azért h ma itt lehessünk és akkor két rohadt dög teljesen élhetetlenné teszi az életünket...

dec. 15. 15:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
42%
Miután minden javaslatot elvetettél, hallgasd tovább a kutyák vonyítását.
dec. 16. 13:09
 12/16 A kérdező kommentje:

Nem vetettem el minden javaslatot, miről beszélsz?

A megbeszélés hasztalan volt, a szomszédok túl nyuszik, hogy bármit is lépjenek. Marad h felkeressük a jegyzőt, amit említettek páran, bár ehhez nem fűzünk nagy reményeket, mivel több ismerős is, aki itt lakik a településen mondta h eddig bármivel fordultak a jegyzőhöz, kb semmi eredménye nem volt. De attól még megpróbáljuk nyilván.

dec. 16. 15:45
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Tökmindegy, kinek hányszor jelented, nem lesz semmi belőle.

Tapasztalat. Nálunk három társasháznyi ember nem tudta eltakarítani a szomszéd dögjeit (elnézést). Kijöttek, nincsen láncon a kutya, oké. Ennyi volt :D

Az, hogy amúgy napnyugtától napkeltéig ugat mind a három - egyéni szoc. rpobléma.

dec. 21. 19:37
 14/16 anonim ***** válasza:

Videó felvétel. Folyamatosan. Óra perc, mindent videózni. Ezeket mind összegyűjteni, ügyvéd és bíróság.

2-3 év és sikert fogsz érni! Onnan tudom, hogy az én ügyvédem szomszédját ugyanígy 2-3 év alatt sikerült bíróság által kötelezni a kutyaugatás miatt.

Azt, hogy menhelyre vitték a kutyát, vagy másik befogadóhoz, nem tudom, de célt értek.

" itt kb senki nem mer konfrontálódni, inkább csendben tűrnek mindent"

Ugyanez van nálunk is. Balga egy nép a magyar.

Nálunk minden reggel a szomszéd vágja a fát. Mindegy, hogy 5- óra vagy 7 óra, vagy hétvége, vagy ünnep.

Szóltam szép szóval, durván. Semmi nem érdekli.

Csak annyit kéne tennie, hogy emberi időben vágja össze napközben, de nem. Ő nem. Nyugdíjas, megtehetné.

Roadék az ilyen ember.

dec. 26. 12:19
 15/16 anonim ***** válasza:

Ezek ilyen tipikus "nemtörődöm" szomszédok. Ameddig őket nem zavarja addig nem is létezik a probléma. Nem érdekli őket, hogy a másiknak jó legyen. Nálunk is mondtam a szomszédnak, hogy csináljuk meg a kerítést, de nem, mert "jól van az úgy". Igaz, hogy a mi kertünkbe bejár minden állat, de ez neki nem gond. Egy pár házzal odébb meg kb. 20 macska van, így nálunk is van mindig macska. Ha felhozzuk neki, hogy ez probléma, akkor meg "majd haza jön". Nekem mindegy csak ne ide kölykezzen, persze saját költségemen ivartalaníthatnám, de jönne másik helyette.

A kutyákról pedig videókat csinálnék és azt mutatnám a jegyzőnek. Vagy valami kutyasíp. A kerítést pedig 2m falra cserélném, ennek felét meg fizesse a szomszéd.

jan. 2. 14:29
 16/16 anonim ***** válasza:

#14 ezért már rájuk lehetne hívni szerintem a rendőrt.

A jegyző sem sokatbsegít, kell a bizonyíték, illetve hogy ök is lássák, a helyzet aktuális. A baj csak az, hogy amikor kiküldik ellenőrzésre az emberkéiket, azt előre jelzik, tehát a szomszédnak lesz ideje intézkedést tenni az ugatás ellen. Ha nem tapasztalnak fennforgást, lezárják az ügyet, és 1 év múlva lehet csak ugyanerre a problémára bejelentést tenni. (Legalább is ismerősömnél ez volt, csak galambokkal: felső szomszéd eteti, minden csupa madárürülék, lesöpri ismerősnek a galambsz@rt, ha felmos, akkor azt az undorító piszkos vizet folyatja le. Panaszt tett, felszílították a szomszédot, az feltakarított, két napra rá megnézték, rendben volt. Illetve a szomszéd ajtót sem nyitott, úgyhogy az ismerős erkélyéről amit láttak - kb semmit - az alapján. Elmentek, azóta is minden maradtva régiben.)

A helyedben én inkább megpróbálnám idegesíteni öket valamivel.

jan. 2. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!