Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Nagyon rossz lesz Csepelen...

Nagyon rossz lesz Csepelen lakni úgy hogy Óbuda elit kertesházi részéből jövünk el?

Figyelt kérdés
Sajnos nagyon régi a ház ezért el kellett adnunk, nyilván kertes házat szerettünk volna, de telekarból így egy jó állapotú kertes házat csak valahol csepel, soroksár, pesterzsébeti részen tudtunk volna venni, így csepel maradt, tehát két hónap múlva Csepelen fogunk lakni
aug. 11. 18:43
 1/9 anonim ***** válasza:
aug. 11. 18:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Minden környezetváltozás megviseli az embert, az első hetek nagyon nehezek. Mi annak idején jobb helyre költöztünk, eleinte mégis nagyon rosszul éreztem magam. Aztán belerázódtunk, ti is meg fogjátok szokni. Barátom testvéréék Csepelen laknak, panelban. Nem rossz környék, szeretik. Pedig Óbudának egy nagyon jó részén laktak ők is.
aug. 11. 19:51
 3/9 anonim ***** válasza:
68%
Igen, valószínűleg nagyon rossz lesz.
aug. 11. 20:29
 4/9 A kérdező kommentje:
3. És miért?
aug. 11. 20:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
En is viszonylag jobb kornyekrol kulonkoltoztem Csepelre, ott tudtam venni lakast. Eleinte feltem, meg vissza akartam csinalni, de mar megszerettem Csepelt. Erthetetlen miert ilyen olcso meg mindig kb 10 percre vagyok hevvel a belvarostol
aug. 12. 00:37
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Csepelen ugyan nem laktam soha, de gyakran járok oda egy barátom miatt. A korcsolyafosolyót télen mindenképp próbáljátok ki, illetve van egy tök jó kézműves söröző, majd ha nem felejtem el, leírom, melyik, mert most nem jut eszembe.

Hasonló cipőben jártam viszont, mikor a Havanna lakótelepre költöztem. Vidékről származom, ismerősen csengett ugyan a név, de én nem tudtam róla semmit, aztán megnéztem a lakást, tetszett, a telefonom lemerült, mikor mentem háznézőbe, szóval egy random lakásba csengettem fel, beengedett a leendő szomszéd hölgy és ő is kedves volt, szimpatikus volt a környék, kivettem a lakást. Még három hét volt hátra a költözésig, ezalatt minden ismerősöm, de még egy olyan vidéki családtagom is, aki életében csak pár alkalommal járt Budapesten, azt sulykolta belém, hogy ez milyen szar környék, tényleg itt akarok hazajárni éjszaka fiatal nőként, engem itt kipakoltatnak, megvernek, megerőszakolnak majd.

Semmi ilyesmi nem történt, a legnagyobb atrocitás, ami ért, hogy egyszer az egyik lakásból veszekedés során kidobtak valamit az ablakon, ami majdnem eltalált, illetve egyszer egy teljesen meztelen srác ugrott ki elém a bokorból a kis fütykösét cibálva hajnal kettőkor, de igazából továbbmentem és nem jött utánam, és semmi olyat nem láttam, amit korábban ne láttam volna. Egyébként a közösség hatalmas, volt olyan, hogy valakinek az eltűnt kutyáját hetekig keresték random szomszédok (sajnos csak a tetemet találták meg, de 10/10 az összefogásra), covid alatt én vásároltam be azoknak az időseknek a tömbünkben, akik féltek elmenni a boltba, és cserébe időnként, ha kinyitottam az ajtóm, hogy elmenjek otthonról, ott pihent a lábtörlőn egy dobozkában sütemény, főtt étel, vagy valami kedves üzenet. Mikor a házban lakó egyik idős úr meghalt, kiraktak egy cetlit a bejárati ajtóra, hogy ki volt az elhunyt, mikor lesz a temetés, és elmentem, mert ismertem a bácsit és jókat beszélgettünk, és konkrétan a komplett lépcsőház is ott volt.

Laktam a Kelenföldön, Pesterzsébeten, Budatétényben, Gazdagréten, Óbudán (mondjuk annak a puttó részén), Terézvárosban, Erzsébetvárosban, Józsefvérosban (mondjuk ott az Orczy téren láttam csodákat) és most Zuglóban lakom. De a legjobban a Havannán éreztem magam, amitől féltem, mert mindenki azt mondta, hogy szörnyű lesz. Sajnos eladták a lakást, amit béreltem, és így költöznöm kellett, de a mai napig visszavágyom oda.

Csak azért mondom ezt, hogy adj egy esélyt neki. Nem érdemes előítéletekkel belevágni a dologba. Pesterzsébetről hallottam mindig azt, hogy a kertvárosi része milyen csendes, milyen nyugis - konkrétan gyűlöltem ott lakni, meg se vártam, hogy lejárjon a szerződés, amint találtam mást, költöztem, az se érdekelt, hogy bukom a kauciót emiatt. Ez nem jelenti azt, hogy Pesterzsébet szar, csak hozzám nem passzol. Említett barát Csepelen amúgy nevetségesen olcsón bérli a lakását már tíz éve, most tárgyal a tulajjal, hogy megvásárolná. A HÉV végállomásánál lakik, de biciklivel 10 perc alatt odaér a Duna mellékágához horgászni, nincs annyira messze a Kavicsos-tó sem, ami az egyik legkirályabb dolog szerintem Budapesten. Ez igazából egy mém, hogy Csepel szar. Egyáltalán nem az, szívesen töltök ott időt, laknék is ott bármikor.

aug. 12. 17:31
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előttem szólóhoz a Havannáról. 11 évig éltem ott saját lakásban, ott volt kicsi a gyerekem, bölcsi, ovi, alsó tagozat. Semmi szörnyűt nem tapasztaltam, abszolút nyugodtnak, biztonságosnak éreztük, normális szomszédokkal. Jó, 1-2 hülye volt, de hol nincs. És minden ismerős szörnyülködött, amikor meghallotta, hogy atyaég, Havanna.

Oké, te Csepelt kérdezted, csak azért írtam, hogy nem kell mendemondák alapján előre félni.

aug. 19. 15:50
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Hónapokig Csepelre jártam vezetni, nekem nagyon megtetszett az a rész, korábban nem ismertem. Hangulatos, sok fa, ugyanakkor sok bolt is és nagyon közel van a belváros.

Ottlakó volt kollégám is dicséri.

aug. 19. 17:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Most, hogy visszataláltam a kérdéshez, eszembe jutott, hogy pár nappal ezelőtt egy kollégám tetoválásaira csodálkoztam rá (általában hosszú ruhában látom, de most a meleg miatt rövidnadrágban volt), és mondom az a víztorony a vádliján pont úgy néz ki, mint a csepeli. Rögtön el is viccelte, hogy hát igen, csepeli vagyok... tetovált vagyok... rosszfiú vagyok! A legjóindulatúbb gyerek amúgy, mutatta, hogy több tetoválása is van, ami Csepel tematikájú.
aug. 19. 19:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!