Miért kell a falusiaknak ilyen agyatlan barom szomszédnak lenniük? Állandó favágás, flexelés, kalapálás??
Állandóan kalapál az öreg. Folyamatosan. Minden nap. Régen reggel 6-kor, vagy 4 órakor a műhelyben.
Mióta volt pár összeveszés, azóta ráállt a 8 órára. De minden nap.
Van,hogy 7.45-kor.
Én már olyan szintű idegösszeomlásban vagyok emiatt, hogy nem tudok pihenni, mert ez állandóan kalapál vagy fát hasogat.
Azt hinné az ember, hogy hétvége van, ünnepnap, lehet pihenni, aludni kicsit tovább. De nem. Ha ő úgy gondolja, akkor elkezdi ütni az üllőt a 30 kilós kalapáccsal, amit szól.
Komolyan mondom, mintha háború lenne
Próbáltam szép szóval, próbáltam üvöltve, kérlelve. Semmi nem hat, mert egy bunkó falusi barom. Mi kell az ilyenek ellen??? Arra várni, hogy előbb hal meg, mint én? Csak azért, mert egy tuskó ember, aki nem képes a normális együttélésre??
Nekem ugyanúgy jogom van az átkozott csendhez, hogy végre kialudjam magam. Egy szemernyi, cseppnyi elgondolkodás, vagy magába nézés sincs ennek az őrültnek. Ő csinálja állandóan a zajt, feketén dolgozik, egész életében nem fizetett adót, csak a kötelezőt és akkor én asszisztáljak ahhoz, hogy még ráadásul teljesen tönkremegyek idegileg??
Értem én, hogy ő azt hiszi, hogy ő itt a kiskirály, mert ő haláláig akar dolgozni, amikor neki üt majd az utolsó, de ezzel konkrétan megkeseríti a mindennapjaim. Itt lesznek a vizsgák is az egyetem miatt, és konkrétan egész nap ez jár a fejemben, hogy nem aludtam ki magam kb mióta ideköltöztünk. Egyszer-egyszer mikor 5 évente lebetegszik 2 napra, akkor csönd van, amúgy folyamatosan ez az átkozott kalapálás a műhelyben vagy 12 órában fát hasogat állandóan.
Ezzel se lenne gond. De miért nem képes felfogni az agyával, hogy MÁST ZAVAR, AMIT MŰVEL???? Miért kell ilyen tudatlan bunkó ostoba embernek lennie?
Elnézést a kirohanásért, de, ha nem írom ki magamból én komolyan meg fogok ebben őrülni, hogy egy öregember megkeseríti a mindennapjaim.
Írass fel valami nyugtatót és költözz el.
Nem fogja felakasztani magát miattad egyik szomszéd se. Memj pestre. Ott szeretnek délig fetrengeni , verni a faxukat a panelban
Neked való lenne
23-as. Ne haragudj, de ha mindennap egy időzített bomba, hogy melyik pillanatban kell felkelni, mert épp nekiáll üllőn vasat ütni az öreg, lehet az reggel 6 óra, lehet az reggel 8 óra, ünnepnap, vasárnap. Hát azért nehogy már ez legyen a normális dolog!
Ráadásul nem gombostűhegyező, hanem ÜLLŐN 30 KILÓS KALAPÁCCSAL! Azért rohadtul nagy különbség van, hogy halkan kelnek a tészták, ha pék lenne, minthogy valaki vasat üt egész nap hajnaltól egy családi házas övezetben!
És igen, rohadt sokat fát hasogat, mert rönkökben veszik meg és abból csinál gyufásskatulya.. ezzel még nem is lenne probléma, de mivel a fahasogatást 4-5 házzal arrébb is lehet hallani, ezért az emberben lehetne annyi "ész", hogy olyan időben végzi, amikor mást nem zavar ezzel! Mondjuk előző nap összevágja, ami másnapra kell.
Akkor volt még kérdés, hogy "Ha annak idején kovács mellé telepedtél le a faluban, akkor a Te hibád, hogy nem néztél körül a környezetben, utcában, szomszédok körül"
Te melyik őskorból jöttél? Nem a kőkorszakban vagyunk, hogy én voltam itt előbb én vagyok a király, mindenki alkalmazkodjon, mert én jöttem előbb, én hoztam a törvényeket! Hát szerinted megkapna működési engedélyt egy ipari munkára??? Úgy, hogy nem felel meg semmilyen hangcsillapítási törvénynek se nem adózik se nem semmit nem csinál? Neked mond valamit az a polgári törvénykönyv, hogy a szomszéd sem csinálhat semmit kénye kedve szerint, mert mindenben tartózkodnia kell, ami folyamatosan zavarja a szomszédokat? Nézz már utána kérlek, mielőtt ilyen "erősebb kutya baxik elvvel" jössz egy törvények és rendeletek által szabályozott világba magyarázni.
"szegény kis egyetemista babát zavarja, hogy a gusztustalan, visszamaradott emberek a faluban dolgozni mernek!"
Képzeld el dolgozom is mellette és úgy végzem az egyetemet! Épp elég megterhelő az, hogy az ember ledolgozza a 8-10 óráját túlórától függően, és utána hétvégén szeretne kipihenten kelni, mert nem lógatja a faxát, mint egyesek, hanem tanul és dolgozik.
De ez jellemző erre az országra, aki normálisan békében szeretne élni, az van a leghülyébbnek nézve.
A kommentek ~70%-a is ezt sugallja, a többi értelmesnek, aki fel tudta fogni a szituációt pedig köszönöm a normális kommentet.
Azért ez nem semmi, hogy a normálisan élni próbáló tartsa a hátát egy hülyének, mert az nem képes semmilyen társadalmi normát betartani.
És az értelmiség ott nyilvánul meg, ha én okoznék zajt, és átjönne a szomszéd, hogy te figyelj szétmegy bent a fejem a házban, nem tudnád megoldani, hogy ne legyen ekkora zaj?
Akkor nekem ÉGNE A POFÁM, hogy másnak kellemetlenséget okozok. Szóval igen, aki egy ilyen szituációt nem tud felfogni ép ésszel, az egy buta agyatlan barom!
Érdekes rengeteg haveromnak van otthon műhelye, és belülről, alulról, felülről leszigetelték, hogy a szomszédoknak ne okozzanak zajt, ha ott csinálnak valamit. Ezt értelmes embernek nevezem, de az olyat, aki nem képes ezt felfogni az egy agyatlan barom!
Szerinted a forgalmas autóutaknál a lakók kérésére miért van zajvédő fal? A gyáraknak miért kell megfelelni zaj szempontjából?
De úgy látom, hogy akik ezt nem értik meg, nem képesek felfogni ezt, azok tökéletesen ugyanazon agyi szinten vannak, mint a példámban említett alacsony iskolázottságú ember. Ti jó szomszédok lennétek, komolyan.
Nektek, ilyen semmivel és senkivel nem törődöm embereknek nem kéne mások mellett laknotok, hanem elmenni egy ipartelepre, ahol azt csináltok, amit akartok.
Hát hihetetlen.
„Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.”
De biztos a 2012-es törvény is "egyetemista kis baba". Ezzel a kijelentéseddel csak a saját szellemi visszamaradottságodnak tudtál teret adni.
jól van, de ha ennyire megy a jogi kar, akkor miért is itt hisztizel, ahelyett hogy valami gusztustalan navos vagy jogász seggénél állnál sorba? ja igen, várjál kitalálom, mert te is tudod hogy a hiszti fele kitaláció, a meséid meg max. az anyukádat érdeklik, nem a közterületist XD
de akkor sírjál csak még a fantazmagódáidon, megértem hogy nehéz dolog lehet mentálisan visszamaradottnak lenni.
Mert nyugdíjas, nem bír magával mit kezdeni.
Az ilyeneknek sose szabadna nyugdíjba menni.
És, a legtöbbször totál értelmetlen dolgokat csinálnak.
Kérdező, ismét kérdezem: voltál a jegyzőnél panaszt tenni? Mit tett?
Továbbá: azt írod, hogy a fahasogatást 4-5 házzal arrébb is lehet hallani. Ez óriási (óriási a négyzeten) túlzás. Érdekes, hogy a 4-5 házzal arrébb lakókat nem zavarja, csak Téged. Azt is vedd tudomásul, hogy a kovácskalapács nem 30, hanem 5 (írd és olvasd: öt) kilogram.
El tudod képzelni, hogy valaki egy 30 kilós kalapáccsal veri a vasat?
Túlzol a végtelenségig, ismételed a magad igazát, ami egyáltalán nem a valóság. Nebáncsvirág vagy, egy anyámasszony katonája, egy mimóza.
Ha nem tetszik a falusi élet, akkor menj városba lakni.
36 éves vagyok, egész életemben falun éltem. Bár relatív dolog az, milyen összetételű és elhelyezkedésű településről beszélünk, én Székesfehérvár és Mór között élek egy 2200 fős településen. A szomszédaim születésem óta ugyanazok, hétvégén szokott néha lenni fúrás-kalapálás, amúgy teljes csend van állandóan, még kutyaugatás sincs, mivel a környékbeli kutyások mind házikedvencként tartják és fegyelmezik az állataikat. Legutóbb a baloldali szomszéd fúrt 6 lyukat szendvicspanel épületre, ez volt a zaj. A jobboldali szomszéd nyugdíjas ezermester, néha flexel, 3 havonta hallom, de örülök, hogy elvan a hobbijával. Fűnyíró szezonban néha hallható, sosem zavart senkit senkinél. ordítozást életemben nem hallottam felénk, nincs traktor, haszonállat errefelé. Ilyenkor ősszel egész nap síri csend van a környéken.
Persze más, ha egy kisebbségi településen bőgetik az autót meg a zenét, vagy ha traktorok jönnek-mennek, és valami iparos van a szomszédban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!