Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Meg lehet szokni a panellakást?

Meg lehet szokni a panellakást?

Figyelt kérdés
Egész életemben olyan helyen laktam, ahol volt egy kis garázs, barkács asztallal, szerszámokkal, kis udvarral. Most úgy alakult, hogy panelba kellene költözni, de félek, hogy nem tudom megszokni.
nov. 13. 07:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
38%

"A saját házadban sokkal inkább olyan hőfokot csinálsz télen-nyáron"

Hogyne.

Ha felszerelsz egy sokmilliós fűtésrendszert ÉS leszigeteled a házat IS. De normál esetben kályha van, az meg időszakosan fűt.

Vagy, ha felszerelsz valamilyen régebbi típusú fűtést, az is hidegebb lesz reggel.

"bármilyen üzletet vagy háziorvosi rendelőt"

Bármilyet?

JÓ ESETBEN van egy. Nem több. Ami emiatt sokkal drágább is.

nov. 13. 09:21
 12/24 Metionin ***** válasza:
85%
Panel és panel között óriási különbségek vannak. Egy jó állapotú, nagyobb lakást normális lakóközösséggel és jobb környéken simán meg lehet szokni, míg egy lepukkantat tele balhés szomszédokkal meg nem.
nov. 13. 09:23
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
De ez pont ugyanígy van a kertes házakban is.
nov. 13. 09:28
 14/24 anonim ***** válasza:
74%

30 évig laktam panelban, 20 éve kertes putrikban.

Jelenleg patkányok rohangálnak a padláson a stukatúrban, a hűázról jön le a vakolat, a mestergerendák el vannak hasadva, cserepek napi szinten hullanak le, értelmi fogytos, debil szomszédok, településen belül 100-zal száguldozó cigók jogsi, biztosítás nélkül, perpill azért nem tudtam elmenni dolgozni, mert aszfaltozzák az utca elejét, és az az egyetlen kijárat....

Busz 4 óránként jár.

nov. 13. 09:28
 15/24 anonim ***** válasza:
82%
11-es? "normál esetben kályha van?? Normál esetben 2024 év vége felé közeledünk, le vagy maradva vagy 20 évvel.
nov. 13. 09:31
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

ma 09:28

Addig nyújtózni amíg a takaród ért. Ha erre futotta és eddig ért a takaró (és más egyéb is) akkor igazad van. Te vetted, ha kispolszkira telik akkor természetesen ne akarj autóval világ körüli útra menni, ugyanígy egy akarj összehasonlítani egy általad megvásárolt cigóputrit egy modern panellakással sem mert a kérdés azért nem erre irányult.

nov. 13. 09:37
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Aki nem panelban nőtt fel, annak eleinte fura lehet. Simán lehet hogy több szomszédot is hallani fogsz, bár ha kicsit is normálisabbak akkor tud az csendes, nyugodt ház is lenni. Persze te se barkácsolj odafent! Vannak rá lehetőségek, telek, nyaraló, garázs, általában így szokták megoldani az ilyet. Ja és a központi fűtés is szokatlan lesz számodra, hatalmas hőség télen annak, aki családi házból jött. Bár manapság már állítható ez is. A wc szellőző is tud borzalmas élmény lenni, de megint olyan hogy szomszédtól és háztól függ. A szobák kialakítása is szögletesebb, ez van akinek még előny is. Meg ugye a lakótelepi élet is tud nagyon kényelmes lenni, ott van minden pár 100 méterre, direkt így van építve. Sok esetben nagyon szép zöld, és jó esetben nem is lesznek a közeledben szemétégető suttyók télire. Szóval azért vannak előnyei is bőven.
nov. 13. 09:39
 18/24 anonim ***** válasza:
81%
Kertesházban nőttem fel, de laktam azóta panelben is, szerettem, igazából a szomszédokon múlik nagyrészt, hogy megkeserítik-e az életedet, de ez kertesházra is igaz. Pl. anno a szomszéd kinti kutyája reggeltől estig megállás nélkül ugatott, már azt hittem lelövöm. Vagy van, aki vasárnap képes nekiállni hangosan barkácsolni a kertben. A panelben meg a felső szomszédom rendszeresen este 10-kor hegedült, bakker sok esze nem volt, de le lett állítva, utána már teljesen idilli volt ott az élet, minden közel van, nem vagy autóhoz kötve, nem kell kertészkedni, tetőt javítani stb.
nov. 13. 09:49
 19/24 anonim ***** válasza:

Minden a szomszédoktól függ. Például alattam egy bolond nő lakik aki állandóan a falat vagy a radiátort veri. Igazából már megszoktam, inkább a gyerekeimet féltem a gyógyóstól.

Viszont a többiek meg tök normálisak, ha nem lenne ez a bolond nyanya akkor egy jó lakás lenne.

nov. 13. 09:52
 20/24 anonim ***** válasza:
Hetesben abban igaza van, hogy általánosítás volt.
nov. 13. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!