Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Meg lehet szokni a panellakást?

Meg lehet szokni a panellakást?

Figyelt kérdés
Egész életemben olyan helyen laktam, ahol volt egy kis garázs, barkács asztallal, szerszámokkal, kis udvarral. Most úgy alakult, hogy panelba kellene költözni, de félek, hogy nem tudom megszokni.
nov. 13. 07:49
1 2 3
 1/24 anonim válasza:
94%
Mindent meg lehet szokni. Leginkább a szomszédoktól függ hogy mennyire elviselhető egy panel.
nov. 13. 07:55
 2/24 anonim ***** válasza:
94%

Én kertesházban nem tudnék élni. Panelos fiú vagyok, és az is maradok.

BEKA$MEGY3R!

nov. 13. 08:09
 3/24 anonim ***** válasza:
68%

Meg lehet szokni, hogy mindig egyenletes meleg van? Hogy nem fagysz meg reggel, nem sülsz meg este? És ehhez még fát se kell hasogatni?

Meg lehet szokni, hogy nem kell minden nap mezőgazdasági munkát végezni a házad körül?

Meg lehet szokni, hogy nem kell vándorútra kelni hamuban sült pogácsával egy egyszerű bevásárláshoz, vagy orvoshoz?

Hát... szerintem igen.

nov. 13. 08:17
 4/24 anonim ***** válasza:
55%
Azért nagy különbség van a megszokás és a beletörődés között.
nov. 13. 08:43
 5/24 anonim ***** válasza:
46%
Meg
nov. 13. 08:45
 6/24 anonim ***** válasza:
79%

Kinek mi. Én panelbe születtem, 14 évig. Gyűlöltem, nem tudtam megszokni. Nagyon nyomasztó. Soha többen nem költözöm panelbe.

Egy helyet próbálnék ki azért: kelenföldön vannak panelok, amikben nagyobb szobák-terek vannak, és a belmagasság is 20-25 centivel nagyobb a szokásosnál. Az azért egy magasabb minőség, élhetőbb, tud már talán alternatíva lenni még nekem is. Persze a fürdő azokban is viccesen kicsi...

Nameg sok helyen elmaradt a panelprogram, nincsenek egyedi mérők és szabályozás a radiátoron, stb...

Nekem a belvárosi polgári/bérházak jönnek be. Hatalmas belmagasság, egyedi fűtés/klíma.

A kertes házaknak van sok előnye persze,de szerintem tetszeni fog azárt, hogy mennyi munkától szabadulsz mamd meg. A barkács/hobbizással viszont nem igazán lehet mit tenni.

nov. 13. 08:46
 7/24 anonim ***** válasza:
55%

ma 08:17

1:"Meg lehet szokni, hogy mindig egyenletes meleg van? Hogy nem fagysz meg reggel, nem sülsz meg este? És ehhez még fát se kell hasogatni?"

Ennek meg mi köze a panel lakáshoz?? A saját házadban sokkal inkább olyan hőfokot csinálsz télen-nyáron amit szeretnél, nincs "kötelező" naptári naphoz kötött fűtésidő és hűtésidő.

2:"Meg lehet szokni, hogy nem kell minden nap mezőgazdasági munkát végezni a házad körül?" Sehol nem kell minden nap ilyet csinálni, hacsak nem az a munkahelyed és nem abból élsz. Viszont igen, sokkal jobb 3 hetente fél órát füvet nyírni, cserébe kiülni a kertbe szabad levegőn beszélgetni, kicsikkel játszani mint a saját ajtómon kilépve már közösségi fingszagot szagolni, házból kimenve gépjármű hegyek kipufogógázát szagolni.

3:Meg lehet szokni, hogy nem kell vándorútra kelni hamuban sült pogácsával egy egyszerű bevásárláshoz, vagy orvoshoz? Egyáltalán nem biztos hogy egy kisebb kertvárosban nem sokkal közelebb lehet találni bármilyen üzletet vagy háziorvosi rendelőt.

nov. 13. 08:55
 8/24 anonim ***** válasza:
44%

#7:

Muszáj még a betonba is belekötni, ugye. Muszáj... 👏😀

nov. 13. 09:02
 9/24 anonim ***** válasza:
55%
Nem igazából értem a sértődésed okát, pökhendi stílussal kiírtál 3 kérdést, válaszoltam rá. Ebben mi a kötekedés? A feltett kérdéseidre írtam neked és nem másoknak. Egyáltalán nem általánosítottam nem szidtam panelosokat, mindenki ott él ahol szeretne.😀
nov. 13. 09:06
 10/24 anonim ***** válasza:
57%

Én szinte egész életemben panelben éltem, nyilván ezt szoktam meg, nem volt vele bajom sosem. Hozzá kell tennem, hogy kertesben is ikerházban laktam (sógornőmék laktak mellettünk/felettünk), ugyanúgy hallottam mindent 🙃

A többi környező szomszéd is megért egy misét, a másik oldalon egy tipikus idős házaspár lakott, sajátos (ordítós) kommunikációval, sok gyerekkel, unokával, állandó hétvégi kerti ebédekkel, nem messze egy sérült gyerekes család lakott, aki csak artikulálatlanul üvölteni tudott, beszélni nem, szóval mindehol ki lehet fogni zavaró dolgokat.

A kutyaugatás, fűnyírás, flexelés stb. szintén tud olyan idegesítő lenni, mint némelyik panelszomszéd...

Viszont én a "panelprogramot" kihagytam volna, mivel nálunk az egészet lezavarták annyival, hogy szabályozható lett a fűtés. Ez esetünkben pont arra jó, hogy alattunk spórolásból nem fűtenek, így nálunk hiába megy 5-ösön minden radiátor télen, 20 fok fölé nem lehet vinni a hőmérsékletet, amínél én azért el tudnék képzelni melegebbet is (elég fázós vagyok).

A barkácsolást nyilván nehéz lenne megoldani, az esetleg nem opció, hogy te is bérelsz egy közeli garázst, és ott csinálsz ilyeneket?

nov. 13. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!