Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Debrecen miért egy nagy falu?...

Debrecen miért egy nagy falu? Egyeteme, reptere, kocsmája van, pénzügyi központ.

Figyelt kérdés

nov. 11. 07:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
66%
Kifejtenéd?
nov. 11. 08:14
 2/18 Psycho ***** válasza:
88%
3 évig jártam oda egyetemre, de lakik ott rokonom is. Igaz, nem mostanában voltam ott utoljára, de eléggé meg vagyok győződve róla, hogy akkoriban város volt.
nov. 11. 08:43
 3/18 anonim ***** válasza:
55%
Mert egy lepukkant, kihalt "város"
nov. 11. 09:01
 4/18 anonim ***** válasza:
87%
Cívis vagyok, idős. Anno Debrecenben szinte mindenki ismert mindenkit, nem tudtál úgy elmenni egy helyre, hogy valakinek az "ismerősének az ismerőse stb.) nem jött volna veled szemben. Hiába volt nagyváros, "mindenki" rokon, vagy ismerős volt. Mivel a kis falvakban mindenki ismert mindenkit, Debrecenben fentiek miatt hasonló volt a helyzet, ezért ragadt rá ez a kifejezés, Debrecen egy nagy falu. Mivel ma már több, mint kétszeres a lakosság száma, ráadásul rengeteg a "bevándorló" (környező falvakból, városokból, kínaiak, négerek, stb), így mára már nem áll fenn ez a helyzet. Bár a polgármester sem született debreceni, azért még mais eléggé él Debrecenben a "sógor, rokon, haver stb. elintézi" szokás. Régen szinte csak így, az ismeretség által jutottál jó álláshoz, lakáshoz, stb. Ma már inkább a pénzzel intézés dominál, bár még mindig fontosak a jó kapcsolatok.
nov. 11. 09:08
 5/18 anonim ***** válasza:
66%
Azért mondják rá, mert egyáltalán nem érződik egy jól működő városnak. Igen, egymás mellett vannak dolgok, amik egy városban is szoktak lenni, de az egész olyan lapos és jellegtelen, hogy nagyon kevés pontján érzed magad városban. Nézd meg akár csak a vonatállomás környékét, kimész, és meg tudnád győzni magad hogy egy max ötezres településen vagy.
nov. 11. 09:09
 6/18 anonim ***** válasza:
65%

Vannak, akiknek a síkság a faluval asszociál.

Majd kinövi.

Debrecen területének (461,666 km2) közel 40% erdő, vagy liget, több mint az egész Pécs területe.

Ismerni kell.

nov. 11. 10:53
 7/18 anonim ***** válasza:
92%
Nem konkrét nagy kedvencem - más helyett - és valójában leginkább Hajdúszoboszlón nyaraltam a látogatáskor, de márpedig kulturált-szép város.
nov. 11. 12:54
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

"Egyeteme, reptere, kocsmája van, pénzügyi központ"

Kocsmája :D:D:D

nov. 11. 16:50
 9/18 anonim ***** válasza:
93%
Debrecen nem egy tipikus nagyváros. Alapterületre nagyon nagy, nemrég még az ország legnagyobb alapterületű városa volt (most már Budapest hajszálnyival megelőzte), de a területének elég nagy része "falusias". Amit az átlag odalátogató tapasztal, azok általában a jól karbantartott, nagyvárosi jellegű környékek, de elég két utcát odébb menni, és máris az az érzésed támad, hogy egy eldugott kis zsákfaluban jársz. (És nem csak a város peremvidékéről van szó.) Szóval a város nagy része olyan, mint egy hatalmas nagyra nőtt falu.
nov. 11. 22:28
 10/18 anonim válasza:
74%
A vasútállomás környéke kifejezetten városias: hajléktalanok és cigányok
nov. 12. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!