Milyen manapság Debrecen közbiztonsága (főként a városközpont illetve az egyetem környéke érdekel)?
Debrecenben általánosan jó a közbiztonság.
A városközpontban is, és a Nagyerdőn is.
Ha nő vagy, akkor is átmehetsz az erdőn pl. este 10-kor is, senki nem fog bántani.
A Nagyállomás környékét mondják zűrösebbnek, de engem még ott sem ért semmilyen atrocitás.
Sőt: sehol a városban, pedig néha elég kihívóan öltözködöm.
1-es, "Ha nő vagy, akkor is átmehetsz az erdőn pl. este 10-kor is, senki nem fog bántani."
Na azért járt már pórul néhány olyan nő aki ugyanezt gondolta. Erőszakolás volt még a Bem téren is, a Nagyerdőn meg jópár gyilkosság is.
De egyébként Debrecen közbiztonsága nagy átlagban nézve valóban viszonylag jó, de ehhez az is kell, hogy kerüljük a necces helyzeteket. Például nem ritkán lődörögnek ittas brazil hordák a belvárosban, vagy agresszív koldusok, ha ezeket elkerüljük például legalább egy verbális atrocitást megúszunk. Éjszaka, kihalt területen fiatal nőként egyedül grasszálni Debrecenben sem egy életbitosítás,
A Nagyerdő környékén lakom, még soha semmi bajom nem volt, pedig volt amikor éjfélkor mentem haza.
Hogy őszinte legyek, inkább a vaddisznóktól félek, mert azok bizony előfordulnak néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!