Szeged mellett, egyúttal Debrecen ellen feltűnően sokan vannak - ezt olvasom az utóbbi hónapok kiírásai alatt szinte folyvást. Mi olyan jó Szegeden, mi "romlott" (romlik most is?) Debrecenben?Még az egyetemek tekintetében is Szeged mellett voksolnak!
Ez csupán érdeklődő kérdés. Jó lenne tudni a háttér információkat (vagy legalább információ-morzsákat), hogy miért gondolják elég sokan így.
Ellenszegülés nélkül rendre ez (a sorrend) jön ki szinte mindenkinél.
Mitől jobb hely az egyik város mint a másik?
A kulcsszavak szerint: Szegeden van a csodás Szabadtéri színpad, a Szabadtéri Játékokkal, van egy szintén szép Nemzeti Színház, van Pinceszínház, Bábszínház-
Debrecenben is van Szabadtéri Színpad a Nagyerdő szívében, van a Csokonai és a Fórum Színház (e kettő jelenleg Magyarország legmodernebb színházai), van Bábszínház - s van Ködszínház.
A kollégiumi élet mindenkinek olyan, amilyennek alakítja, amilyen társaságba beilleszkedik.
Munkalehetőség: Szegeden kevés álláslehetőség van, Debrecenben ezrével.
Szeged egy szecessziós város, míg Debrecen nem az.
Szegednek van egy Tiszája, Debrecennek Nemzetközi Repülőtere.
Én szegedi vagyok, de Debrecenbe nősültem, és most itt élünk 5 éve.
Szegeden is nagyon jól éreztem magam, és most Debrecenben is!
Nem mennénk haza Szegedre, mert ott nem lenne ilyen munkám mint amilyen itt, Debrecenben van. Pláne nem ennyi pénzért!
Nekem ez a tapasztalati véleményem, a többi nem igazán érdekel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!